به گزارش خبرگزاری شبستان، از آبان ماه سال ۹۸ موافقتنامه تجاری میان ایران و اتحادیه اوراسیا به امضا رسید که بر اساس آن ۸۶۰ قلم کالایی میان ایران و پنج کشور متحد اقتصادی مبادله می شود و در حال حاضر مذاکرات تجارت آزاد با این اتحادیه آغاز شده است.
اوراسیا که یک اتحادیه اقتصادی است، با حضور پنج کشور روسیه، قزاقستان، بلاروس، قرقیزستان و ارمنستان به عنوان اعضای اصلی از سال ۲۰۱۵ کار خود را در زمینه سیاستگذاری اقتصادی، اقتصاد کلان و مهاجرت نیروی کار در جهت تجارت آزاد و موافقتنامه های تجاری با کشورهای دیگر آغاز کرد.
معاونت بررسی های اقتصادی تهران جدول آماری را منتشر کرد که نشان میدهد در ۹ ماهه سال جاری حدود یک میلیارد و ۶۲۷ میلیون دلار تجارت بین ایران و کشورهای عضو اورسیا انجام شده است که ۷۳۷ میلیون دلار به صادرات و ۸۹۰ میلیون دلار به واردات اختصاص داشته است.
از این میزان، یک میلیارد و ۳۸ میلیون دلار به تجارت کشاورزی و غذایی تعلق داشته است که شامل ۴۰۰ میلیون دلار صادرات و ۶۳۸ میلیون دلار واردات می شود و سهم ۵۴ درصدی در صادرات و ۷۲ درصدی در واردات را به خود اختصاص داده است.
در ۹ ماهه سال جاری ۲۸۹ میلیون دلار به روسیه، ۷۲ میلیون دلار به قزاقستان، ۱۸ میلیون دلار به ارمنستان، ۱۷ میلیون دلار به قرقیزستان و چهار میلیون دلار به بلاروس، محصولات کشاورزی و غذایی صادر شده است.
همچنین ۶۱۰ میلیون دلار از روسیه ۲۳ میلیون دلار از قزاقستان، سه میلیون دلار از ارمنستان، دو میلیون دلار از قرقیزستان و یک میلیون دلار از بلاروس محصولات کشاورزی و غذایی وارد ایران شده است.
در این میان ۱۰ کالا ۷۰ درصد از کل صادرات محصولات کشاورزی و غذایی ایران به اوراسیا را تشکیل می دهد که پسته با پوست تازه یا خشک با ۸۳ میلیون دلار در صدر این لیست قرار گرفته است.
بعد از آن سیب تازه با ۵۵ میلیون دلار، هلو، شلیل، شفتالو تازه با ۳۵ میلیون دلار، کشمش بی دانه با ۲۱ میلیون دلار، کیوی تازه با ۱۹ میلیون دلار قرار دارند.
همچنین رب گوجه فرنگی با ۱۶ میلیون دلار، فلفل رنگی با ۱۴ میلیون دلار، انواع آلبالو به غیر از آلبالوی تازه با ۱۴ میلیون دلار، خرما مضافتی تازه یا خشک با ۱۲ میلیون دلار و انگور تازه با ۱۱ میلیون دلار در ادامه لیست صادراتی ایران به اوراسیا به چشم می خورد.
در ۹ ماهه سالجاری، ۱۱۰ میلیون تن کالا به ارزش ۵۲ میلیارد دلار بین ایران و کشورهای مختلف مبادله شد که سهم صادرات ۵۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ارزش ۲۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار و سهم واردات ۲۵ میلیون تن به ارزش ۲۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بود.
نظر شما