به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، مجید جوادیانزاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در نشست تجلیل از مربیان فعال جام باشگاه های کتابخوانی کانون های مساجد یزد گفت: بحث کتاب و کتابخوانی یکی از مهمترین فراوردههای فرهنگی بشر است و هیچ کالا و ابزار فرهنگی مانند کتاب به این میزان مورد پذیرش و مستمر نبوده است؛ یعنی با وجود رقبای متعدد همچنان مورد توجه قرار دارد.
وی افزود: بزرگترین مروج فرهنگ، اندیشه و دانش، کتاب است یعنی هر تحول و توسعه فرهنگی اجتماعی بایستی از گذر کتاب رد شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد ادامه داد: یکی از دلایل آسیبهای اجتماعی، وجود برخی خرده فرهنگها و ضد فرهنگها است که اصلاح آنها نیازمند دانش و فرهنگ پذیری است و جامعهای که کتابخوان نباشد فرهنگ پذیر نیست.
وی افزود: تنها راهکار کاهش آسیبهای اجتماعی شامل فرایند عمیق ترویج فرهنگ از طریق کتاب است.
جوادیانزاده بیان کرد: تجربه نشان میدهد که توسعه یافتگی و سلامت اجتماعی و روانی جامعه همه از مسیر کتاب و کتابخوانی میگذرد.
وی افزود: نقش کتاب در زندگی ما تا جایی است که فرهنگ دینی ما نیز در محور یک کتاب مقدس شکل گرفته است تا جایی که زمانی سواد دینی بر سواد عمومی جامعه بالاتر بود و حتی افرادی که سواد نداشتند، قرآن تلاوت میکردند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: هر نوع توسعه فرهنگی از طریق جوامع میگذرد که یکی از این جوامع محلهها هستند که کانونهای مساجد و موسسات نیز میتوانند به عنوان اعضای نقش آفرین در جوامع محلی هستند.
وی گفت: متاسفانه جوامع ما دچار کم سوادی هستند که باید از طریق کتابخوانی آن را رفع کرد و رسالت کانونهای مساجد در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی است.
جوادیانزاده ادامه داد: کانونهای مساجد به عنوان شبکههای بزرگ محله محور هستند که باید در زمینه ترویج کتاب خوانی فعال شوند و نهضت احیای کتابخانههای مساجد به عنوان پیمانی بین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کانونهای مساجد صورت گیرد.
وی گفت: همه باید در کار بزرگ اجتماعی، فرهنگی و داوطلبانه، کتابخانهها را ترویج کنیم زیرا در این مسیر میتوانیم بسیاری از فرزندان و جوانان و نوجوانان خود را کتابخوان کنیم.
نظر شما