«ارشاد فایضی زاده» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، ضریب نفوذ بیمه را یکی از چالش های مورد بحث در خوزستان دانست و اظهار کرد: بخش اول ضریب نفوذ بیمه ای کسری از حق بیمه تولیدی یک استان و بخش دیگر تولید ناخالص آن استان است.
مدیر کل شرکت سهامی بیمه ایران در خوزستان ادامه داد: تولید ناخالص داخلی خوزستان بیشتر متاثر از محصولات و فرآورده های نفتی است که بیمه نمی شوند و در صورت بیمه شدن هم در خوزستان بیمه نمی شوند.
وی با بیان اینکه صنایع خوزستان ظرفیت ملی هستند اضافه کرد: تصمیم گیران این صنایع برای بیمه کردن در تهران حضور دارند و قطعا این حق بیمه تولیدی در استان دیگر و عموما پایتخت است به همین دلیل این تناسب که تولید ناخالص ملی در خوزستان محاسبه می شود و دومین استان کشور است و حجم بسیار زیاد مالی را در برمی گیرد اما حق بیمه تولیدی در استان وجود ندارد و این موضوع ضریب نفوذی بیمه ای را بسیار پایین میآورد.
فایضی زاده با اشاره به رشد ضریب نفوذ بیمه ای در خوزستان تصریح کرد: این رشد نشان می دهد که با وجود کاهش فروش نفت ضریب نفوذ بالا می رود و اتفاق دیگر رخ نداده است پس تاثیر مستقیم تولید ناخالص داخلی بر ضریب نفوذ بیمه باعث می شود تا اعدادی باشند که متناسب با جمعیت و میزان صنایع استان در مقایسه با دیگر استان ها نباشد.
وی به دیگر چالش های دیگر صنعت بیمه در خورستان اشاره کرد و افزود: موضوع ماده هشت قانون بیمه شخص ثالث که تنها خسارت خودروی متناظر را پرداخت می کند و الزام قانونی در بیمه شخص ثالث در حوادث رانندگی است چالش بسیار زیادی را در کل صنعت بیمه و به تناسب در خوزستان دارد.
مدیر کل شرکت سهامی بیمه ایران در خوزستان بیان کرد: طبق ماده هشت به اندازه یک پژو پارس میتوان خسارت شخص ثالث را پرداخت کرد که تفاوت قیمت این خودرو نسبت به خودروهایی که قیمت مازادی دارند و در خوزستان هم به واسطه تردد منطقه آزاد در کل استان زیاد است که همه روزه ما با این چالش در پرداخت خسارت دست به گریبان هستیم.
وی اذعان کرد: امیدوارم این قانونی که ایراد دارد و همه به آن واقف هستند به اصلاحی برسد تا دیگر مردم متضرر نشوند؛ این موضوع به هیچ وجه به نفع شرکت های بیمه ای نیست اما برداشت مردم این است که این کاهش پرداخت دلایل دیگری دارد بنابراین در این اوضاع اقتصادی، مردمی که بیمه شخص ثالث دارند نمی توانند خسارت طرف مقابل را جبران کنند که تبدیل به چالش جدی شده است.
فایضی زاده متوسط نقاط ارائه خدمت در خوزستان را ۲۶ مرکز دانست و ابراز کرد: متوسط این رقم در کشور ۴۵ مرکز و بدین معناست که تعداد شعب ارائه خدمات در شهرهای خوزستان کم است؛ البته منظور تعداد نمایندگیها نیست، بی تردید ما به سمت خدمات الکترونیکی خواهیم رفت اما هیچ زمان نمی توان ضرورت و نیاز به این جغرافیا و فیزیک مراکز ارائه خدمات را از بین برد و نیازشان را نادیده گرفت چرا که باید وجود داشته باشند در عین حالی که در خدمات الکترونیکی هم باید پیشرفت داشت.
وی با تاکید بر انعقاد قرارداد بیمارستان های دولتی با بیمه خاطر نشان کرد: بیمارستان های دولتی و یا منتصب دولت با بیمه ها با وجود تمام پیگیری ها قرارداد منعقد نمی کنند که می توان مشکل بزرگی در خوزستان باشد.
مدیر کل شرکت سهامی بیمه ایران در خوزستان با اشاره به سیلاب های شهری و بارندگی سیل آسا هر ساله در خوزستان یاد آور شد: آبگرفتگی ها تلفات جانی ندارد اما تلفات مالی زیادی دارد که در صنعت بیمه از آن برداشت سیل نمی شود و پوشش بیمه به آن تعلق نمیگیرد در حالی که هر چیزی که قابل تهاتر، محاسبه، پیش بینی و احتمالی باشد قابل بیمه کردن است و این برداشت های متفاوت است که از سیل، بلایای طبیعی، آبگرفتگی معابر و ... در مراجع وجود دارد باعث شده تا مساله تامین پوشش و جبران خسارت های مردم در اینگونه مواقع دچار تردید شود که امیدوارم در صنعت بیمه برای اینگونه مناطق هم علاوه بر بیمه آتش سوزی و سیل اضافه شود.
نظر شما