به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «علیرضا محمودیراد» امروز (۱۰ اسفند) در جلسه ستاد پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دادگستری استان در خصوص مشکلات کارخانه قند قهستان شهرستان درمیان اظهار کرد: از سال ۹۴ جمعی از سرمایه گذاران برای احیای مجدد کارخانه قند وارد گود شدیم و تاکنون بیش از ۸۰ درصد بازسازی کارخانه انجام شده است.
رئیس هیات مدیره کارخانه قند قهستان در ادامه برای راه اندازی کارخانه در صورت جذب چغندر قند برای سال آینده اعلام آمادگی کرد و افزود: مهمترین مشکل کارخانه تهیه مواد اولیه و شکر خام برای تولید است که انتظار می رود چغندر قند تولیدی خراسان جنوبی به استان های دیگر صادر نشود و در اختیار این کارخانه قرار گیرد.
وی ظرفیت این کارخانه را تبدیل ۱۰۰ هزار تن چغندر قند دانست و بیان کرد: با جذب ۴۰ هزار تن چغندر قند می توانیم کارخانه قند قهستان را مهرماه سال آینده راه اندازی کنیم.
محمودیراد خواستار جذب سهمیه شکر خام استان برای تبدیل آن به شکر سفید در کارخانه قهستان شد و گفت: یکی دیگر از مشکلات بحث تأمین اجتماعی است که اکنون بیش از ۶۰ درصد بدهی ما به این سازمان بخاطر جرائم است که اگر دریافت نشود کارخانه بهتر می تواند فعالیت خود را آغاز کند.
«عباس جرجانی» رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به اینکه کارخانه قند قهستان در سال ۱۳۴۰ در خراسان جنوبی با هدف اشتغال و تثبیت جمعیت در مرز افتتاح شد، اظهار کرد: در سال ۹۲ کارخانه به دلیل فرسودگی تجهیزات، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش، بدهی به بانک، حقوق معوقه کارگران و سوء مدیریت تعطیل شد.
وی تأمین مواد اولیه برای راه اندازی مجدد کارخانه قند قهستان را ضروری دانست و افزود: بحث چغندر قند رقابتی است و کشاورزان به دنبال سود بیشتر هستند لذا مدیریت جدید کارخانه قند قهستان باید عدم اعتماد گذشته کشاورزان را برطرف کند تا محصولات تولیدی خود را به این کارخانه تحویل دهند.
جرجانی با اشاره به اینکه با بهره برداری از این کارخانه ۳۷۰ نفر مشغول کار خواهند شد، عنوان کرد: کارخانه قهستان ظرفیت تبدیل ۱۵۰ هزار تن شکر خام را دارد و برای تأمین شکر خام مورد نیاز این کارخانه برای تبدیل به شکر سفید مشکلی وجود ندارد.
«محمد حسین اکبری» معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه در این سالها تعطیلی کارخانه قند قهستان سطح زیر کشت چغندر قند استان را از ۵ هزار هکتار به ۳۵۰ هکتار کاهش داده است، گفت: با راه اندازی مجدد کارخانه سطح زیر کشت چقندر قند استان به صورت منطقی دوباره افزایش می یابد.
وی ضمن حمایت از راه اندازی کارخانه قند قهستان با ظرفیت کامل، افزود: شرکت های سهامی زراعی موظف شدند ۳۰ درصد محصول چغندر قند تولیدی خود را تحویل کارخانه دهند و با اعتمادسازی کارخانه، تمام این محصول کشاورزان جذب استان خواهد شد.
اکبری بیان کرد: برای شروع کار سطح زیر کشت ۱۶۳ هکتار چغندر قند برای شهرستان درمیان، قاین و نهبندان تعریف شده است تا در بهار سال آینده کشت این محصول انجام شود.
نظر شما