به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «زهرا شجاعی»، رییس مرکز مشارکت امور زنان در دولت اصلاحات و عضو اسبق شورای فرهنگی اجتماعی زنان در ادامه پویش «کتابخوانی ملی» گفت: اقدام هوشمندانه روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در برپایی پویش «کتابخوانی ملی» قابل تقدیر است. زیرا این اقدام در جهت افزایش سرانه کتابخوانی ایران و رشد این شاخص در توسعه فرهنگی کشور موثر است.
وی ادامه داد: با توجه به دورانی که در آن زندگی میکنیم، توسعه ارتباطات و فضای دیجیتال درهمه ابعاد زندگی ما تاثیرگذار بوده و مراجعه و استفاده از این ابزار فراوان شده است. عموم مردم اغلب اوقات فراغت خود را با آن سپری میکنند و متاسفانه این ابزار جای کتابخوانی را گرفته است.
شجاعی افزود: تاثیراتی که ما از دریافت اطلاعات از فضای دیجیتال و فضای مجازی داریم عمق دانش را کاهش داده است. از همینرو توصیه میکنم با کمک چنین پویشهایی، فرهنگ کتابخوانی را در جامعه گسترش دهیم. البته تاکید میکنم که نقش مادران و زنان در این زمینه زیاد است.
رییس مرکز مشارکت امور زنان در دولت اصلاحات اظهار داشت: در ابتدا کتاب «شهر گمشده» به قلم محمدحسن زورق با مقدمه استاد محمدرضا حکیمی را معرفی میکنم که اثر ارزشمندی است. زیرا یک تشریحی از زمان ظهور اسلام را بیان میکند و تحلیلی از عربستان، مکه و مدینه آن دوران است و به موضوع حضرت فاطمه زهرا (س) نیز میپردازد. مطالعه این کتاب را به کسانی که علاقهمند به تاریخ اسلام هستند؛ توصیه میکنم.
وی در ادامه گفت: در سالهای اخیر کتاب درباره شخصیتها و همچنین خاطرهنویسی از زنان و مردان ایران رواج پیدا کرده است که از جمله آنها از کتاب «اقلیم خاطرات» نوشته فاطمه طباطبایی، عروس امامخمینی (ره) و همسر زندهیاد سید احمد خمینی میتوانم نام ببرم. این کتاب زندگینامه یک دختر خانم در خانوادهای روحانی است که ازدواج خود با یک روحانی که فرزند امام (ره) باشد را تشریح میکند. جامعه گمان میکند روحانیون در خانه خود بسیار متفاوت هستند، بنابرانین برای آشنایی با سبک و سیاق زندگی روحانیون، این کتاب را پیشنهاد میکنم. همچنین کتابی درباره خدیجه ثقفی، همسر امام خمینی (ره)، با عنوان «بانوی قدس ایران» که بعد از رحلت وی به انتشار درآمد نیز جزو مجموعه کتابهای است که در این پویش معرفی میکنم.
شجاعی افزود: کتاب «پابهپای سرو»، شرح خاطرات خانم عفت مرعشی همسر آیتالله هاشمی رفسنجانی نیز کتاب خوبی است که زندگی خانوادگی آنها را نشان میدهد. کتاب دیگری نیز با عنوان «گوهر صبر» که شامل خاطرات گوهرالشریعه دستغیب است و به قلم طیبه پازوکی به تازگی منتشر شده است را هم در همین راستا معرفی میکنم. این کتاب از بدو تولد تا دوران انقلاب، زندگی این شخصیت را بررسی میکند.
وی تاکید کرد: باید توجه داشت که همه این کتب مربوط به همسران شخصیتهای مهم کشور در دوران انقلاب و پس از آن هستند، بنابراین به نوعی تاریخ انقلاب نیز محسوب میشوند.
شجاعی در ادامه به معرفی کتاب «شدن» نوشته میشل اوباما پرداخت و گفت: در این کتاب خواننده با فرهنگ واقعی آمریکا آشنا میشود. اطلاعات فرهنگی از آمریکا که بیشتر از آن چیزی است که بنگاه خبری CNN یا فیلم های هالیوودی نشان می دهند. در این کتاب خواننده تلاش یک زن سیاهپوست و شرح همت، پیگیری و پشتکار او را در زندگی شخصی و اجتماعیاش، مطالعه میکند.
عضو اسبق شورای فرهنگی اجتماعی زنان ادامه داد: کتاب دیگری که معرفی میکنم «کالبدشکافی خشونت علیه زنان» اثر شهیندخت مولاوردی است که به بهحث و بررسی درباره اسناد و کنوانسیونهایی با موضوع خشونت علیه زنان میپردازد. این کتاب در حوزه تخصصی مطالعات زنان با اهمیت شناخته میشود.
زهرا شجاعی خاطر نشان کرد: کتاب «مهارت حضور در نماز» اثر منصوره شایسته هم آخرین کتابی است که در پویش «کتابخوانی ملی» معرفی میکنم. در این کتاب برخلاف سایر کتب که به آداب، احکام و شکل نماز توجه بیشتری میشود، به اصل نماز به عنوان حضور قلب میپردازد. منصوره شایسته با تکنیکهای عملی و آموزش مهارتهای کاربردی برای حضور قلب در نماز، طی سه سال، کلاسهایی را تدریس داشته و این کتاب مجموعه آن کلاسها است که از سوی انتشارات نیستان منتشر شده است.
نظر شما