کنگره ادبیات پایداری قطب علمی در کشور ایجاد کرد

بایرامی با اشاره به ابتکار و حرکت مجاهدانه دانشگاه شهید باهنر کرمان در برگزاری کنگره ادبیات پایداری گفت: امروز افتخار داریم قریب به ۴۱ دانشگاه در کشور رشته ادبیات پایداری را راه اندازی کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سرهنگ عباس بایرامی یکشنبه (24 اسفند) در آیین اختتامیه هشتمین کنگره سراسری ادبیات پایداری ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهانش، گفت: خوشحال هستیم که آیین اختتامیه هشتمین کنگره سراسری ادبیات پایداری را از شهر تاریخی کرمان و از دانشگاه شهید باهنر و از جوار مرقد مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی و 6 هزار و  500 شهید گرانقدر استان کرمان برگزار می کنیم.

 

 

 

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با بیان اینکه علمدار و پرچمدار این واقعه و پدیده بزرگ اساتید دانشگاه شهید باهنر کرمان هستند، افزود: ما در دفاع مقدس ترکیبی از موضوعات خاص فرهنگی، نظامی، دفاعی، امنیتی، سیاسی و اجتماعی و حتی اقتصادی را می توانیم مشاهده کنیم.

 

 

 

وی ادامه داد: اما سرآمد همه این موضوعات، موضوعات علمیِ مربوط به دفاع مقدس است که در بیان سردار دل ها همه گوش دادیم که در واقع عمق بخشی به این حرکت بزرگ از دریچه علم صورت می گیرد و علم و دانش در هر زمینه ای، زمینه قدرت را فراهم می کند.

 

 

 

بایرامی خاطرنشان کرد: برای نهادینه کردن فرهنگ دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت نیاز به علمی کردن موضوعات داریم لذا تنها زمانی می توانیم ادعا کنیم که استقلال و شرف این ملت و مرزهای جغرافیایی پابرجا و مستدام است که در انتقال مفاهیم و فرهنگ ناب دفاع مقدس موفق باشیم.

 

 

 

وی گفت: در این راه به نظر بنده هیچ ابزاری قوی تر از علم نداریم لذا اساتید دانشگاهی و حوزوی عَلَم این مهم را بر دوش دارند و الحمدلله بیش از دو دهه است که این دانشگاه پیشانی این حرکت است و در سراسر کشور می درخشد و جای تقدیر و تشکر دارد.

 

 

 

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور افزود: ادبیات پایداری یک پیشینه قوی و قدیم از فرهنگ ها، تمدن ها، اسطوره ها و حماسه ها است که شاعران و نویسندگان با استفاده از پیشینه ادبیات تاریخی توانستند این را با اشارات و جبهه های گوناگون ادبی به طرز قابل توجهی بارور کنند.

 

 

 

وی بیان کرد: این مهم در انقلاب اسلامی تبلور خاصی داشت و در دفاع هشت ساله ملت ایران جلوه های دیگری را به خود گرفت لذا گنجاندن این رشته مهم در دروس دانشگاهی و حتی در دروس دانش آموزی می تواند در نهادینه سازی آن موفق باشد و الحمدلله در طول این سال ها صورت گرفته است.

 

 

 

بایرامی اظهار کرد: همین رشته های ادبیات پایداری و گروه های ادبیات پایداری و اساتید در غنی سازی این دروس از قبل همین کنگره ها اقدامات مهم تری انجام دهند زیرا تصور من این است که جوانان و نوجوانان تشنه این بحث هستند.

 

 

 

وی گفت: کنگره ادبیات پایداری بیش از یک دهه فعالیت خود را از دانشگاه شهید باهنر در کرمان شروع کرد و تبدیل به یک قطب علمی در بحث ادبیات شد و سال 87 آغاز این رویداد بزرگ بود و از اهداف این کنگره پیوند علم با دفاع مقدس و پرداختن به زوایای پنهان دفاع جانانه ملت ایران است.

 

 

 

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور گفت: امروز افتخار داریم که قریب به 41 دانشگاه این رشته را راه اندازی کردند و امیدواریم که این زمینه ایجاد شود و ما با توجه به ارزیابی که از همه استان ها داریم، بسیاری از دانشگاه هایی که رشته های ادبیات را در خود دارند، این ظرفیت در آن ها وجود دارد که گروه ادبیات پایداری را بتوانند راه اندازی کنند.

 

 

 

وی بیان کرد: از زحمات، تلاش های مجاهدانه ریاست دانشگاه شهید باهنر کرمان و همه کسانی که در این راه به دبیرخانه این کنگره کمک کردند و همچنین از مشارکت همه دانشگاه ها که در این عرصه گام برداشتند، تشکر می کنیم.

 

 

 

بایرامی افزود: اعلام می کنیم که با توجه به تفاهم نامه بسیار قوی که بین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و وزارت علوم و فناوری وجود دارد، آمادگی داریم در نشست های تخصصی، راه های ترویج و توسعه رشته ادبیات پایداری را بررسی کرده و روی مزیت ها و نقص ها کار کرده و در ادوار دیگر با شرایط بهتر و وضعیت بهتری ورود کنیم.

کد خبر 1037505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha