به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله «محمود رجبی» امروز (سه شنبه، 16 دی) در مراسم یادبود ارتحال عالم ربانی حضرت آیت الله مصباح یزدی که به صورت آنلاین در حسینیه مجازی جامعه الزهرا علیهاالسلام برگزار شد، به بیان ویژگی ها و خصوصیات علامه مصباح یزدی پرداخت و عنوان کرد: اولین صفتی که رهبر معظم انقلاب مدظله العالی برای علامه مصباح بیان فرمودند، صفت «عالم ربانی» بود که در بیان توضیح این واژه باید گفت عالم دو گونه است ربانی و غیرربانی.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: عالم ربانی کسی است که به خدا دعوت میکند و آنچه برای او مطرح است، خدای متعال است و عالم غیرربانی به خود دعوت میکند و علم را وسیلهای برای دعوت به خود قرار میدهد.
آیتالله رجبی افزود: در زیارت جامعه کبیره خطاب به اهل بیت علیهمالسلام آمده: «إِلَى اللَّهِ تَدْعُونَ وَ عَلَيْهِ تَدُلُّونَ وَ بِهِ تُؤْمِنُونَ وَ لَهُ تُسَلِّمُونَ»؛ حقیقتا به سوی خدا می خوانید و عرضه می دارد راهنمایی بشررا به سوی خدا دارید و به ایمان الهی منورید و تماما تسلیم اویید.
وی تصریح کرد: بر اساس این فراز جامعه کبیره، عالم اگر بخواهد به خدا دعوت کند باید تسلیم خدا باشد و به دستور خداوند متعال عمل کند و به انسان ها را به راه پروردگار راهنمایی کند.
قائم مقام مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه علم راه را نشان میدهد و مکشوف میکند، گفت: بخشی از علم که انسان را به مقصد میرساند، الی المطلوب است و بخش دیگر آن، ارائه الطریق است و علمی که انسان آن را برای دعوت به خدا فرا بگیرد و انسان را به خدا می رساند.
آیتالله رجبی یادآور شد: علم ممکن است راه به سوی خدا را نشان ندهد و به فرموده امام راحل(ره)، علم بدون تهذیب، حجاب اکبر است و بزرگترین مانع رسیدن به خدا میشود.
وی با تأکید بر اینکه تنها علم همراه تهذیب، انسان را به خدا می رساند، عنوان کرد: عالم ربانی عالمی است که خود پیشاپیش رهروان الهی حرکت می کند و قدم به قدم و درجه به درجه بالا میرود و دیگران را همراه خود بالا می برد؛ این علم ذاتاً ارزش دارد و اگر تهذیب نباشد انسان را بالا نمی برد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: آیت الله مصباح یزدی مصداقی از عالمان ربانی بود و بر این عقیده بودند که خدا همه کاره عالم است.
آیتالله رجبی ادامه داد: در هر جلسه و مذاکرهای اولین نکتهای که توجهش را جلب میکرد، این بود که خداوند چه می خواهد و به سیاسیون میگفتند من نگران سیاست نیستم، نگران آنچه خداوند میخواهد هستم تا از آن تخطی نشود.
وی تصریح کرد: سیاست آیت الله مصباح عین دیانت ایشان بود، ما باید ببینیم این موضع و سخن سیاسی آیا به خدا دعوت می کند و طبق اوامر خداوند متعال است یا نه.
قائم مقام مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) خاطر نشان کرد: آیت الله مصباح یزدی می فرمودند شاخص در تشخیص این که عملی برای خداوند است و یا غیر خدا، ببینید وقتی کار مثبت که به نفع اسلام بوده و انجام دادی به نام شما ثبت شده یا نه؟، آیا به همان اندازه خوشحال می شوید یا نه؟؛ اگر نیت شما هدایت بندگان بوده و محقق شده و شما خوشحال نیستید، بدانید که برای خودتان کار کردید.
آیتالله رجبی که از شاگردان علامه مصباح یزدی(ره) بود، بیان داشت: آیتالله مصباح یزدی در این چند ماه اخیر که بیمار بودند، گویا در این دنیا نبودند و در عالم دیگری زندگی می کردند.
وی افزود: جنبه ربانی بودن در رفتار، گفتار و عمل ایشان بسیار دیده می شد و می فرمودند هر جا که کاری برای خدا انجام دادیم، خدا فوق آنچه که آرزوی ما بوده کار را پیش می برد و اگر اندکی توجه به غیر خدا جلب می شد، در کار موفق نبودیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: علامه توصیه بسیار و مکرر بر توسل به اهل بیت علیهمالسلام و ارادت به حضرات معصومین داشتند. هیچ سخنرانی را شروع نمیکردند، مگر این که دعای حضرت ولیّ عصر عجّلاللهتعالیفرجهالشریف را قرائت می فرمودند.
آیتالله رجبی ابراز داشت: راهی نزدیکتر و آسان تر و نتیجهبخشتر از توسل به اهل بیت علیهمالسلام نیست؛ حتی گاهی ما توفیق توسل هم نداریم و این را هم باید از خدا بخواهیم. اگر خالصانه سراغ اهل بیت علیهمالسلام برویم کریمتر از ایشان نداریم و یاری میکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: ربانی بودن و توسل به اهل بیت علیهمالسلام دو خصیصه آیت الله مصباح یزدی بود که خود بدان عمل می کردند و توصیه می نمودند و در گفتار و رفتار و فکر و اندیشه ایشان مطرح بود؛ گویا جز خدا چیز دیگری مطرح نیست.
قائم مقام مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) که آشنایی دیرینه با آیتالله مصباح یزدی داشته است، گفت: از حدود سال 1350 تا کنون که با ایشان آشنا بودم، ایشان در هر موردی، دعوت به خدا می کرد، در اندیشه عمل به وظیفه بود و فکر این بود که خداوند چه را می پسندد.
آیتالله رجبی یادآور شد: علامه مصباح یزدی می فرمودند که اگر می خواهید بدانید خدا کدام را می پسندد، باید با بررسی و فکر و اندیشه راه درست را تشخیص دهید، دقیقا بررسی کنید و فکر کنید ببینید وظیفه شما چیست و سپس اقدام کنید.
وی تصریح کرد: علامه اگر تشخیص می داد که وظیفه شان چیست با تمام توان به میدان می آمد و به دفاع از ارزش های اسلامی در برابر ارزش های غربی می پرداخت و اجازه نمی داد که مفاهیم منحط غربی در جامعه نهادینه شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: اگر علامه مصباح یزدی عمار انقلاب نامیده میشود و اگر دشمنان ما می گویند قاتل دموکراسی غربی است، چون وظیفه خود را به درستی تشخیص داد و با تمام توان به میدان آمد و فهمید دین خدا در معرض خطر انحراف است و زمینه انحراف برای مردم مؤمن و متدین فراهم شده است و وظیفه این است که هر چه می توانید مقاومت کنید.
آیتالله رجبی بیان داشت: هیچ یک از انواع تهمت ها، استهزاها و اهانت ها نتوانست ایشان را از حرکت باز دارد، چون احساس می کرد که خداوند متعال این را می خواهد.
وی عنوان کرد: علم باید همراه با تهذیب و کنار زدن خود و هوای نفس باشد و ایمان به خدا را با خود به همراه داشته باشد؛ همچنین همه ما باید شناخت درستی از وظیفه خود داشته باشیم.
قائم مقام مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه خطاب به بانوان طلبه توصیه کرد: بانوان طلبه قدر و وظیفه خود را بدانند؛ آیت الله مصباح یزدی می فرمود وقتی خواهری سخنرانی میکند اثرش از 10 سخنرانی من بیشتر است.
آیتالله رجبی افزود: در ایام بیماری توصیه فرمود که برای تربیت خواهران فرهیخته، عالمه و مهذب برنامه ریزی انجام شود و آخرین توصیه های دوران نقاهت ایشان به بانوان این بود که قدر نعمتی که فراهم شده، بدانید؛ علم بیاموزید و آن را با تهذیب همراه کنید و مصداق عالمه ربانی باشید؛ به سمت خدا دعوت کنید تا شامل عنایات خدا باشید.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که فرهیختگان جامعه، زندگی این عالم بزرگ را برای خود الگو قرار دهند و در مسیر ربانی شدن گام بردارند.
نظر شما