عالم آل محمد (ص) و مناظره به زبان هندی، یونانی و ترکی

امام رضا(ع) حتی به زبان‌های یونانی، هندی صحبت کرده و مناظراتی به زبان آذری داشته‌اند که کلیه این مناظرات و سخنان در کتاب ارزشمند عیون اخبار الرضا (ع) ثبت و ضبط شده است.

آیت‌الله روح‌الله قرهی، مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عج) و استاد اخلاق در رابطه با شخصیت علمی حضرت ثامن‌الحجج (ع) به خبرنگار شبستان گفت: وجود نازنین حضرت ثامن‌الحجج مانند تمام ائمه (ع) دارای علم الهی هستند چرا که کلیه معصومین از تمام مواهب الهی که لازمه عصمت است، بهره‌مند هستند. از جمله همه امامان ما صبور، حلیم و علیم هستند اما هر موهبت و ویژگی به اقتضای زمان خاص خود جلوه و ظهور پیدا می‌کرد و شرایط زمان و مکان بسیار در زمینه تأثیرگذار بوده است.

وی تصریح کرد: در زمان امام باقر و امام صادق (ع) که به پاترین معروف هستند، علم شکافته شد اما همه ائمه باب علم الهی هستند و این باب علم را دارا می‌باشند. در زمان حضرت رضا (ع) به واسطه اینکه آن حضرت مناظرات علمی فراوانی با پیروان ادیان و مذاهب مختلف داشتند جنبه علمی حضرت بیشتر و بهتر ظهور پیدا کرد.

آیت‌الله قرهی افزود: مسئله پذیرش ولایت‌عهدی از جانب امام رضا (ع) منشأ این حرکت عظیم علمی بود، در حالی که متأسفانه حتی علویان نیز به دلیل عدم آگاهی بر این عمل حضرت رضا (ع) خرده می‌گرفتند و می‌پنداشتند که اعوذ بالله حضرت به دلیل حب ریاست موضوع ولایت‌عهدی را پذیرفتند غافل از اینکه در این موضوع حکمت‌های بسیار نهفته بود.

 

این استاد حوزه تصریح کرد: مأمون در علما و بزرگان انواع مذاهب و ادیان برای شرکت در مناظرات دعوت می‌کرد و جالب است بدانید که حضرت حتی به زبان‌های یونانی، هندی صحبت کرده و مناظراتی به زبان آذری داشته‌اند که کلیه این مناظرات و سخنان در کتاب ارزشمند عیون اخبار الرضا (ع) ثبت و ضبط شده است.

وی با اشاره به بهره‌مندی و استفاده ثامن‌الحجج (ع) از فرصت مناظرات تأکید کرد: مناظرات علمی امام هشتم (ع) زمینه‌ساز نشر علم و تببین علوم آل رسول (ص) توسط حضرت رضا (ع) شد و این موضوع را ثابت کرد که همه آل رسول (ص) عالم هستند.

آیت‌الله قرهی خاطرنشان کرد: حضرت رضا (ع) علاوه بر زبان‌های یونانی، هندی و آذری، زبان فارسی را نیز کاملا سلیس و روان صحبت می‌کردند. باید به این موضوع توجه داشت که وقتی فردی زبانی را در یک آموزشگاه می‌آموزد با وجود آموزش و تسلط کامل به آن زبان و حتی سال‌ها صحبت کردن، اما باز به دلیل لهجه مادری، مشخص می‌شود که این زبان، زبان مادری فرد نیست بلکه زبان دوم او و به عبارتی زبان آموزشی است اما حضرت زبان فارسی را کاملا روان و به لهجه فارسی صحبت می‌کردند.

پایان پیام/
 

کد خبر 101389

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha