به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی با اشاره به اینکه مؤسسه قرآنی بیتالاحزان از سال 75 شروع به فعالیت کرده است، اظهار کرد: این مجموعه در حوزههای روخوانی، روانخوانی، حفظ، قرائت، مهد و پیش دبستانی قرآنی درحال فعالیت است.
وی از فعالیت 182 شعبه و مرکز در مؤسسه قرآنی و فرهنگی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) یاد کرد و گفت: 170 مورد از این مراکز و شعبات به صورت روزانه و 12 مورد نیز به صورت شبانهروزی فعالیت دارند.
مدیر موسسه قرآنی فرهنگی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) با بیان اینکه این مؤسسه تا به امروز دو هزار و 500 حافظ قرآن کریم را تربیت کرده است، عنوان کرد: تاکنون هزاران نفر از قرآن آموزان مؤسسه موفق به حفظ اجزای مختلف قرآن کریم شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) یک مجموعه مردم نهاد است، گفت: این مجموعه فعالیت خود را از روستا ماهفرخان شهرستان استهبان استان فارس آغاز کرده است و بر خلاف بیشتر فعالیتهای بزرگی که در کشور با محوریت مرکز کشور و مراکز استانها کار خود را آغاز کردهاند، حرکت بیتالاحزان از یک روستا آغاز شده و به روستاهای اطراف، شهرستان استهبان، مرکز استان فارس و سپس استانهای همجوار و در نهایت 15 استان کشور رسیده است.
شاهسونی خاطرنشان کرد: مؤسسه بیتالاحزان با حفظ مرکزیت خود در روستای ماه فرخان شهرستان استهبان موفق شده حرکت خود را در استانهای مختلف گسترش دهد و افراد مختلفی را از سراسر کشور جذب کند و همچنان روند جذب در حال دنبال شدن است.
وی تصریح کرد: این مجموعه تاکنون موفق شده به جذب اتباع کشورهای مختلف شده که بسیاری از آنها بعد از فراگیری آموزههای قرآنی برای تدریس آموزهها به کشورهای خود برگشته و دستاوردهای قرآنی مطلوبی را رقم زدهاند.
شاهسونی یکی از دستاوردهای مهم مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) را گسترش موقوفات قرآنی دانست و گفت: بیش از 100 موقوفه قرآنی در این مؤسسه به ثبت رسیده است که این موقوفات کمک شایانی به توسعه فعالیتهای قرآنی کرده است.
وی از برگزاری جشنواره جبرئیل امین با هدف تجلیل از حافظان قرآن کریم یاد کرد و گفت: این جشنواره هر ساله در شهریورماه به همت مؤسسه برگزار میشود و افرادی که در طول سال در این مؤسسه حافظ قرآن کریم شدهاند مورد تقدیر قرار میگیرند.
دارنده نشان مردمی عقیق سلیمانی، یکی دیگر از فعالیتهای جانبی مؤسسه را اعزام زائران به آستان مقدس علی بن موسی الرضا(ع) برشمرد و گفت: سالانه بیش از 10 هزار نفر از میان قرآن آموزان و خانوادههای آنها به مشهد مقدس اعزام میشوند.
وی یادآور شد: مناسبتهای ملی و مذهبی همانند ایام الله 22 بهمن و روز قدس شهادتها و میلادها مورد توجه این مؤسسه قرار میگیرد و شعبات و مراکز در استانهای مختلف اقدام به برگزاری ویژه برنامههای مختلف در این مناسبتها میکنند که این برنامهها با استقبال مطلوب عموم نیز همراه بوده است، هر چند در شرایط کرونایی در برنامههای حضوری با محدودیتهایی روبرو هستیم.
شاهسونی با بیان اینکه مؤسسه بیتالاحزان به صورت متوسط در سالهای اخیر، سالانه 15 تا 20 هزار مخاطب داشته است، گفت: از ابتدای تأسیس این مؤسسه تا به امروز جمعیتی بیش از 350 هزار نفر به همت این مجموعه با آموزههای قرآنی آشنا شدهاند.
وی از اشتغال بیش از هزار و 500 نفر شامل مدیر، مربی و خادم قرآنی در شعبات و مراکز مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) یاد کرد و ادامه داد: هر چند در کشور به فعالیتهای فرهنگی و قرآنی به دید اشتغالزایی توجه نمیشود این مجموعهها میتوانند علاوه بر کمک به بهبود وضعیت فرهنگی کشور، اشتغالزایی مطلوبی را نیز به دنبال داشته باشند.
