به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری که امروز (۲۸ بهمن) به کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده با حضور استاندار در پارک علم و فناوری این استان و در جمع خبرنگاران، گفت: فضای فعالیت فناوران کهگیلویه وبویراحمد را تامین می کنیم.
«سورنا ستاری» با اشاره به مشکل عدم وجود فضای مناسب برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور در استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: امروز سعی می کنیم در جلساتی که با مدیران استانی داریم این مشکل را حل و فضا برای فعالیت این واحدها را فراهم کنیم.
ستاری اظهار کرد: هر بار که به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر می کنم، اتفاقات جدید فناورانه ای را شاهد هستم که این موضوع بار مسئولیت ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را سنگین تر می کند.
وی تصریح کرد: تلاش می کنیم حمایت از صندوق پژوهش و فناوری، تامین تسهیلات و سرمایه گذاریهای صندوق این استان را افزایش دهیم.
**افتتاح مراکز نوآوری در استان کهگیلویه و بویراحمد
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری صبح امروز برای بررسی روند پیشرفت طرحهای فناورانه و تولید محصولات دانشبنیانها به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرد.
ستاری در این سفر یک روزه با حضور در پارک علم و فناوری این استان، پس از بازدید از نمایشگاه محصولات فناورانه و دانش بنیان و روند پیشرفت مجتمع نوآوری این پارک، مرکز رشد دهدشت را افتتاح کرد.این مرکز در ۵۰۰ متر مربع مساحت، میزبان ۴۰ واحد فناور است.
وی با اشاره به پیگیریهای معاونت علمی برای پیشگیری از واردات برخی محصولات فناورانه به کشور، گفت: عزمی جدی برای این کار داریم و تمام تلاش خود را برای کاهش واردات محصولاتی که توان تولید آنها در کشور وجود دارد را به کار می گیریم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور یادآور شد: واردات برخی کالاها و محصولات فناوری که شرکتهای دانش بنیان و توانمند داخلی ظرفیت تولید آنها را منطبق با استانداردهای ملی و بین المللی دارند، درست نیست، اما این شرکتها نیز باید توان خود را برای رقابت با این محصولات بیشتر کنند.
ستاری با تاکید بر اینکه نباید در زمین بازی خودمان به رقیب ببازیم، بیان کرد: اگر شرکتهای خلاق، دانش بنیان و واحدهای فناور نتوانند در ایران با محصولات خارجی رقابت کنند، قطعا برای صادرات محصولات شان در بلندمدت به مشکل برمی خورند و البته ما نیز وظیفه داریم برای کاهش واردات این محصولات فناورانه تلاش کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: برای رسیدن به این هدف شرکتهای ایرانی باید توان رقابتی خود را بالا ببرند و در بازار داخلی جای خود را باز کنند و سپس این اقدام فرصتی برای رقابت با محصولات خارجی ایجاد می کند و این کار باید در کنار وجود برخی محصولات خارجی رخ دهد، یعنی شرکتهای ایرانی برنده این بازی باشند.
وی با اشاره به پیگیریها برای رفع این مشکل، گفت: موارد مشابهی در حوزه واردات محصولاتی که با توان و کیفیت بالا در کشور تولید میشود، داشتیم که پیگیریهای جدی برای رفع این مشکل کردیم و قطعا اگر بدانیم تولیدات این شرکتها کفاف نیاز کشور را می کند واردات این محصولات را کاهش می دهیم.
**دانش بنیانها یاریگر نظام سلامت شدند
رئیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق با اشاره به توان شرکتهای دانش بنیان در کنترل کرونا، یادآور شد: از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا، دانش بنیانها دست به کار شدند و همه نیاز کشور را تامین کردند و در این حوزه هیچ وارداتی نداشتیم.
ستاری افزود: هر دارویی که در دنیا برای کنترل این بیماری معرفی می شود به کمک فناوران ایرانی ظرف مدت یک ماه در ایران به تولید می رسد و در زمینه واکسن کرونا نیز همین شرایط را داریم و شرکتها با جدیت و تلاش زیاد در حال تولید واکسن هستند.
وی تاکید کرد: فناوران زمین بازی را به کشورهای دیگر واگذار نکنند تا برنده بازار داخلی باشیم.
گفتنی است، بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه یاسوج و همچنین از واحدهای فناور و افتتاح مرکز خلاق ریزازدیادی، سیستم برق خورشیدی از دیگر برنامههای این سفر است.
نظر شما