پذیرش کمپ های ترک اعتیاد درسایه کرونا به نصف رسید/مسئولین پاسخگوی به تعویق افتادن احداث اردوگاه ترک اعتیاد باشند

سردار میرزایی در ارتباط با عدم همکاری دستگاه‌های اجرایی درخصوص عدم احداث اردوگاه ترک اعتیاد درمازندران، گفت: ما تنها استانی هستیم که در سطح کشور اردوگاه ترک اعتیاد نداریم، که باید به عنوان یک مطالبه مهم بررسی شود متولیان امرباید پاسخ گو باشند .

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، سردار «مرتضی میرزایی» امروز(23اسفند) در نشست خبری شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مازندران ضمن تشریح اقدامات و فعالیت های صورت گرفته در سال جاری درحوزه مبارزه با موادمخدر استان، اظهار کرد: برای چهارشنبه سوری برنامه‌ریزی کردیم رصد کردیم از روز سه شنبه برای پیشگیری هرگونه حادثه ای در سطح استان آماده هستیم.

 

فرمانده نیروی انتظامی استان مازندران، آمار کشفیات در بخش مواد مخدر مجموعا از اول سال تاکنون را ۵ تن و ۶۶ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: ۲ تن و ۷۵۰ کیلو تریاک بود، حشیش و مواد صنعتی نیز داشتیم که نسبت به سال گذشته شاهد رشد ۲۴ درصدی در این بخش هستیم برای مبارزه با این پدیده شوم روی واردکنندگان اصلی استان متمرکز شدیم.

 

وی با بیان اینکه امسال در کل دستگیری توزیع و مصرف کنندگان موادمخدر ۲۲ درصد کاهش داشتیم، ادامه داد: در ارتباط با اجرای طرح در محله‌های عمده و پرخطر در ۸۲۴ نقطه اجرای طرح داشتیم.

 

سردار میرزایی با بیان اینکه در حوزه تشدید برخورد با توزیع کنندگان و عمده‌فروشان در ۵۹۴ مورد اجرای عملیات داشتیم، اظهار کرد: همچنین در ارتباط با مدارس با توجه به شیوع کرونا و  تعطیلی مدارس به آن صورت طرحی اجرا نشد، تنها ۱۵ مورد اجرای طرح همزمان در همه شهرها در بحث پاکسازی اطراف مدارس داشتیم.

 

وی با بیان اینکه طرح ارتقای امنیت اجتماعی در پیشگیری از وقوع توزیع موادمخدر در ۹۰ مرحله در استان اجرایی شد، افزود: در محورهای کنترلی ورودی در ۶۵۰ مرحله اجرای طرح داشتیم.

 

سردار میرزایی با بیان اینکه در بحث تشکیل پرونده حدود ۲۰ درصد افزایش داشتیم، گفت: در مجموع امسال نسبت به سال گذشته ۲۱ عملیات برجسته داشتیم. کار اثرگذار دیگر این بود که برخورد با خرده‌فروشان برای کلانتری‌ها تعریف شد چرا که شاهد ۵۴ درصد افزایش کشفیات در کلانتری‌ها بودیم.

 

وی با بیان اینکه امسال حدود ۶۵ باند توزیع موادمخدر شناسایی و برخورد شدند، افزود: نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشت.

 

به گفته سردار میرزایی میانگین سنی این افراد ۲۵ الی ۶۰ سال بوده است.

 

وی با تاکید براینکه بخش اعظم کشفیات موادمخدر نیروی انتظامی مازندران برطبق اطلاعات مردمی صورت می‌گیرد، خاطرنشان شد: باند سازمان یافته در استان مازندران نداریم.

