خبرگزاری شبستان – مازندران؛ هجدهم اسفند برابر با سالروز تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد است، سالگرد تاسیس کانون های مساجدی که در جوار مساجد به عنوان مهمترین پایگاه دینی و فرهنگی برای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد فعال هستند.
کانون فرهنگی و هنری مساجد با هدف انجام فعالیتهای فوقالعاده فرهنگی وهنری در سال 1371 متولد شد و با تکیه بر کار مردمی در دل مساجد تلاش دارد تا نیروهای زبده انقلابی را در کنار هم گرد هم آورده و برای تعالی و توسعه ارزش های انقلاب و مسائل مختلف فرهنگی، هنری، دینی و ارزشی تلاش کنند و در استان مازندران اکنون یک هزار و 176کانون فرهنگی هنری در جوار مساجد استان فعالیت دارند.
بزرگداشت 18 اسفند سالروز تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد، فرصتی بسیار مغتنم و با ارزش برای تجلیل از فعالان فرهنگی و هنری مساجدی است که به عنوان سربازان گمنام در جهت خودسازی و مقابله با هجمه های فرهنگی و تحقق آرمان های نظام و منویات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) گام بر می دارند.
فعالیت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در قالب طرح فرهنگ و هنر مساجد ایران(فهما) برنامه ریزی شده است و مخاطب کانون آحاد مردم جامعه و از جمله جوانان و نوجوانان هستند تا با تشکیل شبکه گسترده فرهنگی در کشور برای رشد و تعالی همه جانبه تلاش شود.
تلاش برای توسعه فرهنگ و ارزش های هر جامعه و مقابله با فقر فرهنگی و حمایت از جوانان و نوجوانان در حوزه های مختلف یک ضرورت اجتماعی مهم به شمار می آید و کانون فرهنگی و هنری مساجد در واقع تلاش دارد تا براساس مصوبه ای که در دستور کار دارد؛ برای مقابله با تهاجم غرب و ترویج زندگی سالم و سبک زندگی اسلامی تلاش کرده و با انسجام بخشی به برنامه های مختلف فرهنگی و هنری به عنوان یکی از نهاد هایی که برای کمک به تحقق اهداف انقلابی و ارزشی تلاش دارد؛ در راستای توسعه ارزش ها گام بردارد.
کانون های مساجد، پاتوق فرهنگی و معنوی نوجوانان و جوانان
حجت الاسلام« رجب نعمتی قرا » هم با بیان اینکه کانونهای مساجد طی 28 سال گذشته به همت بچه های مسجد و با هدایت های امام جماعت کانون فرهنگی هنری به یک رکن تاثیرگذار فرهنگی در استان تبدیل شدهاند، اذعان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در بسیاری از مناطق به پاتوق فرهنگی و معنوی نوجوانان و جوانان بدل شده اند.
سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران با تاکید براینکه رشد فرهنگی جامعه در راستای فعالیت های کانون های مساجد محقق می شود، گفت: یک هزار و 176کانون فرهنگی هنری در جوار مساجد استان مازندران فعالیت دارند که این مهم خود ظرفیتی بسیار مناسب برای اجرای برنامه های فرهنگی هنری در شهرها و روستاها محسوب می شود.
وی همچنین به ویژه برنامه های ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مازندران جهت گرامیداشت روز 18 اسفند اشاره کرد و یادآور شد: تشکیل ستاد نکوداشت28امین سالگرد تاسیس کانون های مساجد در مازندران، تقدیر از کانون های برتر و فعال استان در طرح ملی فهما، دیدار با نماینده ولی فقیه درمازندران، استاندار و اعضای شورای هماهنگی کانون های فهما، دیدار با خانواده معزز شهدا وایثارگران، برگزاری نشست خبری با محوریت تبیین دستاوردهای کانون های مساجد، حضور مجازی در برنامه های ویژه 18اسفند به میزبانی کانون های مساجد استان، افتتاح کانون فرهنگی هنری شهید قاسم سلیمانی شهرستان بابل و حضور در برنامه های رادیویی و تلویزیونی با هدف ارائه گزارش عملکرد یک ساله کانون های مساجد به مردم و مسئولین از برنامه های در دست اجرای این ستاد می باشد.
فعالیت کانونهای مساجد و احیای کارکردهای واقعی مسجد
کانونهای مساجد زیر نظر دبیرخانه کانونهای فرهنگی وهنری مساجد که تحت پوشش اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی است، فعالیت میکنند و «سید حمید هاشمی» به عنوان یکی از فعالان کانون مساجد مازندران بر این باور است که ایجاد کانونهای فرهنگی وهنری در جوار مساجد گامی مهم برای فرهنگ سازی مناسب در محلات است.
مدیر مسئول کانون شهید هاشمی نژاد بهشهر به خبرنگار شبستان می گوید: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، یک ظرفیت مهم از نیروهای انسانی است که در دل مسجد فعالیت میکنند، نقش مهم و تأثیرگذاری در ترویج ارزش های دینی و انقلابی دارند و در این راستا می توان در دل فعالیت های کانون مساجد، کارکردهای واقعی مسجد را به ظهور و بروز رسانید.
وی با اعلام اینکه کانون های فرهنگی و هنری مساجد شبکه گسترده فرهنگی در کشور است، خاطر نشان کرد: ترویج زندگی اسلامی و سبک زندگی اسلامی و اهل بیتی مهمترین عامل برای حفظ بنیان خانواده به عنوان مهمترین اصل برای حفظ ارزش ها در جامعه است و لذا با توسعه برنامه های فرهنگی و ارزشی در کانون مساجد می توان سبک زندگی اسلامی را ترویج و جامعه را تنگناها و به دام افتادن در زندگی های غربی نجات داد.
هاشمی تصریح کرد: توجه به حمایت های مادی و معنوی از کانون های مساجد اصل مهمی است که نباید به فراموشی سپرده شود و در کنار اجرای برنامه ها باید حمایت های مختلف مادی و معنوی در دستور کار باشد و هر چه دستگاه های مختلف از این کانون ها حمایت کنند، مسلما" شاهد رونق بیشتر برنامه های دینی، فرهنگی و علمی و ارتقای معنوی و فرهنگی نسل جدید خواهیم بود.
اجرا و طراحی برنامههای فرهنگی محلی با محوریت کانون مساجد
«مجتبی چادرنشین» با بیان اینکه باید برای توسعه شبکه کانون مساجد و فعالیت های آن با برنامه ریزی دقیق و منسجم وارد کار شد، افزود: باید برای اثرگذاری بیشتر در مناطق مختلف، براساس نیازسنجی های هر منطقه به ارائه برنامه ها پرداخت.
مدیر مسئول کانون امام علی(ع) نکا به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به اینکه هرمنطقه بنا به نیاز فرهنگی خود به اجرا وطراحی برنامههای فرهنگی محلی، نیازمند است در نتیجه کانون های فرهنگی و هنری مساجد مهمترین مکان و پایگاه برای برنامه ریزی در امورات فرهنگی محلات مختلف هستند و می توانند اثرگذاری بیشتری داشته باشند.
وی اظهار کرد: در سال های اخیر فعالیت های گسترده ای برای توسعه امور فرهنگی و هنری و دینی در مساجد به همت بچه مسجدی ها اجرایی شده است و به نوعی کانون های فرهنگی هنری مساجد محل برگزاری برنامه های مختلف مسجد و از بازوان توانمند مساجد به خصوص در دوران کرونا بودند.
چادرنشین با اشاره به اینکه کانون مساجد، بستر مناسبی برای ظهور استعدادهای جوانان در رشته های مختلف فرهنگی و هنری است، یادآور شد: اگر براساس نیاز منطقه برای توسعه فرهنگ و هنر و ارزش های دینی در مناطق تلاش شود می توان به توسعه و گسترش فعالیت های کانون بیش از پیش امیدوار بود.
وی تصریح کرد: در فعالیتهای فرهنگی و هنری کانون های مساجد، انجام فعالیتهای کاربردی با خلاقیت و نوآوری نسل جوان از اهمیت خاصی برخوردار است که باید در این راستا تلاش شده و با برنامه ریزی مدون و براساس نیاز مناطق در این بخش وارد شد.
اقدامات جهادگونه بچه های مسجد، زمینه ساز تعالی معنوی جامعه
«مسعود فلاح» با تقدیر از اقدامات جهادگونه بچه های مسجد در قالب رزمایش همدلی، ایثار و کمک های مومنانه، در دوران کرونا اظهار کرد: نمی توان تلاش بچه مسجدی ها و حضور فعالانه کانون مساجد در دوران کرونا را از یاد برد و همه این فعالیت ها بیانگر ورود جهادی بچه مسجدی ها در صحنه های مختلف انقلاب و نظام است که همچنان پا به رکاب نظام هستند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان بهشهر با اشاره به فعالیت کانون های مساجد این فعالیت ها را شامل عضو گیری در گروه های سنی مختلف، اجرای برنامه های آموزشی، فرهنگی، هنری و ورزشی در قالب کلاس های تابستانه فهما دانست و به خبرنگار شبستان گفت: کانونهای مساجد با فعالیتهای فرهنگی وتکیه بر پتانسیلهای نسل جوان، ظرفیت وتوانمندی مساجد را در بعد فرهنگی افزایش می دهند.
وی یادآور شد: مردمی بودن و حضور و بروز جوانان متعهد در کانون های مساجد از جنبه های مهم کانون های مساجد است که باید به نحو احسن از این ظرفیت ها برای توسعه همه جانبه فعالیت های کانون استفاده کرد.
به گزارش شبستان، تلاش برای توسعه فرهنگ و ارزش های هر جامعه و مقابله با فقر فرهنگی و حمایت از جوانان و نوجوانان در حوزه های مختلف یک ضرورت اجتماعی مهم به شمار می آید و کانون فرهنگی و هنری مساجد در واقع تلاش دارد تا براساس مصوبه ای که در دستور کار دارد؛ برای مقابله با تهاجم غرب و ترویج زندگی سالم و سبک زندگی اسلامی تلاش کرده و با انسجام بخشی به برنامه های مختلف فرهنگی و هنری به عنوان یکی از نهاد هایی که برای کمک به تحقق اهداف انقلابی و ارزشی تلاش دارد؛ در راستای توسعه ارزش ها گام بردارد.
نظر شما