به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مجید سعیدی سه شنبه (23 دی) در دوازدهمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی پاسخ به بحران استان ضمن تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی به بررسی گزارش حوادث ۹ ماهه سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: در این بازه ۱۱ جلسه استانی در استان با ۱۲۱ مصوبه داشتیم که قریب به ۹۰ درصد مصوبات اجرایی شده و همچنین در ۲۳ شهرستان ۱۳۰ جلسه ستاد شهرستانی برگزار شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان بیان کرد: در این بازه زمانی ۴۵۳ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین برای امدادرسانی به کار گرفتیم تا در کمترین زمان ممکن اقدامات امدادی داشته باشیم.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در راستای کنترل گرد و غبار و بیابان زدایی در استان افزود: در بحث مطالعه عرصه های بیابانی ۲۵ هزار هکتار مطالعه صورت گرفته و همچنین هزار و 300 هکتار نهال کاری، 250 هکتار جنگل کاری، احداث بادشکن بیولوژیک 300 هزار متر، احداث بادشکن غیرزنده 450 هزار متر، احداث گوراب و هلالی آبگیر 5 هزار و 377 هکتار، 450 هکتار مالچ پاشی و 544 هکتار بذرکاری و بذرپاشی در شمال و جنوب صورت گرفته است.
سعیدی ادامه داد: در 9 ماهه سال 99، سیل، طوفان، تگرگ، برف و کولاک، صاعقه و سرمازدگی بیشترین حوادث استان ما را تشکیل دادند که 52 مورد حوادث غیرمترقبه ثبت کردیم که 23 مورد سیل، 16 مورد طوفان و گردوخاک، 7 مورد تگرگ، 2 مورد صاعقه و 4 مورد سرمازدگی(تا پایان آذرماه) در استان داشتیم و جمع برآورد خسارات این حوادث حدود هزار و 880 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
وی به تبعات سیل در 9 ماهه سال جاری اشاره و اظهار کرد: تعدادی زیادی از راه های روستایی و عشایری دچار قطع ارتباط شده که 233 راه روستایی را با هماهنگی و همکاری ادارات کل راهداری شمال و جنوب و فرمانداری ها توانستیم بازگشایی کنیم و همچنین 2 روستا تخلیه شدند و 25 مورد آبگرفتگی منازل روستایی نیز داشتیم و 233 روستا دچار قطع برق و 173 روستا قطع آب و 10 مورد قطع مخابرات داشتیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان ادامه داد: در این بازه 13 نقطه رانش، فرونشست و ریزش کوه داشتیم و 8 راه اصلی هم مسدود شده بود و 5 هزار و 265 نفر هم در سیلاب گرفتار بودند که توسط نیروهای امدادی نجات پیدا کردند.
وی خاطر نشان کرد: شهرستان های جیرفت، بافت و کرمان بیشترین مناطقی هستند که در این بازه زمانی دچار سیلاب شدهاند البته در رودبارجنوب و قلعه گنج تعداد کم اما به اندازه کل استان دچار مشکلات عدیده در اثر جاری شدن سیلاب شدیم.
سعیدی در خصوص زمین لرزه ها گفت: در 9 ماهه سال 99 بیشترین زمین لرزه ها مربوط به شهرستان های کرمان، راور و فاریاب است که 8 زلزله بین 4 تا 5 ریشتر و یک زمین لرزه بالای 5 ریشتر امسال در استان به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: هجدک با 87 زلزله، گلباف با 63 زلزله، سیرچ با 76 زلزله، فاریاب 61 زلزله و شهداد 30 زلزله داشتند که زمین لرزه این مناطق به دلیل تلاقی گسل ها است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان در خصوص آتش سوزی های 9 ماهه سال 99 افزود: 34 مورد آتش سوزی و حریق اتفاق افتاده است که دلیل وقوع آن ها بیشتر عوامل انسانی بوده است که هزار و 647 هکتار دچار آتش سوزی شد و 457 ساعت هم طول کشید که خاموش سازی صورت بگیرد.
وی در خصوص هجوم ملخ های صحرایی اظهار کرد: سطح مبارزه در سازمان جهاد کشاورزی شمال استان در سال گذشته حدود 12 هزار و 800 هکتار و در 9 ماهه سال جاری 6 هزار و 900 هکتار و در سازمان جهاد کشاورزی جنوب استان نیز در سال گذشته 150 هزار و 200 هکتار و در 9 ماهه سال جاری 39 هزار هکتار مبارزه صورت گرفته است.
سعیدی ادامه داد: در سال 98 و 9 ماه سال جاری 101 هزار و 35 میلیون ریال اعتبارات مصرف شده است و امسال با توجه به پیگیری های صورت گرفته جهادهای کشاورزی(شمال و جنوب)از آمادگی خوبی برخوردار و آماده هستند که اگر احتمالاً مجدد ورود ملخ های صحرایی به استان داشته باشیم بحث مقابله صورت بگیرد.
وی خاطر نشان کرد: در سال 99 تاکنون 2 مورد تلفات جانی ناشی از سیل و صاعقه استان داشتیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان در پایان به خسارات سرمازدگی دی ماه اشاره کرد و گفت: از اول دی ماه با کاهش شدید دما مواجه شدیم که متاسفانه خسارات زیادی به بخش کشاورزی وارد کرده و در کنار آن طوفان و گرد و غبار هم در جنوب داشتیم که خسارات بسیار زیادی به استان وارد کردند.
وی افزود: تاکنون حدود 2 هزار و 400 میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خسارت وارد شده که هنوز هم در ادامه در حال ارزیابی و برآورد است و بیشترین خسارت مربوط به شهرستان های جنوبی و در کنار آن ارزوئیه، فهرج و ریگان است.
نظر شما