«فرحمند پورعلی» در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با بیان اینکه پس از قطع برق و گاز صنایع به هر دلیلی که باشد باید خسارت آن به تولیدکننده پرداخت شود، وجود انجمنهای تخصصی متفاوت در این مجموعه را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: عمده مشکلات تولیدکنندگان ما در استان گیلان مباحثی مانند تغییر نرخ ارز، تامین مواد اولیه خارجی و حتی بالا بودن قیمت مواد اولیه داخلی نظیر فولاد و پتروشیمی است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان گیلان نوسانات قیمت مواد اولیه که از خارج کشور وارد میشود را هم به عنوان یکی از مشکلات تولیدکنندگان گیلانی برشمرد و تصریح کرد: جلوگیری نسبی از ورود کالاهای قاچاق به کشور باعث شده که تولیدکننده ایرانی فرصتی برای عرض اندام داشته باشد.
وی با بیان اینکه در کنار افزایش تولید و صادرات، مشکلات تولیدکنندگان گیلانی همچنان پابرجا است ابراز داشت: موضوع انتقال ارز هم از دیگر موانعی است که وجود دارد و تولیدکننده به سختی و با مکافات بسیار میتواند ارز مورد نیاز خود را برای واردات مواد اولیه تامین کند.
رییس خانه صنعت و معدن استان گیلان با تاکید بر اینکه بانک مرکزی مسئولیتی در این زمینه قبول نمیکند یادآور شد: تولیدکنندگان سرباز اول خط جنگ اقتصادی هستند اما با با این حال مجبورند برای تامین ارز خود از صرافیهایی که حتی برخی از آنها مورد تایید هم نیستند، اقدام کنند.
پورعلی میزان جهش تولید و صادرات در صنایع استان گیلان را متفاوت ارزیابی کرد و افزود: زمان مورد نیاز برای تولید در بخش خصوصی بسیار مهم است از طرفی عدم هماهنگی دستورالعملها و بخشنامهها بین بانک مرکزی، وزارت صمت و گمرکات هم از دیگر مشکلاتی محسوب میشود که تولیدکنندگان ایرانی با آن روبهرو هستند.
وی ایجاد هرگونه وقفه در فرآیند تولید را زمینهساز رکود دانست و با بیان اینکه چالشهای موجود در این مسیر باید برداشته شوند خاطرنشان کرد: تولیدکننده وقتی میبیند هزینههایی ناعادلانه به وی تحمیل شده است مجبور است مابه تفاوت آن را در قیمت کالای نهایی لحاظ کند.
نظر شما