به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از عربی21، مدافعان بینالمللی حقوق بشر، با وجود تصمیم «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان که 9 ماه پیش دستور توقف مجازات اعدام کودکان را صادر کرده ، در خصوص اعدام 5 کودک در عربستان ابراز نگرانی کردند.
دو گروه حقوق بشری اعلام کردند که مقامات سعودی هنوز حکم اعدام پنج کودکی که در عربستان سعودی متهم شده بودند را لغو نکردهاند.
رئیس کمیسیون حقوق بشر عربستان سعودی در آوریل گذشته اعلام کرد پادشاه سلمان بن عبد العزیز آل سعود طی حکمی مجازات اعدام برای کودکان در این کشور را لغو کرده است و بر اساس این حکم، دیگر برای کودکان مجرم که به اعدام محکوم شدهاند، حکم اعدام اجرا نخواهد شد و به جای آن کودک مجرم به تحمل حداکثر 10 سال زندان محکوم خواهد شد.
اگرچه در این بیانیه، زمان آغاز لازم الاجرا شدن فرمان پادشاه اعلام نشده بود، اما در اکتبر گذشته کمیسیون حقوق بشر عربستان در پاسخ به گزارش دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که این فرمان بلافاصله پس از صدور، لازم الاجرا شده است.
اما فرمان ملک سلمان در رسانههای دولتی عربستان یا در روزنامههای رسمی این کشور اعلام نشد.
خبرگزاری رسمی سعودی دسامبر 2020 لیستی از مهمترین رویدادهای 2020 را در عربستان منتشر کرد که در میان آن صدور چند دستور پادشاه نیز بود، اما فرمان منع صدور حکم برای کودکان در این فهرست ذکر نشده بود.
در همین راستا بسیاری از سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر، بویژه در ایالات متحده و در اروپا ابراز نگرانی کردهاند که وجود خلأ در قوانین عربستان به قضات این کشور اجازه میدهد که همچنان به صدور مجازات اعدام برای نوجوانان ادامه دهند.
گروههای حقوق بشری به سرنوشت پنج محکوم به اعدام اشاره کردند که یکی از این پنج نفر درخواست تجدید نظر در حکمش را کرده و از وضعیت بقیه متهمین اطلاعات دقیقی وجود ندارد. همچنین هشت نوجوان دیگر نیز با اتهامات سنگین به اعدام محکوم شدهاند.
رویترز از خلال گزارشهای کمیسیون حقوق بشر وضعیت سه متهم را از پنج مورد تأیید کرده اما نتوانسته به طور مستقل دو مورد دیگر را تأیید کند.
مرکز ارتباطات بینالمللی دولت عربستان در واکنش به پیگیریهای خبرگزاری رویترز اعلام کرد که دستور سلطنتی از همان لحظه صدور برای همه دادگاهها لازم الاجرا شده است.
این مرکز در بیانیهای از طریق ایمیل تاکید کرد: دستور سلطنتی صادر شده در مارس 2020 به محض صدور و توزیع در اختیار مقامات مربوطه لازم الاجرا است.
گروه های مدافع حقوق بشر معتقدند عربستان سعودی یکی از بزرگترین اعدام کنندگان در جهان است و پرونده حقوق بشر عربستان پس از قتل « جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی در سال 2018 کانون توجه سراسر جهان قرار گرفت.
سرکوبگری در دوره « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و با حمایت « دونالد ترامپ» رئیس جمهور فعلی آمریکا تشدید شد؛ اما « جو بایدن» رئیس جمهور منتخب آمریکا سوابق حقوق بشری عربستان را «پست و منفور» توصیف و تاکید کرد که سیاست سختتری را در قبال پروندههای عربستان اتخاذ خواهد کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، 6 نفر از نمایندگان کنگره آمریکا در ماه اکتبر به سفارت عربستان در ایالات متحده نامهای نوشتند و از عربستان خواستار بررسی تمام پروندههای فعلی مجازات اعدام برای افرادی شدند که در کودکی یا نوجوانی مرتکب جرم شدند.
«تام مالینوفسکی» ، نماینده دموکرات و یکی از امضاکنندگان این نامه در ماه دسامبر به رویترز اعلام کرد که اگر عربستان مجازات اعدام را برای کودکان اجرا کند ، ارتباط واشنگتن با ریاض دشوار خواهد شد.
تسنیم
نظر شما