شاهسونی از تامین بودجه به عنوان یکی از مشکلات مؤسسات قرآنی یاد کرد و گفت: هزینههای این مؤسسه با دریافت شهریههای پایین از قرآنآموزان، خیرین و بانیان مردمی و همچنین برخی از کارگاههای زودبازده و درآمدزایی همانند زائرسرا، کارگاه تولیدی پوشاک و فعالیتهای کشاورزی و باغداری تامین میشود.
برگزیده جایزه مردمی عقیق سلیمانی ادامه داد: از ابتدای تأسیس مؤسسه افرادی که در این مجموعه پویا بوده و تلاش کردهاند همگی دارای یک دیدگاه مکتبی و جهادی بوده و ترویج قرآن را به عنوان یک وظیفه شرعی و قرآنی میدانستند و نیروهای امروز مجموعه نیز همچنان نگاه جهادی و مکتبی دارند.
شاهسونی با بیان اینکه بیشتر مسئولان مؤسسه بیتالاحزان حقوق و مزایایی از مؤسسه دریافت نمیکنند، گفت: این افراد با این دیدگاه وارد مؤسسه شدهاند تا بتوانند به آموزههای دینی خود و همچنین فرمان رهبری عمل کنند.
وی با تاکید بر اینکه تفکر و حرکت جهادی و انقلابی توفیقات چشمگیری را برای مجموعه به دنبال داشته است، تصریح کرد: تلاش معلمان قرآن مؤسسه این است که این تفکر و روحیه را میان قرآن آموزان نیز ترویج دهند چراکه یکی از اصلیترین آموزههای قرآن کریم داشتن روحیه جهادی و حرکت انقلابی است.
مدیر مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) به برخی از دستاوردها و افتخارآفرینیهای مؤسسه اشاره کرد و گفت: بیتالاحزان حضرت زهرا(س)، چندین بار در سطح کشور به عنوان مؤسسه برتر قرآنی معرفی شده و تاکنون لوح تقدیر دو رئیس جمهور را دریافت کرده است.
وی ضمن تقدیر از دستاندرکاران برگزاری نخستین دوره جایزه عقیق سلیمانی عنوان کرد: این جایز، کاری خوب و قابل تقدیر است و امیدواریم در سالهای آینده این جایزه جایگاه خود را مطلوبتر از سال نخست، پیدا کند و از طرف مردم و مسئولان بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
شاهسونی با تاکید بر اینکه نیت خالص دستاندرکاران موجب تحقق اهداف جایزه عقیق سلیمانی خواهد شد، گفت: با نیت خالص زحمتکشان، این کار فرهنگی در سالهای آینده به صورت ویژهتر دنبال خواهد شد.
وی با بیان اینکه تعیین کردن برترینها و الگودهی به سایر مراکز میتواند در موفقیت کارهای فرهنگی بسیار تاثیرگذار باشد، تصریح کرد: در فرهنگ قرآنی ما ارائه الگوی حسنه مورد تاکید قرار گرفته چراکه این کار موجب تشویق افراد الگو و همچنین الگوبرداری دیگران از این افراد برتر خواهد شد.
شاهسونی خطاب به مسئولان مؤسسات فرهنگی و قرآنی کشور گفت: اگر به کار خود ایمان داشته باشیم و با روحیه جهادی به دنبال هدف باشیم خداوند متعال بستر و مسیر را برای ما هموار خواهد کرد و به عبارتی با دست خالی و بدون حمایت دستگاهها و حکومتها هم میتوان به موفقیت رسید.
دارنده نشان مردمی عقیق سلیمانی با بیان اینکه سایت بیتالاحزان حضرت زهرا(س) به نشانی«beytolahzan.ir» برای آشنایی بیشتر با این مؤسسه درنظر گرفته شده است، عنوان کرد: علاقهمندان برای مشارکت در هزینههای این مؤسسه مردمی و یا ارائه پیشنهادات و نظرات خود میتوانند با شماره تلفن ثابت 07153284076 و همچنین شماره همراه 09174350189 تماس گیرند.
نظر شما