به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدرضا جواهری، مدیرکارخانه نخ ابریشم در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: در دهه 70 , اوج صادرات ما بود که از ابریشم داخلی استفاده و حدود 800 تا 850 تن ابریشم تولید کردیم و یک میلیارد دلار صادرات فرش داشتیم و از ابریشم وارداتی بسیار کم استفاده می شد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید کارخانه های داخلی حدود 450 تن, نخ ابریشم است، ادامه داد: بر اساس آمار گمرک در 5 سال اخیر میانگین بین 300 تا 350 تن سالیانه ابریشم وارد شده است و حدود 100 تا 120 تن ابریشم تولید داخلی داشتیم بنابراین مصرف نخ ابریشم کشور حدود 420 تا 450 تن است.
جواهری با بیان اینکه از سال 1382 حدود 200 هزار جعبه نُغان توزیع می کردیم و 5 هزار تن تولید پیله داشتیم, افزود: سیاست کاهش تعرفه واردات را در این 17 سال اجراء کردیم و نمایندگان مرکز ملی فرش و یا واردکنندگان, همیشه طرفدار کاهش تعرفه بودند.
وی نخریدن تولیدات داخلی را علت تعطیلی کارخانه های تولید ابریشم در کشور بیان و اضافه کرد: دستگاه های ابریشم کشی فعال در کارخانه های داخلی برای تولید نخ ظریف طراحی شدند و هزینه اضافی را انجام دادیم تا نخ ضخیم تر برای فرش تولید کنیم.
این مدیرکارخانه تولید نخ ابریشم گفت: 80 درصد نخ ابریشم وارداتی، از کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان است و 10 درصد بازار داخلی از نخ باکیفیت استفاده می کنند.
جواهری با اشاره به اینکه از تولید ابریشم داخلی حمایت نمی شود، افزود: شرکت فرش در 15 سال اخیر فقط 300 کیلو نخ از ما خریده است.
مدیرکارخانه نخ ابریشم در ادامه این برنامه گفت: تعرفه بالا مورد قبول ماست چون در 15 سال سیاست کاهش تعرفه را آزمایش کردیم که دستاورد آن تعطیلی چهار کارخانه و بیکاری 1200 نفر به صورت مستقیم که در این کارخانه ها فعال بودند و بیکاری حدود سه هزار نفر در تربت حیدریه و کاهش 66 هزار نوغان دار به 18 هزار نفر بوده است.
وی افزود: در حال حاضر پیله خریداری شده توسط کارخانه ما از پیله خارجی گران تر است.
نظر شما