وبینار «نقش انقلاب اسلامی در ایجاد تمدن نوین اسلامی» برگزار شد

وبینار «نقش انقلاب اسلامی در ایجاد تمدن نوین اسلامی» از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سریلانکا و با سخنرانی رایزن فرهنگی و سفیر ایران برگزار شد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای این وبینار اشجع زاده سفیر کشورمان درکلمبو اظهار داشت ؛ در حالی شاهد چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم که ایران با عزمی استوار همانند گذشته بر استقلال و رهایی از سلطه و زورگویی تاکید دارد.

سفیر کشورمان درکلمبو  درادامه سخنان خود گفت:آرمانگرایی، عدالتخواهی، خودباوری و اراده ای که امام خمینی (ره) در ملت ایران زنده کرد باعث شد که مردم کشورمان، علی رغم سخت ترین تحریم های بین المللی که از ابتدای انقلاب بر ما تحمیل شد، بتواند به پیشرفت های چشمگیری در عرصه های گوناگون نایل شود. دستاوردهای کشور در زمینه های گوناگون از جمله هوا-فضا، تکنولوژی هسته ای، بیوتکنولوژی، صنایع دفاعی، پالایشگاه و نفت و گاز و پتروشیمی، شبیه سازی و ژنتیک، پزشکی، داروسازی و اخیراً تولید کیت های تشخیص بیماری کرونا و گام های بزرگ برای تولید واکسن کرونا، تنها گوشه ای از این پیشرفت ها می باشد.

اشجع زاده افزود:دشمنان انقلاب اسلامی ایران همواره از ابزار تحریم و ترور برای جلوگیری از موفقیت آن استفاده کرده اند اما در مقابل استقامت ملت ایران راه به جایی نبرده و عجیب آنکه علی رغم شکست این روش های پوسیده، همچنان بر آن تأکید دارند. تحریم های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا که در پی خروج غیرقانونی این کشور از توافق هسته ای برجام، بر ملت ایران تحمیل شد و کشور ما را در مبارزه با بیماری همه گیر کرونا با رنج مضاعف همراه کرد و همچنین ترور سردار شهید سلیمانی و شهید فخری زاده در ادامه همان سیاست های شکست خورده است. امروز بر همگان روشن شده است که نه ترور فیزیکی و نه تروریسم اقتصادی نخواهد توانست ایران اسلامی را از راه و هدف خود و عدالتخواهی و حمایت از مظلومان باز دارد.موضوعی که در فاز دوم انقلاب هم توسط جوانان ادامه خواهد یافت، چرا که آزادی، اخلاق، معنویّت، عدالت، استقلال و عزّت، مختص به یک نسل و یک جامعه نیست تا در دوره‌ای بدرخشد و در دوره‌ای دیگر افول کند و درراس این پشتیبانی ها ، حمایت از آرمان ملت فلسطین و مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی قرار خواهد داشت .

وی در ادامه سخنان خود خاطر نشان ساخت:فاز دوم انقلاب در حالی آغاز شده که انقلاب ایران بر چهار دهه تجربه، تکیه دارد. محور اصلی حرکت در فاز دوم انقلاب، جوانان هستند. جوانانی که دهه های پیش رو متعلق به آنان است و در منطقه ای که مداخلات خارجی، تروریسم، قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان یافته و تهدیدات گوناگون وجود دارد، مبارزه با تهدیدات و بی عدالتی ها و ایجاد صلح و ثبات، باور قلبی و بخشی از هویت فرهنگی آنان بوده و آینده را آنان خواهند ساخت. آینده ای که بنا بر آموزه ها و باورهای دینی ما متعلق به صالحان خواهد بود « أن الأرض يرثها عبادي الصالحون » که مقدمه و زمینه ساز آن ایجاد تمدن نوین اسلامی خواهد بود .

