به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام علی اصغر گرجی، سه شنبه(۲۳ دی) در حاشیه بازدید جمعی از طلاب و فضلای همدانی مقیم قم از کارگاه ساخت گنبد حرم مطهر امام حسین علیه السلام با اشاره به اینکه سفر دو روزه این کاروان به منظور تشرف به مزار شهید سلیمانی انجام شد؛ حضور در ستادبازسازی عتبات عالیات استان را توفیقی قلمداد کرد.
مسئول قرارگاه اساتید و طلاب انقلابی حوزه علمیه قم اظهار کرد: جا دارد از این عشق و ارادت و اعتقاد ملت ایران خصوصاً مردم ولایتمدار و شهید پرور کرمان به اهل بیت به ویژه به امام حسین علیه السلام تجلیل کنیم کما اینکه در دفاع مقدس هم لشکر ثارالله از فرزندان غیور تربیت شده در این خطه بود که درخشش هایی در عملیات های مختلف داشتند.
وی ادامه داد: امروز هم این مردم ولایتمدار و عاشق علاوه بر اینکه فرزندان برومند خود مانند سردار سلیمانی را برای دفاع از حرم ها تقدیم و به این تقدیم و جانبازی افتخار هم می کنند و پذیرای زائران حاج قاسم هستند؛ با مال خود هم در همکاری با ستادبازسازی عتبات عالیات حضور دارند.
حجت الاسلام گرجی خاطرنشان کرد: چه بسیار کارگران و پیرزنان و پیرمردان که درآمد مختصر خود را در اختیار ستادعتبات قرار می دهند که تجلی گر عواطف و احساس و اخلاص است و خشت خشت طلاهایی که بالای گنبد امام حسین علیه السلام قرار می گیرد از ذره ذره ارادت قلبی مردم سرچشمه می گیرد.
وی با بیان اینکه حس و حال زیبایی در اینجا به انسان دست می دهد و دل آدم را به کربلا متصل می کند؛ تصریح کرد: در زیارت مزار شهید سلیمانی هم ناخودآگاه حال و هوای کربلا به انسان دست می دهد و شاید یکی از حکمت های آن همین ساخت گنبد حرم مطهر امام حسین علیه السلام در اینجا{کرمان} است.
عضو مجمع نمایندگان طلاب و فضلای همدانی مقیم قم با اشاره به «شرف المکان بالمکین. ارزش هر جایگاه به کسی است که در آن قرار گرفته است» ابراز امیدواری کرد: مردم کرمان قدردان این جایگاه باشند و ولایتمداری و ادامه راه حاج قاسم مستمر و مستدام و روزافزون باشد.
در ابتدای این بازدید؛ محمدبیدشکی، فلسفه شکل گیری ستادبازسازی عتبات عالیات کشور را احساس نیاز حاج قاسم به ساماندهی وضعیت اعتبات مقدسه دانست و گفت: شهید سلیمانی وضعیت این اماکن مقدسه را نامناسب می دید و برای همین ستادبازسازی عتبات عالیات شکل گرفت.
معاون فرهنگی ستادبازسازی عتبات عالیات استان کرمان با بیان اینکه این ستاد دو کار مهم برای حرم مطهر امام حسین علیه السلام انجام داده؛ افزود: همزمان با ساخت گنبد در کرمان؛ لاغرسازی و مقاوم سازی ستون های اطراف ضریح مطهر به منظور توسعه فضا و تسهیل امر زیارت به ویژه در ایام اربعین حسینی، انجام شد.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از کار ساخت گنبد انجام و قطعات آن به صورت پیچ و مهره به کربلای معلی منتقل شده و طلاکاری خشت ها به زودی آغاز خواهد شد؛ گفت: ساخت گنبد ۴ سال زمان برده و ارتفاع گنبد کنونی حرم مطهر را هفت و نیم متر و قطر آن را یک و نیم برابر افزایش می دهد.
بیدشکی با اشاره به اینکه در ساخت گنبد ۱۷ هزار خشت طلا با ابعاد مختلف به کار می رود؛ تصریح کرد: وزن گنبد کنونی حرم مطهر هزار و ۲۰۰ تن اما گنبد ساخته شده در کرمان که ضدانفجار و مقاوم سازی شده حداقل برای ۵۰۰ سال آینده است تنها ۲۲۰ تن وزن دارد و این در حالی است فضای مقاوم سازی شده و استحکام ایجاد شده در ساختمان حرم مطهر تحمل ۳ هزار تن وزن را دارد.
نظر شما