به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمدرضا حیدری» امروز(۶ بهمن) در یکصد و هجدهمین جلسه علنی شورای شهر مشهد با گرامیداشت ششم بهمن روز جهانی گمرک، اظهارکرد: گمرک ایران، یکی از باسابقهترین سازمانهای دولتی است که بهعنوان مرزبان اقتصادی کشور شناخته میشود و نقش مهمی در اجرای سیاستها و خط مشیهای اقتصادی و بازرگانی کشور دارد.
رئیس شورای شهر مشهد با تسلیت سالروز وفات امالبنین، همسر گرامی امامعلی(ع) و مادر بزرگوار حضرت ابوالفضل(ع) که به عنوان «روز تکریم مادران و همسران شهدا» نامگذاری شده است، گفت: این بانوی صبور و فداکار، در نهضت عاشورای حسینی(ع) ۴ فرزند خود را تقدیم مولای خود میکند.
وی با بیان اینکه مادر در تمامی فرهنگها دریایی از عشق و عاطفه و سرشار از انرژی و روحیه است، افزود: نامگذاری این روز به نام مادران و همسران شهدا اقدامی بسیار ارزنده بوده است؛ بزرگان و عزیزانی که گرانمایهترین سرمایه و دارایی زندگی خود یعنی فرزندانشان را در راه اسلام فدا کردند.
حیدری با بیان اینکه طرحهای جامع و تفصیلی، نقشه راه توسعه شهر هستند و اهمیت آن برهمگان روشن است، افزود: شورای پنجم از ابتدای فعالیت خود، با محوریت کمیسیون شهرسازی و معماری، به جد پیگیر این موضوع بود، از آخرین طرح تفصیلی شهر مشهد بیش از یک دهه میگذشت و لذا باید به سمتی برویم که شهر دارای طرح باشد و پاسخگویی به شهروندان براساس آن صورت گیرد و انضباط بر شهر حاکم شود.
رئیس شورای شهر مشهد گفت: شورای چهارم به دلیل ایرادات و مغایرتهایی که نسبت به طرح جامع داشت، آن را ابلاغ نکرد و متوقف شد؛ ایراداتی که در ابتدا ۱۸۰ مورد بود و در نهایت به حدود ۲۰ مورد کاهش یافت.
وی با بیان اینکه شورای پنجم شهر مشهد نسبت به ابلاغ طرح جامع مردد بود، افزود: ما دو راه پیش روی خود داشتیم؛ یکی اصرار بر مسیر گذشته و دیگری، اصلاح ایرادات طرحهای تفصیلی که در نشست مشترک اعضای شورای شهر با مدیران مسکن و شهرسازی، دوطرف روی راه دوم به توافق رسیدند. وی اظهارکرد: شورای شهر مشهد در این دوره، براساس همین تعهد و به صورت مشروط وارد موضوع طرحهای تفصیلی شد.
حیدری با اشاره به دادهها و اطلاعاتی که در مطالعات طرح جامع مدنظر قرار گرفته است، گفت: این دادهها مربوط به اواسط دهه ۸۰ هستند و لذا موضوعات اساسی که در طرح جامع ملاک عمل و تصمیمگیری قرار گرفته، به ویژه در حوزه جمعیتپذیری، به سال ۸۵ برمیگردد.
رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه امروز شاهد خلف وعده اداره کل راه و شهرسازی هستیم و همراهی لازم برای اصلاح ایرادات و مشکلات موجود شکل نگرفته است، افزود: براساس این طرح، بهعنوان مثال در حوزه جنوبغرب شهر مشهد که شامل مناطق ۹ و ۱۱ شهرداری میشود و جمعیتپذیری ۷۰۰ هزار نفری برای آن مورد تاکید شورای شهر و شهرداری بوده، براساس مصوبه جدید کمیسیون ماده ۵ حداکثر تراکم ۳.۵ طبقه در طرح تفصیلی دیده شده که مغایر با نیاز منطقه است.
وی با تاکید بر لزوم انعطافپذیری طرح های تفصیلی تا بتوان براساس آن پیوسته به نیازهای شهروندان پاسخ داد، تصریح کرد: افق ۵ ساله شهر را میخواهند براساس دادههای سال ۸۵ ترسیم کنند؛ طبیعی است که چنین طرحی از الان شکست خورده بوده و می توان آن را ناموفق دانست.
حیدری افزود: در این بحث، هیچ دستگاهی نباید به دنبال تحمیل خواست و مطالبه خود باشد؛ دغدغه ما پاسخگویی به نیازهای مردمی، متناسب با واقعیتها و زیرساختهای شهر است.
نظر شما