به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدعلی قاسمی، نویسنده بررسی مباحث نظری در این همایش را خواستار شد و گفت: حوزههای نظری داستان کوتاه در ایران قدمت زیادی ندارد. اگر این همایش جنبه آموزشی داشته باشد و بتواند مباحث نظری را مطرح کند و کارشناسان امر بتوانند در اینباره تبادل نظر کنند، حرکت خوبی خواهد بود.
وی افزود: اکران فیلمهای اقتباسی از داستان کوتاه در این همایش یکی از اتفاقهای خوب خواهد بود، چرا که تا به حال داستان کوتاه از همه جوانب بررسی نشده است و این امر بیانگر نگاه حرفهای دستاندرکاران این همایش خواهد بود.
این نویسنده داستان کوتاه را در ادبیات داستانی کشور غریب خواند و تصریح کرد: نسبت به دههها چهل و پنجاه که دوران اوج داستان کوتاه در ایران بود، امروزه شاهد انزوای داستان کوتاه هستیم. این در حالی است که رمان توانسته جایگاه بهتری در ادبیات داستانی ایران پیدا کند و حرکت تندتری نسبت به قبل داشته باشد.
وی ادامه داد: بهتر است مسئولان امر با تغییر رویکرد، به داستان کوتاه توجه بیشتری داشته باشند تا شاهد رونق روزافزون آن باشیم و پیشرفت آن را در آینده ببینیم.
بنا بر گزارش ستاد خبری «اولین همایش داستان کوتاه ایران»، قاسمی بزرگترین آسیب ادبیات داستانی و داستان کوتاه در ایران را گروهگرایی و از بین رفتن همگرایی و همنوایی میان نویسندگان و مسئولان دانست و گفت: این روزها به جای اینکه همه ما دست به دست هم دهیم و به پیشرفت داستان کوتاه کمک کنیم، روز به روز از هم دورتر میشویم و به جای رقابت سالم دست به حرکتهای ناسالم برای حذف رقیب میزینیم. این در حالی است که اگر یک اثر خوب و ایدهآل باشد نیازی به حرکتهای ژورنالیستی برای بالا بردن فروش آن نیست.
وی ادامه داد: بهتر است به جای این کارها به بخش آموزش بیشتر توجه شود، مسئولان با حمایت از مولفان و برگزاری نشستهای مختلف این فضا را به وجود بیاورند تا جوانان مستعد بتوانند در مسیر درستی قدم بردارند.
پایان پیام/
نظر شما