بُعد سیاسی زن هم بعد از هجرت جامعه اسلامی شکل گرفت 

آیت الله حسینی همدانی با اشاره به تقارن میلاد حضرت زهرا(س) با سالروز میلاد امام خمینی(ره) گفت:عد سیاسی زن هم بعد از هجرت جامعه اسلامی شکل گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز،، آیت الله حسینی همدانی ظهر امروز در خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه دهم بهمن‌ماه در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) کرج، با اشاره به بیستم جمادی‌الثانی سالگشت ولادت ام الائمه صدیقه طاهره سلام‌الله علیها و روز زن و تولد حضرت امام خمینی رحمه‌الله علیه، بیان داشت: این تقارن الهام‌بخش را به همه تبریک عرض می‌کنم.

وی در ادامه اظهار داشت: در دوران معاصر یکی از کسانی که به‌طورجدی در دفاع از حقوق بانوان ورود کرده و آنان را وارد صحنه‌های مختلف کرده، حضرت امام خمینی رحمه‌الله علیه است.

 امام‌جمعه کرج با تأکید بر اینکه اسلام بانوان را که نیمی از پیکر جامعه هستند مانند مردان قشر تأثیرگذار جامعه در عرصه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و دینی می‌بیند، خاطرنشان کرد: در ادیان دیگر چنین دیدگاهی وجود ندارد البته با مقررات ویژه‌ای که مربوط به هرکدام است و این اصل پذیرفته‌شده همه جوامع است.

 آیت‌الله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه اعضاء جامعه اسلامی باید تابع مقررات مدنی، احکام جزایی، کیفری و احکام اجتماعی و خانوادگی وضع‌شده باشند، گفت: هرگز در اسلام زن طفیلی مرد نیست و در همه امور معنوی، دینی، سیاسی و اجتماعی مربوط به خودش مستقل است و برای خودش تصمیم می‌گیرد که این موضوع در ادیان دیگر مطرح نیست.

وی در ادامه بابیان اینکه در طول تاریخ بعضی از عادات و رسوم مربوط به اقوام مختلف به اسم اسلام با زندگی مردم گره‌خورده که نگذاشته احکام صریح اسلام درباره بانوان خود را نشان دهد، افزود: مثلاً وقتی می‌خواهد برای اهل ایمان اعم از مرد و زن نه‌فقط خانم‌ها نمونه‌ای ذکر کند که الگو باشد و به او تأسی شود زن فرعون را و در آیه بعد حضرت مریم را مثل می‌زند که فرمود: «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِّلَّذِینَ آمَنُوا اِمْرَأَهَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِی عِندَکَ بَیْتًا فِی الْجَنَّهِ.» لذا این جایگاه معنوی و فرهنگی زن در اسلام است که در کدام مکتب چنین اعتباری برای زن قائل شده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان البرز با اشاره جایگاه سیاسی زن در اسلام، یادآور شد: بُعد سیاسی زن هم بعد از هجرت جامعه اسلامی شکل گرفت که برای خانم‌های مهاجر در قرآن آیه نازل شد که: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِذا جاءَکُمُ الْمُؤْمِناتُ مُهاجِراتٍ …» که در سوره ممتحنه است یعنی اگر زنانی از مکه یا شهرهای دیگر حجاز مهاجرت کرده و به مدینه آمدند، به‌عنوان این‌که ایمان آوردند و می‌خواهند جزء جامعه اسلامی بشوند، شما آن‌ها را بپذیرید؛ البته اول امتحانشان کنید، ببینید که راست می‌گویند، یعنی جاسوس و عامل نفوذی نباشند، اگر دیدید که اهل ایمان هستند، آن‌ها را بپذیرید و به خانواده‌هایشان برنگردانید.

 آیت‌الله حسینی همدانی در ادامه افزود: توجه دارید که در آیه نمی‌گوید اگر این خانم‌ها با اجازه پدر و مادرشان یا همسرانشان آمدند بپذیرید؛ شرط نمی‌گذارد یعنی در تصمیم‌گیری مستقل هستند که این استقلال سیاسی است یا آیه‌ای که بیعت بانوان و عضویت در جامعه اسلامی را با شش شرط بیان می‌کند.

 وی با تأکید بر اینکه آیات در زمینه‌های مختلف فراوان است که از اول زنان را مستقل در اموراتشان دیده است، گفت: آن زمانی هم که هنوز جامعه اسلامی کاملاً مستقر نشده برای تصمیم‌گیری بانوان در امور مختلف استقلال قائل است که همه این‌ها در طول تاریخ مغفول مانده یا دچار انحراف و کج‌فهمی و خرافات شده بود تا انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و با هدایت‌های امام رحمه‌الله علیه این جایگاه برای خانم‌ها احیاء شد و رشد کرد.

 

کد خبر 1020859

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha