به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از موسسه خانه کتاب، احمد قندی مدیر نشر کوکب (عرضهکننده کتابهای لاتین) اظهار کرد: پس از شیوع کرونا، از همان ابتدا که بحث برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بهصورت فیزیکی مطرح شد، معتقد بودم که این امر امکانپذیر نیست و تنها راه برگزاری نمایشگاه کتاب در شرایط کنونی، بهصورت مجازی است.
وی ادامه داد: برگزاری نخستین دوره نمایشگاه مجازی کتاب تهران، بهترین فرصت است که بدون ترس یاد بگیریم با هزینههای کمتر، کتاب را عرضه و به فروش برسانیم.
این استاد دانشگاه، گفت: اکنون حتی فردی در یکی از روستاهای شهرستان میناب در استان هرمزگان در جنوب ایران هم میتواند با استفاده از تخفیف در آسودگی کامل کتاب بخرد و آنرا از طریق پست بهصورت رایگان دریافت کند.
قندی تصریح کرد: وجود برخی مشکلاتِ سایت در اولین دوره، چیز عجیبی نیست و بیانصافی است که کل یک کار خوب را به خاطر چند اشکال، زیر سوال ببریم. در دورههای بعد این مشکلات برطرف خواهند شد.
وی افزود: بعد از تجربه برگزاری نمایشگاه کتاب بهصورت مجازی، فکر نمیکنم که حتی خود مسئولان و سیاستگذاران فرهنگی کشور هم بعد از این، اصراری به برگزاری نمایشگاه بهصورت فیزیکی داشته باشند.
مدیر نشر کوکب که عرضهکننده کتابهای لاتین و زبان اصلی دانشگاهی است، با اشاره به حضور این نشر در نمایشگاه مجازی، گفت: اصولا در نمایشگاههای کتاب، یک سری مخاطب عموم داریم، ولی بیشتر فروش ما از محل کتابخانههای تخصصی و دانشگاهی است. اما امروز خیلی از دانشگاهها بودجه کافی ندارند که برای تجهیز کتابخانههای خود، کتاب بخرند.
قندی بیان کرد: از طرفی دانشگاهها به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل هستند و کتابخانههای دانشگاهی نیز در نبود دانشجویان و پژوهشگران، دچار رکود و بیانگیزگی شدهاند. کتابهای خارجی نیز آنقدر گران است که دانشجویان مقاطع دکترا و متخصصان رشتههای مختلف هم به ندرت توان خرید این کتابها را دارند.
نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول بهمن آغاز و تا هشتم بهمن ماه در سامانه tehranbookfair.ir ادامه خواهد داشت.
نظر شما