ضرورت برنامه ریزی و مدیریت صحیح در حوزه کسب و کار و کارآفرینی

در مسیر پیشرفت جوامع مختلف هر کجا مدیریت صحیح با روش های نوین کارآفرینی همراه بود نتایج بسیار مطلوبی در پی داشته است، در کشور ما نیز اگر از بیانیه گام دوم انقلاب به درستی بهره‌برداری شود بسیاری از مشکلات اقتصادی و فرهنگی برطرف خواهد شد.

خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: اقتصاد و فرهنگ همواره موضوعاتی هستند که تفکیک کلی آنها ناممکن بوده و این عدم تفکیک به گونه است که در جوامع مختلف اگر نگاهی بیاندازیم متوجه می شویم وضعیت اقتصادی و معیشتی ارتباط بسیار تنگاتنگ و غیرقایل جدایی با فرهنگ همان جامعه دارد.

 

اگر به روند رو به پیشرفت جوامع مختلف نگاهی انداخته باشیم باید به این نکته دقت کنیم که هر کجا مدیریت صحیح با روش های نوین کارآفرینی همراه شود نتایج بسیار مطلوبی را برای همان کشور در بر داشته است.

 

در ایران نیز با اعلام بیانیه گام دوم انقلاب از سوی مقام معظم رهبری مسیر اقتصاد مقاومتی جان تازه ای به خود گرفت و این همان نمونه صحیح از ترکیب وضعیت اقتصاد و فرهنگ جامعه خواهد بود به گونه ای که اگر به درستی و دقیق به آن عمل شود جهش اقتصادی و اجتماعی بسیار چشمگیری برابر کشورهای پیشرفته خواهیم داشت.

 

جوان باید به فکر تولید باشد

امام جمعه موقت ویس در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، به اشاره به حدیث امام علی (ع) مبنی بر اینکه فقر به کفر منجر می‌شود اظهار می کند: فقر مالی و نبود اشتغال مناسب به مرور زمان باعث می شود که بسیاری از آرزوها و خواسته های یک فرد نابود شود.

 

«حجت الاسلام علی فدیعمی» می افزاید: به طور مثال اگر در یک خانواده پدر نتواند به درستی از پس از مخارج آن خانواد برآید باعث بروز مشکلات عدیده ای می شود که پرخاشگری اولین رفتار از بروز این مشکل به شمار می آید و همین پرخاشگری خانواده را به یک کانون پر تنش تبدیل کرده و فضا را برای توسعه فرهنگی تنگ می کند.

 

وی با بیان اینکه نبود اشتغال مناسب و برنامه ریزی اقتصادی برای جوان زمینه گرایش وی به ناهنجاری های مختلف را فراهم می کند ادامه می دهد: یکی از مشکلاتی که همواره با آن مواجه هستیم عدم مسلح کردن جوان به برخورد صحیح با آسیب ها است و این مهم متوجه مبلغان دینی می شود که چرا میزان پذیرش عمومی از مبلغان دینی کاهش یافته است.

 

امام جمعه موقت ویس اضافه می کند: این موضوع باید در نظر گرفته شود که جوان باید مخارج حداقلی روزانه خود را تامین کند اما اگر این مخارج از راه های صحیح تامین نشد زمینه گرایش به غیراخلاقیات فراهم می شود و همین مورد با بروز در جامعه مشکلات عدیده ای در زمینه فرهنگ پدید می آورد.

 

وی با اشاره فعالیت مراکز و موسسات خیریه اذعان می کند: در یک سال اخیر شاهد بودیم که مجموعه های خیریه فعالیت بسیار گسترده ای در زمینه توزیع بسته های معیشتی انجام دادند و این کار بسیار شایسته و قابل تقدیر است، اما لازم از هزینه جمع آوری شده از خیرین زمینه اشتغال دائم جوانان را فراهم کرد.

 

حجت الاسلام فدیعمی تصریح می کند: از نکات دیگری که باید به آن دقت داشت این است که جوانان به دنبال کارهای رسمی و دولتی هستند، اگر نیروی جوانی و فکر پوای جوان در زمینه اقتصادی وارد شود قطعا می تواند نتیجه های بسیار خوبی را به همراه آورد؛ جوان باید به فکر تولید باشد.

 

وی خواستار سرمایه گذاری بر نیروی فکر جوانان شد و عنوان می کند: لازم است که خانواده هایی که از تمکن مالی مطلوبی برخوردار هستند بخشی از سرمایه های خود را به جوانان جهت کارآفرینی اهدا کنند، این اقدام حتی با ریسک بالا زمینه توسعه اقتصادی در جامعه را فراهم می آورد و قطعا از بزهکاری های اجتماعی و انحطاط فرهنگی می کاهد.

 

امام جمعه موقت ویس ابراز می کند: لازم است که سرمایه های اجتماعی که در اختیار مجموعه های خیریه است در راه اشتغال و کار آفرینی خرج شود.

 

در حوزه کسب و کار نباید نگاهمان به دیگران باشد

کارشناس فعالیت های اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز می گوید: توسعه اقتصادی زمینه های مختلفی دارد که باید به آنها دقت کنیم؛ متاسفانه با توجه به وضعیت های چند سال اخیر کشور و همچنین بروکراسی اداری امکان روی آوری به فعالیت اقتصادی  محدود شد.

 

«علی محمد رمضانی» با بیان اینکه موانع بسیاری مقابل یک کار آفرین است می افزاید: باید زمینه کارآفرینی را به ساده ترین شکل برای اعضا جامعه فراهم کرد، در غیر این صورت مصرف گرایی تبدیل به یک اپیدمی در جامعه می شود و اگر تولید نباشد کشور باید به واردات روی آورد و اگر نیاز داخل کشور از درون برطرف نشود باید مشکلات مختلفی روبه رو می شویم.

 

وی با بیان اینکه مصرف گرایی افت یک جامعه است اذعان می کند: در عصر حاضر جامعه ای می تواند نقش اول را در هر حوزه ای ایفا کند که توانایی تولید را داشته باشد، ضعف مدیریتی در فعالیت های اقتصادی در کشور مشاهده می شود که راهکار این مشکل برگزاری دوره های مختلف اقتصادی و کسب و کار برای فعالان این حوزه است.

 

این کارشناس اقتصادی بر لزوم ورود جوانان به حوزه کسب و کارهای مختلف تاکید می کند و ادامه می دهد: سرزمین ایران یکی از مناطقی در جهان است که از همه نعمات الهی به صورت همزمان برخوردار است و این بهترین فرصت برای جوانان بوده که بتوانند زمینه اشتغال خود را فراهم آورند.

 

وی با بیان اینکه در حوزه کسب و کار نباید نگاهمان به دیگران باشد یاد آور می شود: نگاه به دیگران در حوزه اشتغال اگر با هدف آموزش و تجربه باشد خوب است اما اگر با هدف کارگری باشد تبعات مطلوبی به همراه نخواهد داشت، بنابراین لازم است مدیران زمینه برگزاری دوره هایی که جوانان را به سمت اشتغال و کارافرینی هدایت کند را فراهم آورد.

 

بیانیه گام دوم انقلاب راه کارهای بسیار مطلوبی در زمینه توسعه اقتصادی را بیان کرده است، هرچند که تاکنون خواسته های مقام معظم رهبری در زمینه فعالیت های اقتصادی تحقق نیافته اند اما امید می رود که مدیران انقلابی با بهره مندی از نیروی جوان زمینه اشتغال و کار آفرینی در جامعه را فراهم آورند.

 

کد خبر 1019558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha