به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری،«عباس زارع» امروز(4اسفند) طی نشستی با شورای سیاستگذاری اجرای طرح ملی انتخاب و معرفی روستای قرآنی ایران در مازندران با اشاره به اینکه خوشبختانه در راستای اجرای این طرح شاهد اتفاقات خوبی هستیم، تاکید کرد: دقت در بحث پالایش بیمه فعالان قرآنی ضروری است چرا که دولت با ارائه یارانه در این شرایط اقتصادی سخت باید فردی را بیمه کند با قرآن مانوس باشد و در این حوزه کار میکند تا سواستفاده نشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران به پایان مهلت ثبت نام در نوزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت اشاره کرد و افزود: در بحث ثبتنام آزمون هم اتفاقات خوبی رقم خورد. امیداست متسابقین قرانی استان در جایگاه های برتر این آزمون دیده شوند.
وی به فعالیت گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در راستای تدوین اطلس قرآنی و حوزه خیرین قرآنی این استان اشاره کرد و افزود: همچنین احیا و تقویت مجمع خیرین قرآنی استان در دست اقدام است. البته تدوین این اطلس نیازمند یک عزم استانی است.
زارع تصریح کرد: برقراری ارتباط هفتگی و نزدیک با موسسات قرآنی که تعدادشان هم زیاد نیست ضرورت دارد، تا با اطلاع از آخرین وضعیت موسسات مدیریت خوبی صورت بگیرد همچنین با حافظان و دوستداران قرآنی ارتباط مستمر برقرار باشد.
وی با اشاره به اجرای طرح ملی انتخاب و معرفی روستای قرآنی ایران، یادآور شد: این فرآیند چند سالی است که در ارشاد انجام میشود برای حوزه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعداد و کمیت مهم است، برای تهران تعداد مهم نیست چون هر چند روستا معرفی کنیم سه روستا انتخاب میشود این موضوع را بررسی کنید که تعداد مهم است یا کیفیت!
زارع گفت: استفاده از تجربه افرادی که در بحث روستا کار کردند موثر است، در بحث ایران قوی کانون های فرهنگی هنری مساجد، مدیران مسئول کانون اطلاعات را به خوبی بارگزاری کردند. همچنین در حوزه کتاب و کتاب خوانی از محدود استانهایی بودیم که در تمام بخشها حائز رتبه برتر شدیم.
وی خاطرنشان کرد: در طرح ملی انتخاب و معرفی روستاهای قرآنی ایران، سازمان تبلیغات، اداره اوقاف و بنیاد شهید میتوانند کمک کنند اگر تعداد مهم نباشند کارمان راحت است، تعداد روستاهای ما بسیار زیاد است ظرفیت نیروی انسانی و امکانات ما عظیم است.
زارع اعلام کرد: بالاترین آمار امامزادگان، حسینیهها و مساجد را مازندران دارد، امیدواریم با همکاری هم موفق عمل کنیم، وقت زیادی نداریم سعی میکنیم در ۱۵ اسفند جلسه بعدی را داشته باشیم، شناسایی روستاها با استفاده از ظرفیت افراد باتجربه و فعال در طرح ایران قوی و روستای دوستدار کتاب و دهیاران موثر است.
در ادامه این نشست رئیس گروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، با بیان اینکه با وجود شرایط کرونایی در بسیاری از استانها به ویژه مازندران موسسات فرهنگی قرآن و عترت دچار مشکل شدند، گفت: صدور مجوز موسسات قرآنی در دست اقدام است.
«حمیدرضا عشریه» افزود: حدود دو ماهی است که در حال اجرای کار ارزشمند و فاخری تحت عنوان تدوین اطلس قرآنی مازندران هستیم تا تمامی کسانی که میخواهند در این بحث اطلاعاتی کسب کنند به این اطلس مراجعه کنند.
وی اعلام کرد: ساخت موشنگرافی و انیمیشن قرآنی در بخش کودکان و نوجوانان در انجام است، احیای انجمن قرآنی با همافزایی با سازمان تبلیغات و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، از کارهای خوبی است که صورت خواهند گرفت.
عشریه عنوان کرد: در بحث انتخاب روستای قرآنی برای ارائه خدمات عادلانه آموزشی و قرآنی در سراسر کشور بهخصوص در روستاها که ۲۶ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند را در دستور کار قرار دادیم، در این زمینه شاخصها و اطلاعاتی از روستاها باید توسط دهیاران در سامانه مربوط ثبت و درج شود، تا همچون طرح دوستدار کتاب اجرا شود.
وی با اشاره به بخشی از اقدامات گروه قرآنی اداره کل ارشاد مازندران، گفت: برگزاری مسابقات سی شب سی سؤال و سی جایزه، برگزاری مسابقات قرآنی ویژه نابینایان در فضای مجازی، آموزش و مشاوره قرآنی «آیت» برای موسسات قرآنی، پالایش و بهروزرسانی بیمه فعالان قرآنی، برگزاری جشنواره تلاوت مجلسی، ساماندهی و بارگزاری موسسات قرآنی و... از جمله این اقدامات است.
عشریه ادامه داد: برگزاری کشوری انتخابات اتحادیه قرآنی، برگزاری دوره مجازی توانمندسازی مدیران ۳۰۰ موسسه قرآنی فعال به مدت ۲۰ ساعت در پنج مهارت، ثبتنام ۲ هزار و ۷۲۵ نفر در نوزدهمین آزمون قرآن و عترت از اقدات دیگر است. لازم به ذکر است سال گذشته در میان ۳۴ اداره کل سی و یکمین بودیم امسال رتبه هشتم در کشور را کسب کردیم که اتفاق خوبی است.
وی تصریح کرد: در شرایط کرونایی با پیگیریهای صورت گرفته کمکهایی شامل یک میلیون و ۵۰۰ کمک و بلاعوض در مجموع به ۲ هزار و ۵۰۰ موسسه اهدا شد. کارگروه «تحفه» تشکیل شد و منجر به تشکیل گروههای واتساپی در قالب اطلاعرسانی و افزایش سرعت ساماندهی و همچنین انتشار فراخوان طرح ایدههای ناب با محوریت قرآن با پنج موضوع برای ارسال به معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد.
عشریه اضافه کرد: ترغیب و تشویق افراد برای بارگزاری کردن اطلاعات در بحث طرح ملی انتخاب و معرفی روستای قرآنی ایران ضرورت دارد، دهیاران و بخشداران نیز باید این کار را انجام دهند ۲۵ اسفند آخرین مهلت است، افزایش کمی و کیفی در این بحث و کسب امتیاز برایمان مهم است.
وی اظهار کرد : سامانه اینترنتی ayat.farhang.gov.ir برای ثبت اطلاعات روستاهای قرآنی کشور در نظر گرفته شده و دهیاران علاقمند به مشارکت در این طرح می توانند اطلاعات خود را از طریق این سامانه بارگذاری کنند.
نظر شما