به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان؛ دکتر مصطفی هادوی نژاد، عصر چهارشنبه(۱۳ اسفند) در جلسه شرح بیانیه گام دوم انقلاب با محوریت«جایگاه حوزه سلامت در بیانیه گام دوم انقلاب» که به همت کانون فرهنگی هنری بینش اهل بیت مسجد جامع رفسنجان برگزار و به صورت مجازی نیز پخش شد؛ در سخنانی یاد شهدای سلامت را گرامی داشت و با بیان اینکه از نیروی انقلابی و آگاه، انتظار واقع بینی می رود؛ تصریح کرد: به همین دلیل قائل به این هستیم که نه باید نقاط قوت گذشته را نادیده گرفت و صد درصد سیاه نمایی کرد و نه حال حاضر را بیش از حد بزرگ کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه ولی عصر رفسنجان با بیان اینکه برخی آمارها در حوزه سلامت پس از انقلاب در مقایسه با پیش از آن واقعاً اعجاب آور است؛ خاطرنشان کرد: کسانی که قبل از انقلاب را درک کرده اند، بهتر می توانند وضعیت قبل از انقلاب و وضع کنونی را مقایسه کنند که به طور مثال ما به لحاظ کاهش مرگ و میر بیماری های واگیردار تقریباً یک سوم کاهش و به لحاظ شاخص امید به زندگی تقریباً 20 سال بیشتر رشد داشتیم.
وی به افزایش دو برابری تعداد بیمارستان ها و مراکز درمانی، هشت برابر شدن تعداد دانشکده های پزشکی، افزایش چشمگیر آمار پزشکان، افزایش ۱۰ برابری دانشجویان رشته پزشکی و ارتقای تجهیزات پزشکی، مؤسسه های پژوهشی معتبر که در دنیا شناخته شده اند؛ اشاره و تصریح کرد: اینها همگی برای انسان های منصف محل تأمل و تحسین شده است.
هادوی نژاد با بیان اینکه این همه رشد معنادار برای یک انقلاب نوپا در حالی است که سال های سال عقب ماندگی تاریخی داریم و این جبران سریع مافات پس از انقلاب مایه مباهات است؛ گفت: خیلی از مثال هایی را که می شود به عنوان شاهد برای تجلی عملی «ما می توانیم» در کشور بیان کرد، در حوزه سلامت است که جا دارد از همه افتخارآفرینان آن قدردانی کرد.
وی افزود: یکی از متخصصان داخلی می گفت: «به لطف ناخواسته تحریم ها و کرونا توانستیم در شرکت دانش بنیان خود راه ۱۰ ساله را ۱۰ ماهه طی کنیم چون مجبور شدیم همت کنیم» لذا وقتی همه درها را به روی انسان متعهد می بندند، بر او تکلیف می شود که درد مردم را کم کند؛ شرکت های دانش بنیان ایجاد شده توسط نخبگان علمی ما توانستند با سلاح علم، از بار تحمیل شده بر روی دوش مردم کم کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ولی عصر رفسنجان با تأکید بر اینکه یکی از لکه زدایی هایی که باید در برخی دانشگاه ها انجام شود، خنثی سازی زهر عده معدود اساتیدی است که ذهن فرزندان میهن را مغشوش می کنند که شما نمی توانید در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشید؛ اظهار کرد: باید گرد این تفکر واپس گرا از دامن دانشگاه های ما پاک شود.
وی در همین رابطه ادامه داد: استاد داریم که متأسفانه همان روز اول سال تحصیلی به دانشجو القا می کند که ماندن در ایران برای تحصیل دانشگاهی اتلاف وقت است؛ او این بذر را ناجوانمردانه از همان روزی که دانشجو سر کلاس می نشیند در دل او می کارد و می گوید به فکر رفتن باش. این استاد را باید دعوت کرد و از او پرسید برای مدعای خود استدلال کن که چرا باید برود؟ باید به آنها گفت اینکه دعوت می کنید فرزندان نخبه میهن به بهانه وجود برخی کاستی ها از کشور بروند، جز این است که پاک کردن صورت مسئله است؟ باید با این استاد، اگر غافل است، ارتباط معنادار قلبی و آگاهی بخش پیدا کرد و این باور را در او نیز ایجاد کنیم که اگر نقصی هم هست، باید خودمان آن را بزداییم وگر نه با جلای وطن که مشکلات برطرف نمی شوند.
