به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی در مقدمه سخنان خود در دیدار با مدیران اوقاف و امنای موقوفات گیلان در مصلی املش با طرح بحثی قرآنی در مورد فلسفه ظهور به آیات پایانی سوره انبیا اشاره کرد و گفت: در ذهن همه شما این جا گرفته است که مصداق آیه « إِنَّ الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَّا الْحُسْنى أُولئِكَ عَنْها مُبْعَدُونَ» خوبان عالم و کسانی هستند که اهل خیرند. همین طور هم هست. حرف صحیحی است، مصداق این آیه کسانی هستند که اهل خیر و هدایت و عمل صالحند و از جهنم به دورند. لا يَسْمَعُونَ حَسِيسَها فریادها و زفیر جهنم را نمی شنوند وَ هُمْ فِي مَا اشْتَهَتْ أَنْفُسُهُمْ خالِدُونَ در آنچه که نفسهایشان شکل گرفته ، خالدند. نکته و زیبا و ظریفی دارد این آیه.
وی ادامه داد: لَا یَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْأَکْبَرُ این فزع اکبر چیست چرا مردم در قیامت حیرانند؟ می فرماید :« يَوْمَ تَرَوْنَها تَذْهَلُ كُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَ تَضَعُ كُلُّ ذاتِ حَمْلٍ حَمْلَها وَ تَرَى النَّاسَ سُكارى وَ ما هُمْ بِسُكارى وَ لكِنَّ عَذابَ اللَّهِ شَدِيدٌ» پس آن فزع اکبر چیز ساده ای نیست. فزع اکبر آن قدر عمیق و عریق است که ما انسانها از فکر کردن به آن فرار می کنیم. می فرماید روز قیامت روزی است که « تَعْرُجُ الْمَلائِكَةُ وَالرُّوحُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ»طول یک روز به نام قیامت به اندازه ۵۰ هزار سال است. برای همین ذهن خودمان را درگیر آن نمی کنیم و از تصور آن هراس داریم و از کنارش عبور می کنیم.
خاموشی در ادامه سخنانش تاکید کرد: قرآن که کذب نیست. صدق دارد و عین واقعیت است. اگر فرموده: «إِذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ» حتما چنین خواهد شد اگر فرموده :« وَإِذَا النُّجُومُ انْكَدَرَتْ» حتما چنین خواهد شد.اگر فرموده:« يَوْمَ تُبَدَّلُ الْأَرْضُ غَيْرَ الْأَرْضِ» حتما چنین خواهد شد. بله طول این روز به اندازه «خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ» است. می فرماید: «فَاصْبِرْ صَبْراً جَمِيلًا إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيداً وَ نَراهُ قَرِيباً يَوْمَ تَكُونُ السَّماءُ كَالْمُهْلِ وَ تَكُونُ الْجِبالُ كَالْعِهْنِ وَلَا يَسْأَلُ حَمِيمٌ حَمِيمًا» هیچ کس حتی از دوست خودش سوال نمی کند. يُبَصَّرُونَهُمْ يَوَدُّ الْمُجْرِمُ لَوْ يَفْتَدِي مِنْ عَذابِ يَوْمِئِذٍ بِبَنِيهِ وَ صاحِبَتِهِ وَ أَخِيهِ... دوست دارد که همسر و فرزند و همه کس خودش را بدهد که از عذاب فرار کند. وَ فَصِيلَتِهِ الَّتِي تُؤْوِيهِ وَ مَنْ فِي الْأَرْضِ جَمِيعاً ثُمَّ يُنْجِيهِ... دوست دارد هرچه در زمین دارد بدهد تا نجات بیابد.
وی با قرائت آیه «لَا یَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْأَکْبَرُ وَ تَتَلَقَّهُمُ الْمَلَئِکَةُ»، افزود: پس آنها از فزع اکبری که گفتیم غمگین نیستند و ملائکه را ملاقات می کنند هَذَا یَوْمُکُمُ الَّذِى کُنتُمْ تُوعَدُونَ آن روزی که به شما وعده دادیم رسیده آن روز چه روزی است؟ يَوْمَ نَطْوِي السَّمَاءَ كَطَيِّ السِّجِلِّ لِلْكُتُبِ ما آسمان را این طور می بندیم... مثل نامه های قدیمی که می بستند. بله؛ صحنه بالای سر ما را می بندند. بسیار غریب است. بسیار عجیب است. من و شما از تصورش فرار می کنیم چه رسد به تصدیق آن . انسان که در خلأ نمی تواند زندگی کند. اگر بخواهی از خلأ فرار کنی باید به خدا متصل شوی. اگر به خدا متصل شدی دیگر خلائی نیست. وَمَن یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ ...
خاموشی به تلاوت آیات سوره انبیا ادامه داد و گفت:يَوْمَ نَطْوِي السَّمَاءَ كَطَيِّ السِّجِلِّ لِلْكُتُبِ كَمَا بَدَأْنَا أَوَّلَ خَلْقٍ نُعِيدُهُ عَلَيْنَا إِنَّا كُنَّا فَاعِلِينَ. بعد از این آیه می فرماید: وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ مرحوم علامعه طباطبایی جمله ای در مورد سوره بقره دارند. می فرمایند قیامت؛ رجعت و ظهور سه رشته از یک واقعیتند. خداوند می فرمایند زمین را بندگان صالح من ارث می برند. یعنی کفار از این زمین ارث نمی برند. ترامپ و نتانیاهو و دژخیمان عالم ارث نمی برند.چون خدا نخواسته است.
وی در ادامه بحث قرآنی خود در مورد فلسفه ظهور یادآور شد:إِنَّ فِي هَٰذَا لَبَلَاغًا لِقَوْمٍ عَابِدِينَ این یک پیام روشن برای بندگان من است .بنده عمدا این مباحث را طرح کردم چون می خواهم به نکته ای اشاره کنم . اگر از من سوال کنند مقام معظم رهبری چه ویژگی خاصی دارند. خواهم گفت ایشان انسان موحودی است و موحدانه فکر می کند، تصمیم می گیرد و عمل می کند.
خاموشی تصریح کرد: آیه ۴۱ به بعد سوره انبیا مربوط به همین مطلب است« وَلَقَدِ اسْتُهْزِئَ بِرُسُلٍ مِنْ قَبْلِكَ فَحَاقَ بِالَّذِينَ سَخِرُوا مِنْهُمْ مَا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ» به راستی ای پیامبر پیش از تو پیامبرانی مورد استهزا قرار گرفتند و ما مسخره کنندگان را دچار عذاب کردیم.قُلْ مَنْ يَكْلَؤُكُمْ بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ مِنَ الرَّحْمَٰنِ... چه کسی شما را شب و روز از عذاب الهی می رهاند بَلْ هُمْ عَنْ ذِكْرِ رَبِّهِمْ مُعْرِضُونَ... از ذکر پروردگار اعراض می کنند. أَمْ لَهُمْ آلِهَةٌ تَمْنَعُهُمْ مِنْ دُونِنَا لَا يَسْتَطِيعُونَ نَصْرَ أَنْفُسِهِمْ وَلَا هُمْ مِنَّا يُصْحَبُونَ... آیا معبود دیگری است جز ما که آنها را از عذاب برهاند؟ در حالی که معبودهای دیگر خودشان را هم نمی توانند یاری دهند بَلْ مَتَّعْنَا هَٰؤُلَاءِ وَآبَاءَهُمْ حَتَّىٰ طَالَ عَلَيْهِمُ الْعُمُرُ أَفَلَا يَرَوْنَ أَنَّا نَأْتِي الْأَرْضَ نَنْقُصُهَا مِنْ أَطْرَافِهَا أَفَهُمُ الْغَالِبُونَ قُلْ إِنَّمَا أُنْذِرُكُمْ بِالْوَحْيِ وَلَا يَسْمَعُ الصُّمُّ الدُّعَاءَ إِذَا مَا يُنْذَرُونَ وَلَئِنْ مَسَّتْهُمْ نَفْحَةٌ مِنْ عَذَابِ رَبِّكَ لَيَقُولُنَّ يَا وَيْلَنَا إِنَّا كُنَّا ظَالِمِينَ وَنَضَعُ الْمَوَازِينَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيَامَةِ فَلَا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَيْئًا وَإِنْ كَانَ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ أَتَيْنَا بِهَا وَكَفَىٰ بِنَا حَاسِبِينَ... و همین طور الی آخر همه انبیایی که از جانب خدا به آنها وحی شده بشریت را به سوی توحید سوق داده اند.
وی با تاکید بر اینکه پرچمدار اصلی توحید انبیا الهی بوده اند، گفت: در میان انبیا عظام الهی از این حیث که همه آنها مردم را به سوی خدا دعوت کردند، کسی بر کسی تمایز ندارد.اولیا دین هم مروج همان دین خاتم بودند وجود مقدس امام زمان هم همین است.پس یادمان نرود که وضعیت عالم حساب و کتاب دارد.
وی همچنین گوشزد کرد: خداوند متعال دو نوع ریل گذاری را تعریف می کند؛ ریل هدایت و ریل ظلالت. کسی که در قطار هدایت سوار شود إِنَّ الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَّا الْحُسْنى أُولئِكَ عَنْها مُبْعَدُونَ از جهنم دور می شود. منجی عالم بشریت هم برای پرچمداری توحید می آید .چیز جدیدی هم نمی فرماید.این ما هستیم که باید این پیام را در عمق تاریخ و در سخن انبیا در زمان حضور و غیبت معصوم بشنویم.
خاموشی در ادامه مباحث قرآنی خود یادآور شد:پس آنان که به قطار ظلالت سوار می شوند به قعر جهنم خواهند رفت؛وَاقْتَرَبَ الْوَعْدُ الْحَقُّ فَإِذَا هِيَ شَاخِصَةٌ أَبْصَارُ الَّذِينَ كَفَرُوا يَا وَيْلَنَا قَدْ كُنَّا فِي غَفْلَةٍ مِنْ هَٰذَا بَلْ كُنَّا ظَالِمِينَ. آن وعده حقی که همان قیامت است فرا رسید پس ناگهان چشمان کافران از حدقه بیرون زد که وای بر ما که از این روز در بی خبری بسیار سنگینی به سر می بردیم. إِنَّكُمْ وَمَا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ حَصَبُ جَهَنَّمَ أَنْتُمْ لَهَا وَارِدُونَ... شما همه هیزم دوزخید لَوْ كَانَ هَٰؤُلَاءِ آلِهَةً مَا وَرَدُوهَا وَكُلٌّ فِيهَا خَالِدُونَ... اگر آن ها خدایان شما بودند حتما شما را از جهنم نجات می دادند. مفهومش این است که سوار قطاری شده اید که شما را به سرعت به قعر جهنم می برد.پس خدا دارد دو ایستگاه سوار شدن را به ما نشان می دهد .اهل ایمان از جهنم دور می شوند و اهل کفر وارد جهنم می شوند. غایت اهل کفر جهنم است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با ارائه مبحثی قرآنی پیرامون فلسفه ظهور گفت:غایت اهل کفر جهنم و غایت اهل ایمان دوری از جهنم است و منجی عالم بشریت برای پرچمداری توحید می آید.
کد خبر 1041485
نظر شما