سیاست بایدن مجموعه‌ای از گسست و تدوام‌هاست

عمویی گفت: مجموعه ای از گسست و تداوم را در سیاست‌های بایدن مشاهده می کنیم به این معنا برخی از سیاست‌های ترامپ در دوران بایدن ادامه دارد و برخی دیگر از آن‌ها به پایان رسیده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت‌وگو در خصوص بررسی سیاست های منطقه ای بایدن از فشار بر عربستان تا تعدیل فشار بر انصارالله با دکتر ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به صورت تلفنی گفتگو کرد.

ابوالفضل عمویی با اشاره به مجموعه تحولات منطقه ای که پس از حضور بایدن در کاخ سفید رخ داده است، گفت: با حمله نظامی که توسط آمریکا به پایگاه های مقاومت صورت گرفت، شاهد یکی از رویکردهای بایدن به منطقه بودیم و این حمله نشان داد تیم جدید کاخ سفید بنا ندارد اقدامات نظامی در منطقه را تعدیل کند. همین امر با چالشی از سوی نیروهای دموکرات در داخل آمریکا مواجه شده است از جمله آنکه سناتورهایی مانند برنی سندرز از موضع بایدن انتقاد کرده است.

وی در عین حال از تهدید برخی بازیگران منطقه ای در دوران بایدن گفت و بیان کرد: همزمان گزارش ماجرای قتل جمال قاشقچی منتشر شد و انتشار این گزارش در پی آن صورت گرفت که پادشان عربستان بعد از حدود چهل روز از روی کار آمدن بایدن، تماس تلفنی گرفت که این تماس برقرار نشد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین به تأخیر در تماس با بایدن توسط رژیم صهیونیستی نیز اشاره و اظهار کرد: نتانیاهو بعد از بیش از سه هفته تأخیر منتظر تماس بایدن ماند و این نشان از رویکرد متفاوت بایدن نسبت به ترامپ است. مقامات ترکیه نیز منتظر هستند این تماس برقرار شود و انتقاداتی نسبت به تأخیری که صورت گرفته است، دارند.

وی با اشاره به اینکه به نظر می رسد مجموعه رویکردهایی که بایدن دنبال می کند برای بعضی از بازیگران منطقه دارای تعدیلاتی است، عنوان کرد: اقدامات بایدن در بیش از چهل روز گذشته با برخی از سیاست های قبلی متفاوت است. ترامپ یک رویکرد کلان داشت و آن هم خروج سریع‌تر نیروهای آمریکایی از منطقه بود مگر از بخش هایی که تأمین اقتصادی برای آمریکا داشت اما بایدن نشان داده است به این سیاست خیلی علاقه ندارد.

عمویی با بیان اینکه بایدن در حال مرور مجدد برخی از سیاست های منطقه ای ترامپ از جمله سیاست کاهش نیروهای آمریکایی در منطقه است، بیان کرد: در کنار این سیاست، بایدن از ابزارهای سیاسی نیز در منطقه استفاده می کند که نمونه آن ماجرای حمله به پایگاه های سوریه بود.

وی افزود: وقتی مجموعه اقدامات رئیس جمهور آمریکا در منطقه را بررسی می کنیم، مجموعه ای از گسست و تداوم را در سیاست های بایدن مشاهده می کنیم به این معنا برخی از سیاست های ترامپ در دوران بایدن ادامه دارد و برخی دیگر از آن‌ها به پایان رسیده است.

کد خبر 1032261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha