«حجت الله جلیلیان» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرماهشهر اظهار کرد: در منطقه هور سه راهی که در محور بندر ماهشهر _ امیدیه و بندر ماهشهر _ رامشیر واقع است، در گذشته ۲ هزار هکتار کانون فعال ریزگرد وجود داشت.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بندرماهشهر افزود: با تحقیقات و مطالعاتی که انجام شد، چهار پروژه برای مهار ریزگردها تعریف کردیم. با اجرای ۲ پروژه درختکاری ۱۲۰ هکتاری و ۸۰۰ هکتاری و پروژه ۱۰۰ هکتاری در قالب بوته کاری سعی کردیم این کانون ریزگرد را مهار کنیم.
وی خاطر نشان کرد: پروژه ۵۰۰ هکتاری و غیربیولوژیک نیز در قالب احداث گوراب در این منطقه اجرا شد، در مناطقی که نمی توانیم به دلیل جنس خاک، شوری خاک و یا در دسترس نبودن آب پوشش گیاهی را مستقر کنیم، از پروژه های غیر بیولوژیکی استفاده می کنیم.
جلیلیان افزود: در ادامه ۲ هزار هکتار از این منطقه را نیز قرق اعلام کردیم که این موضوع به رشد پوشش گیاهی و تثبیت خاک کمک بسزایی کرد.
وی در خصوص استفاده از گوراب و تاثیرات آن در تثبیت کانون های ریزگرد منطقه بیان کرد: سال ۱۳۹۷ بحث استفاده از گوراب ها با الهام گیری از طبیعت منطقه مطرح شد، برای اولین بار در استان خوزستان، این پروژه توسط اداره منابع طبیعی بندر ماهشهر تعریف شد و آن را در حاشیه جاده بندر ماهشهر به رامشیر (سمت چپ جاده) که یکی از کانون های فوق بحرانی گرد و غبار در منطقه بود، اجرایی کردیم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بندر ماهشهر یاد آور شد: با توجه به بارش های خوبی که امسال در منطقه رخ داد، اکثر گوراب های حفر شده در کانون های بحرانی و فوق بحرانی آبگیری شد و در حاشیه این گوراب ها پوشش گیاهی شورگز رشد کرده که در تثبیت دائمی خاک تاثیر زیادی دارد.
نظر شما