در ادامه برنامه رایزن فرهنگی بیان داشت ؛  خاستگاه  انديشه تمدن نوين اسلامى از چندین سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی درذهن  شخصيت هاي مثل امام خمينى بنيان گذار انقلاب، آيت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب ، شهيد بهشتى و شهيد مطهری شکل گرفته بوده است .ما مسلمانان معتقدیم که از زمان آغاز پیامبری حضرت محمد (ص) و ابلاغ پیام دین اسلام و تشکیل حکومت نبوی در مدینه ، تمدن اسلامی آغاز و شکل گرفته است . و از طرف دیگر معتقدیم  با توجه به ظهور انقلاب اسلامی این تمدن نه تنها افول نکرده بلکه در بسیاری از جنبه ها رشد چشمگیرداشته است .

وی درادامه و به منظور توضیح بیشتر،  به بیان نظرات ودیدگاه های آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص تمدن اسلامی پرداخت و بیان نمود ؛آیت الله خامنه ای در ارتباط با موضوع تمدن ؛ سه تجربه تمدنى به شمول ، تجربه تمدنى عصر نبوی، تجربه تمدنى غرب  و تجربه جمهوری اسلامى ايران را مد نظر قرارمی دهند . ايشان جريان تمدنى اسلام را از عصر نبوی آغاز و آن را به تجربه تمدنى جمهوری اسلامى ايران متصل كرده اند. ايشان تجربه جمهوری اسلامى را در امتداد تمدن اسلامى تحليل كرده و پیروزی انقلاب اسلامى را ،  مرحله اول حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی می دانند و اهداف این تمدن را الف) پيشرفت مادی و رشد و توسعه و اعتلای اقتصادی دنيای اسلام   ب) ارتقای علم و فن آوری ج) برقراری عدالت اجتماعى  د) اعتلای معنويت و اخلاق  ه) تبيين و تحقق زندگى مطلوب اسلامى ، تفسیر می نماید .

سپس رایزن فرهنگی گفت ،  جمهوری اسلامی با بهره گیری از پیام انقلاب اسلامی و با گذشت چهل و دو سال ، ثابت نموده قدم های محکم و استواری را علی رغم دشمنی ها و کارشکنی های ابرقدرت ها و پشت سرگذاشتن صدها توطئه خارجی و داخلی ثابت کرده که توان و ظرفیت ایجاد و توسعه « تمدن نوین اسلامی » را دارد برداشته است . وی در خاتمه به فهرستی از این دستاورد ها اشاره نمود .

در ادامه این وبینار لطیف فاروق ( نویسنده ،روزنامه نگار و فعال رسانه ای ) نوشاد محی الدین ( مترجم و فعال رسانه ای ) محمد توفیق ( روزنامه نگار) مرزوم مولانا ( وکیل دادگستری ) محمد مروان ( دانش آموخته المصطفی ) نیز سخنرانی کرده اند .

سخنرانان به اتفاق با اشاره به دستاورد های مختلف جمهوری اسلامی ایران در زمینه های علمی ، دفاعی ، صنعتی ،کشاورزی ، فرهنگی وهنری تحت لوای دولت و نظامی که از درون انقلاب اسلامی شکل گرفته ، اذعان داشتند پیشرفت ها ، دستاوردها و پایداری ایران علی رغم اعمال دشمنی های فراوان و پیچیده از سوی ابرقدرت ها ، قدرت ها وبرخی دولت ها در منطقه غرب آسیا ، که اوج آنها اجرای تحریم های ضد بشری وظالمانه آمریکا هست ، نشان دهنده یک نکته مهم واساسی می باشد ، و آن این است که انقلاب اسلامی این ظرفیت و این قابلیت را دارد تا به ایجاد تمدن نوین اسلامی کمک شایسته ای نماید وآن را عملی سازد . یکی دیگراز نکات مهم مورد اشاره از سوی سخنرانان ، موضوع ارایه چهره واقعی و رحمانی اسلام ، از سوی انقلاب اسلامی می باشد . دراین خصوص بیان داشتند مخالفت نظری و عملی این انقلاب و جمهوری اسلامی ایران با افراط گرایی و اقدام جدی ایران بر علیه آن  ، نکته مهمی است که نه فقط در جهان اسلام مورد استقبال واقع شده بلکه پیام انقلاب اسلامی را حتی برای غیر مسلمانان نیز الهام بخش نموده است .

کد خبر 1025480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha