به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین اکبرپور گفت: اکثر زنبوردارانی که در سرشماری سال ۱۳۹۸ شرکت کرده اند، دفترچه یا شناسنامه زنبورداری خود را دریافت کرده اند. افرادی که در سرشماری سال ۱۳۹۸ شرکت کرده اند، چنانچه دفترچه زنبورداری نگرفته اند، می توانند با هماهنگی معاونت بهبود تولیدات دامی و اتحادیه زنبورداران استان و مطابق دستورالعمل صدور شناسنامه زنبورداری و ضوابط اعلام شده برای دریافت دفترچه زنبورداری اقدام کنند.
وی اظهارداشت: این دفترچه به عنوان اوراق بهادار محسوب می شود و قابلیت های مختلفی از جمله دریافت تسهیلات بانکی را دارد.
مجری طرح توسعه زنبورداری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: طبق آخرین سرشماری که در سال ۱۳۹۸ انجام شد، تعداد ۹۸ هزار زنبورستان در کشور داریم که در مجموع ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلنی زنبورعسل دارند.
اکبرپور گفت: بر اساس این سرشماری حدود ۱۴۸ هزار نفر به طور مستقیم در حوزه زنبورداری مشغول فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: به دلیل شیوع کرونا، سرشماری سال ۱۳۹۹ انجام نشده است و گزارش های استان ها از جمعیت آماری زنبورداران و تولید محصولات آنان، بر اساس خود اظهاری است.
مجری طرح توسعه زنبورداری درباره سرمایه مورد نیاز راه اندازی یک زنبورستان اذعان داشت: حداقل تعداد کلنی زنبورعسل برای صدور دفترچه زنبورداری ۴۰ کلنی بوده و برای ایجاد یک زنبورستان با ۴۰ کلنی حدود ۸۰ میلیون تومان سرمایه نیاز است.
اکبرپور اضافه کرد: مجموع هزینه سرمایه گذاری به ازای هر کلنی زنبورعسل شامل هزینه خرید کندو و تجهیزات زنبورداری و سرمایه در گردش موردنیاز برای یک دوره یکساله حدود دو میلیون تومان برآورد می شود.
به گزارش ایرنا، سال گذشته ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تن عسل، سه تن و ۳۰۰ گرم ژل رویال، ۲۸۵ تن گرده گل، ۱۲۴ تن بره موم و دو هزار و ۲۲۰ تن موم در کشور تولید شد.
بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۸، حدود ۹۸ هزار زنبورستان و نزدیک به ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلنی زنبور عسل در کشور وجود داشت و ایران به لحاظ تعداد کلنی زنبورعسل و میزان تولید عسل در رتبه چهارم جهان قرار دارد.
نظر شما