همکاری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی با حوزه علمیه قم

ایمانی خوشخو گفت: در نظر داریم همکاری با حوزه علمیه قم در حوزه بسته‌های فناورانه فرهنگی و دینی داشته باشیم و در شیراز نیز امام جمعه استقبال خوبی از این قضیه کرده است بتوانیم در حوزه فرهنگی و دینی به هسته‌های علمی فناورانه دست یابیم.

به گزارشخبرگزاری شبستان از شیراز، «محمدحسین ایمانی خوشخو»، امروز (سه شنبه 21 بهمن) در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز با اشاره به وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در کشورمان گفت: مشکلی که اکنون کشورمان با آن موجه است، وجود فارغ‌التحصیلان بیکار است و آمار آن‌ها به خصوص در رشته علوم انسانی به شکل تصادعدی بالا رفته است لذا در این پارک چند حوزه را برای اشتغال رشته‌های مختلف علوم انسانی راه‌اندازی کردیم.

مدیر پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی افزود: نخستین پارک ملی تخصصی کشور که حوزه تخصصی آن حوزه فرهنگ و صنایع فرهنگی و علوم انسانی است، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی است.

وی با اشاره به تجارب جهاد دانشگاهی در این حوزه بیان کرد: با اعتمادی که به این نهاد وجود دارد، مجوز راه‌اندازی این پارک را گرفتیم و اکنون قریب سه سال از فعالیت آن می‌گذرد اما سئوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا گستره فعالیت‌ها در تمام بخش‌های فرهنگی است که برای این کار فازبندی انجام دادیم و در مرحله اول فعالیت‌هایی را انجام می‌دهیم که به اقتصاد و درآمدزایی نزدیک‌تر هستند نظیر گردشگری، صنایع دستی، رسانه، هنرهای تجسمی و بخشی از شاخه‌های حوزه فرهنگ و دین و موسیقی که این‌ فعالیت‌ها را شروع کردیم و خوشبختانه توانستیم جمع قابل توجهی از هنرمندان را با پارک مرتبط کنیم.

ایمانی خوشخو ادامه داد: در کنار این فعالیت‌ها، یک سری نکاتی وجود دارد که مرتبط با موضوع پارک هستند مانند جایزه ملی تعالی گردشگری که اولین بار در کشورمان این جایزه مطرح شد و تاکنون 2 دوره آن انجام شده است و سومین دوره آن هم در حال برنامه‌ریزی است و به یاری خدا در ابتدای سال آینده به شکل ویژه‌ای آن را برگزار خواهیم کرد.

مدیر پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی یکی دیگر از فعالیت‌های این پارک را جایزه ملی طراحی بسته‌بندی صنایع فرهنگی برشمرد و گفت: اگر به شکل بسته‌بندی صنایع فرهنگی و دستی نگاه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که بسته‌بندی آن‌ها به شکل سنتی و فله‌ای است و یک صنایع دستی را در یک روزنامه و پلاستیک پیچیده و تحویل می‌دهند در صورتی که اگر بخواهیم عرضه بین‌المللی این صنایع داشته باشیم، بسته‌بندی صنایع فرهنگی حرف اول را می‌زند.

وی ادامه داد: نخستین جایزه ملی طراحی بسته‌بندی صنایع فرهنگی را در سال گذشته برگزار کردیم و در این راستا بیش از 500 هنرمند در سطح کشور شناسایی شد و برای این صنایع نیز نمایشگاهی در تهران برپا کردیم که امروز روز آخر آن است.

ایمانی خوشخو تاکید کرد: به همکاری‌هایی با دستگاه‌های دیگری که نیازمند به فناوری‌های صنایع فرهنگی هستند نیاز داریم و در همین رابطه توافق‌نامه و قرارداد خوبی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد کردیم و دوره‌های صنایع فرهنگی یا طرح تیپ مشاغل فرهنگی را برای آن‌ها طراحی کرده و تحویل دادیم.

مدیر پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی افزود: همچنین با دستگاه‌های دیگر صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی، کمیته امام خمینی(ره)، صندوق کارآفرینی امید وزارت دادگستری، مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد، پارک علم و فناوری زنجان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری  طی سه سال گذشته تفاهم‌نامه همکاری منعقد کردیم.

وی اضافه کرد: از آنجا که این پارک یک پارک ملی است، گستره فعالیت‌های آن باید ملی باشد تا بتواند نیازهای دیگر شهرها را در حد امکان پاسخ دهد و به‌ همین دلیل به دنبال واحدهای استانی رفتیم و در فاز اول راه‌اندازی پنج واحد پارک را طرح‌ریزی کردیم که اولی در استان زنجان و دومی در استان فارس راه‌اندازی شده است.  

ایمانی خوشخو به راه‌اندازی پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی واحد جهاددانشگاهی استان فارس اشاره کرد و گفت: برای اینکه موازی کاری با پارکهایی که در استان فارس وجود دارد، ایجاد نشود، تفاهم‌نامه سه جانبه‌ای میان پارک فناوری استان فارس، پارک علوم و فناوری‌های نرم جهاد دانشگاهی فارس و پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم امروز منعقد کردیم که با این هم‌افزایی می‌توانیم هرچه سریع‌تر به اهداف مدنظر دست یابیم.

مدیر پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی ادامه داد: مشکلی که اکنون کشورمان با آن موجه است، وجود فارغ‌التحصیلان بیکار است و آمار آنها به خصوص در رشته علوم انسانی به شکل تصادعدی بالا رفته است و در این پارک چند حوزه را برای اشتغال رشته‌های مختلف علوم انسانی راه‌اندازی کردیم.

وی اضافه کرد: در حوزه گردشگری نیز 2 یا سه شرکت فعال داریم که در این حوزه فعالیت می کنند اگرچه شاید تنها بتوانیم بخش کوچکی از  مشکل این حوزه را حل کنیم ولی باید ببینیم دنیا چه کار می‌کنند و آیا فعالان این رشته‌ها در کشورهای دیگر بیکارند که پاسخ آن خیر است و هیچ تفاوتی میان فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف در آن‌ها وجود ندارد ولی در کشور ما چون نظام آموزش عالی، نظام توانمندسازی نیست و فقط گذراندن چند واحد درسی است، طبیعی است که وقتی دانشجویان فارغ‌التحصیل می‌شوند نتوانند وارد جامعه شوند.

ایمانی خوشخو تاکید کرد: یکی دیگر از حوزه‌هایی که در این پارک مورد توجه ویژه قرار دارد در حوزه کودکان است  که برای استعدادیابی و خلاقیت آنان در نظر گرفته شده است و در این حوزه سه مجموعه با محوریت کارآفرینی، افزایش هوش مالی، افزایش خلاقیت و نوآوری در گروه‌های پنج تا 12 سال ذیل پارک فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی فعالیت می‌کنند.

مدیر پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی در ادامه به استقبال حوزه‌های علمیه از فعالیت‌های این پارک اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون حوزه‌های علمیه با گذشته بسیار فرق کرده‌اند و مخصوصا در حوزه‌ فناوری ورود بسیار خوبی داشته‌اند و موسسات پژوهشی بسیاری وجود دارد که فناورمحور و پژوهش محور هستند که ظرفیت خوبی برای استفاده و همکاری هستند.

وی ادامه داد: قرار است با حوزه علمیه قم همکاری‌هایی در حوزه  بسته‌های فناورانه فرهنگی و دینی داشته باشیم که این کار منجر به ایجاد واحدی از پارک در آنجا می‌شود و در شیراز هم امام جمعه استقبال خوبی از این قضیه کردند و ما هم از واحد استان فارس درخواست کردیم برای این کار وارد مذاکره شوند تا بتوانیم در حوزه فرهنگی و دینی به هسته‌های علمی فناورانه دست یابیم و این هسته‌ها از حمایت‌های پارک فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی بهره‌مند شوند.

ایمانی خوشخو در بخش پایانی سخنان خود به راه‌اندازی دفتر خبرگزاری «سیناپرس» در استان فارس اشاره کرد و گفت: این خبرگزاری تخصصی علم و فرهنگ است که امروز به‌صورت رسمی دفتر این خبرگزاری در شیراز راه‌اندازی شد.

«مظاهر بابایی»، نیز در این نشست راه‌اندازی این پارک را اتفاقی فرخنده برای استان فارس برشمرد و گفت: با ظرفیت‌هایی که در پارک صنایع نرم فرهنگی وجود دارد، خوب است نگرش ویژه‌ای از سوی مدیران استان به این حوزه شود.

رئیس جهاددانشگاهی فارس ادامه داد: باید تفکرات خود را در حوزه فرهنگ تغییر دهیم و در جهت تعالی آن بکوشیم و در تمام نقاط کشورمان فرهنگ غنی ایرانی اسلامی وجود دارد که این فرهنگ ظرفیت‌های بسیار خوبی را برای ما در حوزه اشتغالزایی و طرح‌های فناورانه به وجود می‌آورد.

وی بر ضرورت همکاری مسئولان حوزه فرهنگ به بحث توسعه صنایع فرهنگی تاکید کرد و گفت: توسعه صنایع فرهنگی یعنی توسعه فرهنگ جامعه و اگر قرار است فرهنگی را به دنیا صادر کنیم و فرهنگ ایرانی ـاسلامی را به دنیا بشناسانیم، باید بر روی صنایع فرهنگی کار کنیم.

کد خبر 1025801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha