تب گرانی بازار در آستانه شب عید/ آمادگی کاسبان امین بسیجی برای تنظیم بازار

در آستانه شب عید مردم در خصوص خرید برخی از اقلام و کالاها اساسی با مشکل رو به رو هستند.

خبرگزاری شبستان، گرگان- داود خاندوزی؛ مسئولان انکار می کنند، می گویند که به میزان کافی تخم مرغ، مرغ و روغن در بازار وجود دارد اما کمی آن طرفت تر صف های خرید تخم مرغ و گشت و گذر در فروشگاه ها برای خرید روغن مردم را آزار می دهد.

 

مردم معتقد هستند که قیمت برخی از کالاها روند افزایشی داشته و شایعات مبنی بر کاهش میزان تولید و عرضه برخی از کالاهای اساسی سبب شده که هیجان خرید افزایش پیدا کند.

 

*آخر عاقبت مصوبات ستاد تنظیم بازار چه شد؟

اما مسئولان چیز دیگری می گویند، در ستاد تنظیم بازار استان گلستان که در پایان دی ماه برگزار شد، «هادی حق شناس»، استاندار گلستان تاکید کرد که جهاد کشاورزی بیش از ۶۰ تن از کل تولید روزانه تخم مرغ ۱۷ تولید کننده را  از اتحادیه مرغداران تحویل خواهد داد و اتحادیه، تخم مرغ دریافتی را به ۵۷ هزار توزیع کننده سطح استان تحویل می دهد تا بازار تنظیم صورت بگیرد.

 

همچنین در این جلسه استاندار گلستان بیان کرد که دولت نقش هدایت و نظارت را در بازار برعهده دارد.

 

حق شناس افزود: ورود دولت به معنای دخالت در بازار نیست بلکه به معنای تنظیم گری و ممانعت از زیان مردم است.

 

وی متذکر شد: با انگیزه انتفاعی به موضوع میوه شب عید ورود پیدا نمی کنیم بلکه منفعت مردم را مورد توجه قرار خواهیم داد.

 

از سویی دیگر مسئولان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان در تلاش بودند که نرخ تخم مرغ را به 16 هزار و 900 تومان برسانند اما هنوز که هنوزه قیمت تخم مرغ در برخی از فروشگاه ها بیش از آن چیزی است که مسئولان اعلام می کنند.

 

اکثر مردم تخم مرغ را با قیمت مصوب 20 هزار و 400 تومان خریداری می کنند و فروشگاه های عرضه تخم مرغ با قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار نیز در سطح استان بسیار کم است.

 

قیمت مرغ هم چند هفته ای است که به ثبات رسیده ولی مردم نگران افزایش قیمت ها دوباره مرغ در شب عید هستند.

 

فلش همه این مشکلات به سمت و سوی تامین نهاده های دامی مورد نیاز است با این وجود سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان ابراز امیدواری کرد که در روزهای آینده قیمت مرغ در گلستان ثابت باقی  بماند.

 

*تلاش برای پایداری قیمت مرغ در بازار

«مختار مهاجر» در این زمینه گفت: تلاش می کنیم قیمت  مرغ افزایش پیدا نکند و نهاده های مورد نیاز این بخش تامین شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان ادامه داد: پشتیبانی دام جهاد کشاورزی 70 هزار تن نهاده ذخیره سازی می کند تا در دو ماه ابتدای سال 1400 با مشکل رو به رو نشویم.

 

مهاجر یادآور شد: میزان جوجه ریزی دی 11 میلیون و 200 هزار قطعه بوده و کمبودی در تولید استان نخواهیم داشت.

 

وی گفت: اگر چنانچه در استان های دیگر نیز میزان جوجه ریزی کاهش پیدا نکند افزایش قیمت نباید اتفاق بیفتد و لذا تنظیم بازار کشور مصوب کرده است که 130 میلیون جوجه ریزی در کشور اتفاق بیفتد.

 

با تامین نهاده مورد نیاز در بخش کشاورزی و اختصاص مرغ و تخم مرغ مورد نیاز این سوال مطرح است که مشکل کار کجا است که مسئولان نمی توانند قیمت ها را پایدار نگاه بدارند.

 

*آمادگی سپاه برای به کارگیری از کاسبان امین اصناف برای تنظیم بازار 

سپاه نینوا استان گلستان در این راستا اعتقاد دارد که مسئولان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان از ظرفیت کاسبان امین بسیجی اصناف استفاده کنند.

 

«سیدموسی حسینی»، جانشین فرمانده سپاه نینوا استان گلستان در خصوص نگرانی های مردم از بازار شب عید و وجود برخی از صف های خرید که منجر به شیوع ویروس کرونا نیز می شود، در ستاد کروتا تاکید کرد: که اگر سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نمی تواند نسبت به نظارت و تنظیم بازار اقدام کند از ظرفیت کاسبان امین و بسیجی اصناف برای تنظیم بازار و جلوگیری از گرانفروشی بهره بگیرد.

 

جانشین فرمانده سپاه نینوا گلستان اعتقاد دارد که سپاه نینوا با راه اندازی قرارگاه 17 ربیع در تلاش است که با محتکران، گرانفروشان و اخلال گران بازار مقابله کند و در این مسیر نیز با کسی تعارف ندارد.

 

حسینی یادآور شد: امروز در یک جنگ اقتصادی تمام عیار قرار داریم و تمام ظرفیت بسیج در عرصه نظارت بر بازار پای کار آمده است.

 

از سویی دیگر به نظر می رسد که عدالتی در توزیع اقلام مورد نیاز مردم در بازار صورت نمی گیرد، شواهد حاکی از آن است که حتی در خرید تخم مرغ افرادی بارها و بارها در صف مراکز عرضه تخم مرغ قرار می گیرند و این امر باعث می شود که تخم مرغ به میزان کافی در بین افراد جامعه عرضه نشود و از سویی دیگر همین تخم مرغ ها در فروشگاه ها با قیمت 20 هزار و 400 تومان به فروش می رسد.

 

در بحث روغن نیز با وجود اینکه شرکت های تولید کننده عنوان کردند به میزان مصرف مورد نیاز استان در حال تولید هستند اما کمبود آن در بسیاری از فروشگاه های سطح شهر احساس می شود، این مسئله سبب شده است که مردم شایعات فضای مجازی مبنی بر کمبود تولید و کمیاب شدن روغن را در آستانه شب عید باور کنند و این مهم فضا را برای جولان سودجویان فراهم می کنند.

 

با توجه به اینکه در ایام شیوع ویروس کرونا به سر می بریم و احتمال ایجاد نمایشگاه های عرضه مستقیم کالا در شب عید وجود ندارد به نظر می رسد برخی از اقدامات مثل توزیع اقلام مورد نیاز مردم به صورت سبد کالا در آستانه شب عید و یا عرضه کالا با ارائه کارت ملی و غیره می تواند به هدفمندی توزیع این اقلام کمک کند و مانع از سودجویی های احتمالی شود.

 

از سویی دیگر ظرفیت بسیج نیز در این خصوص می تواند گره گشای بسیاری از مشکلات سطح بازار باشد.

 

کد خبر 1027189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha