به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد «انصارالحجه(عج)» (واقع در تهران، خیابان خاوران، نبش خیابان تاری) از جمله مساجدی است که اهالی آن در دوره شیوع ویروس کرونا به صورت مستقیم در خدمت فعالان عرصه مقابله با ویروس کرونا هستند و در تمام حدود ۱۱ ماهی که از شیوع این ویروس می گذرد می توان گفت که خدمت رسانی فعالان این مسجد به بیماران کرونایی و مدافعان سلامت، حتی برای یک روز متوقف نشد.
تاسیس بیمارستان شهدای گمنام به همت اهالی مسجد انصارالحجه(عج)
موضوع از این قرار است که حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی وحیدی گلپایگانی که از موسسان مرکز رسیدگی به امور مساجد و کمیته انقلاب اسلامی و نماینده ولی فقیه در جنوب شرق تهران است، در اواسط دهه 80 تصمیم می گیرد برای کمک به روند درمان اقشار کم در آمد و به ویژه زنان سرپرست خانوار، مرکزی درمانی در خیابان خاوران بنا کند که سرانجام با همراهی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، و به همت هیئت امنای مسجد انصارالحجه، در سال 1391 تصویب شد این مرکز به بیمارستان تبدیل شود که در سال 1396 بیمارستان شهدای گمنام به صورت رسمی آغاز به کار کرد.
وقتی بیماری کرونا در کشور فراگیر شد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان شهدای گمنام را که دارای تجهیزات به روز است به عنوان یکی از مراکز تخصصی پذیرش و درمان بیماران کرونایی در جنوب تهران تبدیل شد. با اعلام این خبر، حجت الاسلام والمسلمین وحیدی گلپایگانی، موسس و رئیس هیئت موسس و هیئت امنای بیمارستان شهدای گمنام و امام جماعت مسجد انصارالحجه(عج) که حدود سه سال است به دلیل کسالت و عارضه قلبی، اقامه نماز جماعت را به روحانی دیگری سپرده است، به تمام ارکان این مسجد را برای خدمت رسانی به بیماران کرونایی بستری در این بیمارستان بسیج کرد.
همکاری مستمر و ثابت بسیجیان مسجد انصارالحجه(عج) با کارکنان بیمارستان شهدای گمنام
در پی این کار، بسیجیان مسجد انصارالحجه(عج) چند تیم را تشکیل دادند و همه روزه دو تیم از آنان کار ضد عفونی کردن بخش های مختلف بیمارستان شهدای گمنام و خیابان شهید اعظم نظامی (تاکسی رانی سابق) را انجام می دهند و تاکنون بیش از 25 هزار ماسک، دستکش، ماسک، شیلد و محلول ضد عفونی کننده در اختیار کادر درمانی و همراهان بیماران کرونایی در این بیمارستان قرار دادند. «نیری» از فعالان مسجد انصارالحجه(عج) که همه روزه در بیمارستان شهدای گمنام حضور می یابد در این ارتباط به شبستان گفت: به دستور آقای وحیدی گلپایگانی، پایگاه بسیج مسجد انصارالحجه(عج) اولویت اصلی خود در دوره شیوع ویروس کرونا را رسیدگی به وضعیت این بیمارستان قرار داده است و بسیجیان این مسجد در خدمت رسانی به کادر درمانی و سایر کارکنان بیمارستان شهدای گمنام، از هیچ کوششی دریغ نکردند.
یکی از کارهای پایگاه بسیج مسجد انصارالحجه(عج) در دوره شیوع ویروس کرونا توزیغ غذای گرم و آب میوه طبیعی میان بیماران بستری در بیمارستان شهدای گمنام است که به گفته «سعیدپور» از بسیجیان و نمازگزاران بسیار فعال این مسجد، این کار به صورت مرتب صورت می گیرد.
پایگاه بسیج مسجد انصارالحجه(عج) که کار اهالی و فعالان آن در دوره شیوع ویروس کرونا به دلیل همراهی با کارکنان بیمارستان شهدای گمنام، بیشتر شده است در اجرای طرح شهید سلیمانی نیز فعال است و سعی کرده این کار را با همراهی کادر درمانی این بیمارستان انجام دهد.
کمک مومنانه بسیج و هیئت امنای مسجد انصارالحجه(عج) به نیازمندان در دوره کرونا
اهالی بسیج مسجد انصارالحجه(عج) در کنار حضور در کنار کارکنان این بیمارستان، تاکنون در هفت نوبت و در مجموع بیش از 400 بسته ارزاق و بهداشتی میان گروه های کم درآمد توزیع کردند و به گفته نیری، این روند ان شاءالله ادامه خواهد یافت.
برنامه نماز جماعت و مناسبتی در مسجد انصارالحجه(عج) کاملا تابع مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا است و هر گاه حکم به ممنوعیت این برنامه ها شد اهالی این مسجد، اطاعت کردند تا به گفته خودشان، تبعیت شان از ولی فقیه را که فرمودند مرجع اصلی در زمینه کرونا، ستاد ملی مبارزه با کرونا است، در عمل نیز نشان دهند.
حساسیت کارگزاران مسجد انصارالحجه(عج) در رعایت پروتکلهای بهداشتی
هر وقت قرار است برنامه ای در مناسبت های مذهبی و ملی در مسجد انصارالحجه(عج) برگزار شود بسیجیان آن با دقت و حساسیت کار ضد عفونی کردن تمام بخش های این مسجد به ویژه حیاط، سرویس بهداشتی و شبستان آن را انجام می دهند و ماسک در اختیار نمازگزاران قرار می دهند و از آنان درخواست می کنند که دستان خود را هنگام ورود به این مسجد، ضد عفونی کنند. مراسم سوگواری در ایام فاطمیه نیز با رعایت مسائل بهداشتی و به مدت سه شب و همچنین در ظهر روز شهادت همراه با سخنرانی حجت الاسلام محلاتی در مسجد انصارالحجه(عج) برگزار شد.
صندوق قرض الحسنه غدیر که ابتدا صندوق «محبان ولایت» نام داشت در دوره شیوع ویروس کرونا با رعایت نکات بهداشتی، خدمت رسانی به مردم را تطعیل نکرد و به گفته، سعیدپور به کسانی که در این دوره نمی توانند اقساط وام های خود را به موقع پرداخت کنند، مهلت کافی می دهد. همچنین با معرفی خیریه مسجد انصارالحجه(عج) در دوره کرونا به 40 نفر، وام بلاعوض پرداخت کرده است.
افزایش حجم کاری کارگزاران مسجد انصارالحجه(عج) در دوره شیوع کرونا
مسجد انصارالحجه(عج) که به دلیل اجرای کامل مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا به ظاهر در برخی از دوره های شیوع ویروس کرونا از حکم کارش کاسته شده ولی به دلیل استمرار در همراهی با کادر درمانی بیمارستان شهدای گمنام و اجرای طرح شهید سلیمانی و دستگیری از نیازمندان، فعالیتش به مراتب بیشتر از دوره شیوع ویروس کرونا است.
از نکات بسیار مهم درباره مسجد انصارالحجه(عج) این است که به دلیل نظم و انسجامی که در این مسجد برقرار است، با وجود این که حدود یک سال است که امام جماعت راتب آن در این خانه خدا حضور نیافته ولی همه کارها به صورت منظم و با جدیت برگزار می شود، موضوعی که البته ریشه در تعهد بالای اهالی مسجد انصارالحجه(عج) نیز دارد.
نظر شما