فرصت سوزی های اخلاقی چهره نظام را در میادین بین المللی مخدوش می کند

رییس ستاد امور رسیدگی به مساجد آسیب های اخلاقی را میراث شوم دوران پهلوی دانست و گفت: تداوم فرصت سوزی ها در عرصه اخلاق چهره نظام در میادین بین المللی را مخدوش می کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، رییس ستاد امور رسیدگی به مساجد در میزگرد علمی نخستین همایش "گسترش اخلاق اسلامی" با اشاره به وجود برخی آسیب های زیرساختی در عرصه اخلاق گفت: این آسیب ها میراث شوم دوران سیاه پهلوی است که برطرف کردن عوارض آن به سال ها وقت نیاز دارد.

وی اظهار کرد: اگر از لایه سیاسی جنگ نرم به عنوان سطحی ترین لایه عبور کرده و به لایه های اجتماعی، فکری و اخلاقی برسیم، درمی یابیم که شیاطین زمانه بر سطوح عمقی جامعه برای نفوذ و اثرگذری تمرکز کرده اند، البته در کنار این تلاش باید به غفلت سال های اخیر خود در رابطه با تولید ساختارهای لازم ترویج، تعمیق و تحکیم اخلاق اسلامی نیز توجه داشته باشیم که البته می توان با ورود به میدان همراه با تاسی به رهبر معظم انقلاب بخشی از آن را جبران کرد.

حجت الاسلام حاج علی اکبری تداوم غفلت ها را عامل فرصت سوزی در عرصه های اجتماعی و فرهنگی دانست و تصریح کرد: این امر منجر به از دست دادن تعامل و تعاون و اختلال در انسجام اجتماعی می شود، البته دیگر حوزه ها همچون سیاست و اقتصاد نیز از این فرصت سوزی مصون نمانده و نقاط قوت آنها نیز به نقاط ضعف تبدیل می شود.

 

رییس ستاد امور رسیدگی به مساجد ادامه داد: علاوه بر این در عرصه بین المللی نیز این غفلت ها سیمای نظام اسلامی را به عنوان الگویی جهانی مخدوش کرده و جایگاه ما را تنزل می دهد.

وی با تاکید بر لزوم اولویت شناسی در گستره وسیع اخلاق اسلامی عنوان کرد: بنابر بررسی های انجام شده شکر به معنای قدرشناسی هم برای خالق و هم برای مخلوق، حلم و بردباری، حیا به ویژه در برابر تلاش دشمن برای ترویج بی پروایی، صدق و راستی به ویژه در ارتباطات کلامی و حسن خلق و ادب اجتماعی که در واقع ویترین شخصیت افراد محسوب می شود، مهمترین اولویت های تمرکز اخلاق اسلامی به شمار می روند.

حجت الاسلام حاج علی اکبری با بیان این مطلب که گروه های مرجع و کودکان و نوجوانان دو اولویت اصلی در تعیین مخاطبان در ترویج اخلاق اسلامی هستند، ابراز کرد: روش در ترویج، تعمیق و تحکیم اخلاق اسلامی باید تربیت توحیدی مبتنی بر آموزه های وحی باشد یعنی توقیت جهان بینی توحیدی گره خودر با ذکر، همچنین باید معادباوری و مرگ آگاهی را در جامعه تبیین کرد امری که متاسفانه در کلان شهرها کمرنگ شده است.

 

وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت مساجد به عنوان پایگاه های اصلی ذکر الهی در مسیر ترویج اخلاق اسلامی بیان کرد: علاوه بر این بقاع متبرکه و حسینیه ها نیز می توانند در مراحل بعدی به عنوان قطب های گسترش اخلاق اسلامی می توانند مورد استفاده قرار بگیرند، البته معرفی الگوهای عملی در کنارا لگوسازی نیز می تواند در این مسیر ما را یاری کند.

حجت الاسلام حاج علی اکبری خاطرنشان کرد: ما باید از گنج عظیم جنگ برای اعتلای فرهنگ اخلاقی در جامعه استفاده کنیم تا در کنار حاکمیت گفتمان های معنوی بر مساجد مسجدی ها به پرچمداران اخلاق در جامعه تبدیل شوند.

شایان ذکر است، نخستین همایش گسترش اخلاق اسلامی یکشنبه، 9 بهمن با حضور رییس ستاد اقامه نماز کشور، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد، نماینده ولی‌فقیه در سازمان اوقاف و جمعیتی از شخصیت‌های فرهنگی مذهبی در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
پایان پیام/

 

کد خبر 102879

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha