به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن عابدینی با حضور در تحریریه بخش خبری 21 شبکه یک سیما در ارزیابی خود از نحوه پرداختن رسانه های غربی و دیگر رسانه های مطرح جهان به اتفاقات اخیر امریکا و تسخیر کنگره با اشاره به استانداردهای دوگانه مقامات و رسانه های غربی در برخورد با معترضان گفت: ریشه این استانداردهای دوگانه, منافع قدرت هاست. نوع پوشش رسانه ها از تحولات امریکا به علت اینکه شریان حیاتی امپراطوری رسانه ای در اختیار دولت پنهان قرار دارد, با دیگر مناطق دنیا بسیار متفاوت است.
کارشناس رسانه با اشاره به ”برجسته سازی رسانه ای“ ادامه داد: در ایالات متحده امریکا، تصاویر، عکس ها و مطالب عموماً از طریق رسانه هایی مانند ”سی.ان.ان“، ”بی.بی.سی“، ”اسکای نیوز“، ”فاکس نیوز“، ”یورونیوز“ و دیگران در صدد اعتبارزدایی از حمله به کنگره بودند.
آقای عابدینی افزود: مخاطب از عکس های گزینشی آنها چنین برداشت می کند که معترضان، اوباش و اغتشاشگر هستند.
وی با بیان اینکه آن ها از روش ”برچسب زنی“ هم استفاده می کنند, اضافه کرد: نوع نگاه حزب دموکرات و اروپایی ها در سال 1388 به تحولات داخل ایران با نگاهشان به حوادث اخیر امریکا متفاوت است. ”بایدن“ از واژه های ”اراذل و اوباش“ و ”تروریست های داخلی“ برای تسخیر کنندگان کنگره و معترضان امریکا استفاده می کند اما همین اتفاق اگر در کشور دیگری اتفاق بیفتد آن را جامعه مدنی و مردم معترض می نامند.
این کارشناس رسانه ”اشاره نکردن به چرایی موضوع“ را از دیگر نکات قابل توجه در بیانات مقامات و رسانه های امریکایی دانست و گفت: در 4 تا 5 سال گذشته از «جنبش 99 درصدی» به «جان سیاهپوستان مهم است» و پس از آن به «حمله به کنگره» رسیدیم که سلسله اقدامات مردم در اعتراض به بی عدالتی و تبعیض نژادی بود.
وی همچنین به استفاده مقامات و رسانه های غربی از ”پیش فرض های اجتناب ناپذیر“ اشاره و اضافه کرد: از زمان برگزاری انتخابات در سیزدهم آبان در امریکا بلافاصله گفتند تقلب نشده است و زمانی که رئیس جمهور مستقر می گوید تقلب شده است همه بلافاصله آن را انکار می کنند اما درباره دیگر کشورها از جمله قرقیزستان، بلاروس، اوکراین و لبنان بلافاصله موضوع تقلب را مطرح می کنند.
عابدینی، ریشه این استانداردهای دوگانه را منافع قدرت ها دانست و افزود: دولت پنهان در ایالات متحده امریکا تصمیم گرفته است که دونالد ترامپ را از قدرت به زیر بکشد.
وی گفت: از زمان رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری امریکا تاکنون, 12 شبکه اجتماعی، حساب رئیس جمهور مستقر و نزدیکان او را از این شبکه ها حذف کردند در حالی که او هنوز 10 روز دیگر رئیس جمهور است.
این کارشناس رسانه افزود: اگر این اتفاق در کشور دیگری رخ می داد آن ها به گونه ای دیگر رفتار می کردند همان گونه که به اعتراف صریح خانم هیلاری کلینتون , آن ها در زمان آشوب های ایران در سال 2009 از تعطیل شدن توئیتر برای مسائل فني جلوگیری کردند تا از این ابزار برای پیشبرد اهداف خودشان استفاده کنند.
نظر شما