هادوی نژاد در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه دانشگاه ها می توانند با همکاری با صنایع و سازمان های کشور کارهای بزرگی انجام دهند؛ افزود: به عنوان مثال یکی از مواد اولیه مورد نیاز صنعت مس در رفسنجان توسط یک دانشجوی دختر دانشگاه ولی عصر (عج) و با راهنمایی و مشاوره استادان فرهیخته رفسنجانی در مقیاس آزمایشگاهی تولید و وارد فاز نیمه صنعتی شد.
وی با افزودن این مطلب که باید این واقعیت را هم بپذیریم که در این مسیر برخی کاستی های جدی داریم که از جمله آنها وجود و رخنه عناصر فساد است؛ بیان کرد: این که در دانشگاه یک دانشجو تلاش و یک محصول تولید می کند اما گاه حمایت نمی شود، یا یک شرکت دانش بنیان زحمت می کشد و محصولی درخور ارائه می دهد اما نادیده گرفته می شود، گاه به علت وجود دست های پنهان برخی عناصر فاسد وارداتچی و وصل بودن آنها به فلان فرد نااهل نفوذی در فلان دستگاه دولتی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه ولی عصر رفسنجان تأکید کرد: این ها نیاز به گندزدایی دارند و این وظیفه مجلس، دولت و قوه قضائیه است که راه را بر این خائنان منافق از هر حزب و گروه و باندی که هستند، سد کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این مطلب که زیبنده نیست در استان کرمان که حجم انبوه ظرفیت برای تولید ثروت را دارد، هنوز برخی از مردم جنوب استان از داشتن برخی امکانات اولیه زندگی محروم باشند زیرا فکر مدیریتی عدالت محور می گوید اولویت با آن مناطقی است که حداقل ها را هم ندارند و این لکه بر تارک نظام جمهوری اسلامی می ماند اگر نتوانیم در برخی مناطق کشورمان نیاز محرومان را تأمین کنیم.
هادوی نژاد با اشاره به اینکه برخی افراد زمانی که مسندنشین می شوند نگاه عدالت محور ندارند، بلکه برخی نگاه خودمحور دارند و یا مناطق مرفه نشین را مدنظر قرار می دهند؛ افزود: به ویژه در وزارت بهداشت و درمان جای چنین افرادی برای حضور در مسندهای مدیریتی که جایگاه خدمت به توده های مردم است، نیست؛ بلکه در عوض کسانی باید خدمت گزار مردم باشند که رنج محرومان را بفهمند تا بتوانند بهتر به آنها خدمت کنند.
وی افزود: چشم امید مقام معظم رهبری به جوانان مؤمن انقلابی است زیرا افرادی با این ویژگی بودند که کشور را در هشت سال جنگ تحمیلی با نور ایمان و قوت و استقامت اداره کردند و با توجه به تأکید ایشان در بیانیه گام دوم مبنی بر عنصر معنویت در جوانان؛ برگزاری اردوهای جهادی با حضور دانشجویان پزشکی در رشد اخلاق و منش خادمانه این دانشجویان تأثیرگذار است.
مدرس و پژوهشگر دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان؛ وجه مردمی بودن انقلاب اسلامی مورد اشاره در بیانیه گام دوم انقلاب را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: یکی از تجلیات آن در پیوند با نظام سلامت، حضور اقشار مختلف جامعه در همکاری با کادر درمان در بحران کووید ۱۹، از جمله در تولید ماسک و حضور برخی اقشار مانند طلاب و روحانیون در بیمارستان ها برای خدمت به بیماران مبتلا است.
نظر شما