 

فرمانده نیروی انتظامی استان مازندران در ارتباط با عدم همکاری دستگاه‌های اجرایی، بیان کرد: ما تنها استانی هستیم که در سطح کشور اردوگاه ترک اعتیاد نداریم، برای ۲۴ استان اعتبار مصوب شده و اردوگاه استقرار پیدا کرد، در کنار اردوگاه مراکز ترک اعتیاد تاسیس شد، مازندران تنها استانی است که نتوانسته اردوگاه ترک اعتیاد را مستقر کند که باید به عنوان یک مطالبه مهم بررسی شود متولیان امرباید پاسخ گو باشند تا معتاد به چرخه اعتیاد بازنگردد.

 

وی با اشاره به راکد ماندن فعالیت کمپ‌ها به جهت شیوع کرونا، گفت: به شیوع کرونا برخوردیم و شاهد فعالیت چندانی نیستیم کرونا بهانه شد برای برخی‌ها در حالی که می شد کارهای خوبی در راستای مقابله با اعتیاد انجام داد، هر چند که برخی کمپ‌های شخصی اقداماتی را انجام دادند.

 

سردار میرزایی در جمع‌آوری معتادان متجاهر با کمک زیرساخت‌های ایجاد شده در بحث بهداشت و درمان کمبود نداریم ولی بیماری کرونا بر این مساله سایه انداخت و روند اجرایی آن را کُند کرد.

 

وی در خصوص اعتیاد جوانان، اظهار کرد: مواد مخدر معضلی جهانی است، کاهش اعتیاد در کشور مستلزم همکاری نهادهای بیشتری است و تنها با ورود نیروی انتظامی اقدامات برجسته‌ای صورت نمی‌گیرد، البته که ما نقاط را پاکسازی می‌کنیم ولی پس از مدتی مجدد شاهد آلوده شدن هستیم.

 

فرمانده نیروی انتظامی استان مازندران با بیان اینکه اولین سنگر پیشگیری از اعتیاد خانواده‌ها هستند، شناخت و کنترل والدین در این بخش موثر است، گفت: بیرون از خانه و جامعه فضایی غیرقابل کنترل وجود دارد، اگر یک سری کنترل‌ها توسط خانواده‌ها صورت بگیرد، انحراف در این بخش کمتر خواهد شد.

 

سردار میرزایی با اشاره به شیوع کرونا و حضور دانش آموزان در فضای مجازی به واسطه استفاده از شبکه شاد اشاره کرد و افزود: آموزش چهره با چهره حذف شد و اکنون با تولید  کلیپ های آموزشی با موضوع پیشگیری از جرائم و...  آموزش بیش از ۵۰۰هزار نفر دانش آموز را در دست اقدام داریم.

 

وی با اشاره به اینکه برخی تبلیغات فرهنگی نادرست موجب افزایش اعتیاد شد، گفت: بعضی می‌گفتند کسی که مواد مخدر مصرف کرد کرونا نمی‌گیرد در حالی‌که اینطور نیست، بسیاری از معتادان دستگیر شده کرونا داشتند، این‌ها شایعات قاچاقچیان است.

 

سردار میرزایی به برنامه های 1400 نیروی انتظامی اشاره و آموزش همگانی در راستای شناخت مضرات مواد مخدر با حضور کارشناسان مجرب را از برنامه های سال آتی برشمرد و گفت:  برگزاری نمایشگاه در سطح استان و پیگیری برای احداث اردوگاه در مازندران را از دیگر برنامه های ناجا برشمرد.

 

وی افزود: بنا داریم با شناسایی و پاکسازی مناطق آلوده کیوسک ثابت و دائم  ناجا را در آن مکان مستقر کرده و بطور مستمر منطقه مورد نظر را رصد کنیم.

 

سردار میرزایی تجهیز پلیس مازندران به امکانات نوین از جمله سگ های مواد یاب در جهت مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر را از دیگر برنامه های نیروی انتظامی در سال 1400 عنوان کرد.

 

وی افزود: شناسایی و برخورد با قاچاقچیان عمده و ضربه به بنیه مالی آنها و شناسایی محورهای آلوده در استان از دیگر برنامه های ناجا در سال آینده است.

کد خبر 1037327

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha