نشست چالش ها و راهکارهای تحصیل آنلاین برگزار شد

نشست تخصصی «چالش ها و راهکارهای تحصیل آنلاین» به همت معاونت بانوان و خانواده کانون فرهنگی و هنری امام حسن مجتبی(ع) تیران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، با شیوع ویروس کرونا در کشور، بخش های مختلف از جمله نظام آموزشی دچار تغییرات و برنامه هایی متفاوت از گذشته شد که مدارس آنلاین و تحصیل به صورت مجازی یکی از مهمترین این اتفاقات بود.

 

نبود چنین تجربه ای برای بسیاری از خانواده ها باعث شده که این تحول آسیب ها و دغدغه های زیادی را ایجاد کند و از این رو نیاز به آموزش و برنامه ریزی ضرورتی غیرقابل انکار است تا ضمن توانمندسازی خانواده ها، معلمان و مربیان و دانش آموزان برای چنین مدل تحصیلی، بر کیفیت آموزشی افزوده شود و چالش های آن کاهش یابد.

 

واگذاری این ماموریت به آموزش و پرورش به تنهایی امکان پذیر نبوده و باید نهادهای فرهنگی و اجتماعی و رسانه ها نیز به این وظیفه خود توجه کنند و البته همه در کنار همدیگر با هدفی یکسان و به دور از نقض عملکرد پیش بروند.

کانون های فرهنگی و هنری مساجد و سازمان های مردم نهاد از جمله مراکز موثر، کارآمد و توانمند برای این فعالیت ها هستند از این جهت باید با حمایت های مالی و معنوی زمینه فعالیت را مساعد تا با ورود تشکل های مردم نهاد شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

 

نشست تخصصی «چالش ها و راهکارهای تحصیل آنلاین» با حضور بخشی از خانواده اعضای کانون فرهنگی و هنری امام حسن مجتبی و تشکل های مردم نهاد تیران، اتفاقی جدید و به موقع این نهاد بود که موجب دستاوردهای زیادی شد.

 

گرچه شرایط بحرانی کرونا مانع از گستردگی حضور افراد شد اما فضای مجازی و ظرفیت های رسانه ای زمینه ای فراهم کرد تا بخش زیادی از مردم، از این نشست استفاده کنند.

 

«علیرضا معماریان»، روانشناس و رئیس انجمن روانشناسان مثبت گرای ایران، سخنران ویژه این جلسه بود که توجه به مدل های تربیتی، نیازسنجی، توانمندسازی نسبت به تحصیل آنلاین و بسیاری از دغدغه های پدر و مادران را پاسخ داد.

 

*نظارت بیش از حد، حربه ای بر اعتماد به نفس فرزندان

 

رئیس انجمن روانشناسان مثبت گرای ایران با بیان اینکه نظارت بر رفتار بچه ها یکی از وظایف ذاتی پدر و مادر است، گفت: در جوامع پیشرفته زمینه های کنترل دسترسی افراد متناسب با سن آن ها انجام شده مثلا یک بچه 10 ساله اجازه تماشا فیلم یا ورود به سایت ویژه افراد سنین بالاتر را ندارد اما این چنین قوانینی در کشور ما کمتر وجود دارد.

 

«علیرضا معماریان» ادامه داد: این چنین قوانینی نقش موثری در بازدارندگی و کاهش مشکلات اجتماعی دارد اما در صورت نبود آن باید خانواده ها سهم خود را در توانمندسازی، توجیه و کنترل فرزندان خود نسبت به دسترسی به مطالبی که متناسب با سن آن ها نیست را ایفا کنند.

 

وی با بیان اینکه سیستم کامپیوتر در بسیاری از خانواده در معرض عمومی قرار دارد، خاطرنشان کرد: همین کار در مدیریت رفتاری آن ها در وب گردی و استفاده از شبکه های اجتماعی نقش دارد ولی باید این گونه اقدامات به نظارت بیش از حد تبدیل نشود.

این استاد روانشناس یادآورشد: افزایش نظارت ها و کنترل پی در پی و بدون آموزش والدین باعث سرخوردگی کودک و نوجوان شده و آن ها با چالش اعتماد به نفس و معضلاتی از این قبیل روبرو می شود و رو به فعالیت های پنهانی و پنهان کاری خواهند آورد.

 

وی وابستگی به شبکه های اجتماعی را ناشی از بی برنامگی و نبود اطلاعات کافی برای مدیریت زمان و برنامه ها اعلام و خاطرنشان کرد: دانش آموزان امروز با مدل جدید تحصیلی نیازمند برنامه های متنوعی مثل تاکید بیشتر بر کتابخوانی، بازی با اعضای خانواده، گفتگو در خانه، تقویت فعالیت های مهارتی و اقداماتی از این قبیل هستند تا زمان آن ها بهتر مدیریت شود.

 

*گفتگو در خانه نباید فراموش شود

 

معماریان با انتقاد از اینکه فضای گفتگویی در بسیاری از خانواده ها ضعیف است، گفت: برخی از پدر و مادران کمتر زمانی را برای صحبت با فرزندان خود دارد و آن ها نیز درگیر شبکه های مجازی و یا تماشا فیلم و اخبار هستند که این موضوع بر رفتار فرزندان آن ها نیز اثر می گذارد.

وی ادامه داد: رفتار محبت آمیز و شنیدن صحبت های اعضای خانواده و کمک به رفع مشکلات آن ها بسیاری از چالش ها و معضلات فردی و اجتماعی را کاهش داده و مانع از هزینه های کلان درمانی و ناامیدی افراد خواهد شد.

 

این روانشناس از خانواده ها خواست تا به جای مقایسه فرزندان خود با افراد دیگر جامعه به توانمندی ها و استعدادهای آنان بپردازند و زمینه ساز رشد و پیشرفت استعدادها بشوند.

 

*تشکل های مردم نهاد همراه مردم در حوزه های تربیتی

 

مدیرمسئول کانون فرهنگی و هنری امام حسن مجتبی تیران نیز پیرامون این نشست گفت: تشکل های مردم نهاد و موسسات فرهنگی و هنری مساجد همکاری و تعامل با خانواده ها دارند تا از این دوران به بهترین شکل بگذریم و باید این تعاملات اجتماعی بیش از گذشته افزایش یابد.

 

نشست تخصصی «چالش ها و راهکارهای تحصیل آنلاین» بر اساس نیازسنجی و ضرورت آن درجامعه در دو گروه خانواده ها و دانش آموزان پیش بینی و اجرا شد که به دلیل محدودیت های ناشی از رعایت دستورالعمل های بهداشتی امکان برگزاری گسترده حضوری فراهم نشد و سعی بیشتر بر استفاده از شبکه های مجازی و رسانه ای بود.

کد خبر 1014574

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha