«کلاغ گرسنه» شکرگزاری را به خردسالان آموزش می دهد/ عدم شناخت نسبت به کتابهای تصویری

شمس از انتشار چندین اثر جدید تصویری خود برای خرسالان و کودکان خبر داد و گفت: حتی کارشناسانی که در مجموعه هایی مانند انتشارات هستند ،اطلاعات کافی در مورد کتاب های تصویری ندارند.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری«محمدرضا شمس» از نویسندگان، شاعران و مترجمان نام آشنای کشورمان است که برای گروه های سنی خردسال، کودک، نوجوان و بزرگسال می نویسد. وی با مجلات زیادی همچون کیهان بچه ها، سلام بچه ها، رشد نو آموز، پوپک، باران و سروش کودک و نوجوان همکاری داشته است. یک سبد سیب،خواب و پسرک،قصه بهار، مراد شمر، جاده، صیادان ماه، پهلوان پنبه، عروسی، پول های روغنی،دامنی پر از ستاره و اسکلت بخشنده از جمله کتابهای شمس است. به منظور اطلاع از کتابهایی که این نویسنده در دست انتشار دارد گفتگویی با وی ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

چه آثاری در دست انتشار دارید؟

چند کار تصویری دارم با عنوان «کلاغ گرسنه»، «پیچوله»، «ماهی بنفش برگرد» و «دیو دیوی» که برای گروه خردسال است و از سوی انتشارات طلایی منتشر خواهد شد. کتابی با عنوان «یک بسته باران» را نیز برای کودکان نوشتم که قرار است از سوی انتشارات طلایی منتشر شود.

 

قبلا نیز کتاب های تصویری داشتید؟

یکی دو کتاب تصویری بیشتر نداشتم.

 

مهم ترین پیام  آثار جدیدتان چیست؟

 در هر یک از کتابها پیامی نهفته شده است که توجه خردسال و کودک را به نحوی جلب کند. به عنوان مثال کتاب « یک بسته باران» در قالب داستان یک بچه خرس کمک به افراد ناتوان و سالخوردگان را به بچه ها به طور غیر مستقیم یاد می دهد.این کتاب درس مهربانی به بچه ها می دهد. در کتاب« کلاغ گرسنه»، کلاغی به دنبال غذا می گردد و گردویی پیدا می کند و گردویی را به منقار می گیرد و خدا را شکر می کند. گردو از منقار او می افتد و بقیه حیوانات او را مسخره می کنند و با گردو بازی می کنند و آن را شوت می کنندکلاغ و بقیه حیوانات به دنبال گردو راه می افتند. سرانجام گردو، غل می خورد و در داخل چاله پر از گردو می افتد. کلاغ می گوید یک گردو هم شکر دارداین کتاب که تصویری است، شکرگزاری را به خردسالان و کودکان به طور غیر مستقیم آموزش می دهد.

 

کتاب تصویری با عنوان «پیچوله» چه درسی برای بچه ها دارد؟

در این کتاب، پسری دلتنگ پدربزرگ می شود و می خواهد او را ببیند و در مسیر، خطرات بسیاری را متحمل می شود. از طرفی پدربزرگ نیز دلتنگ نوه اش می شود و به راه می افتد و آنها در راه همدیگر را می بینند. این کتاب تصویری احترام به بزرگترها را گوشزد می کند، اینکه به بزرگترها سر بزنیم و با آنها مهربان باشیم. متاسفانه سالهاست که در کشور ما برخی خانواده ها سالخوردگان را به خانه سالمندان می برند و یا اینکه خیلی دیر به پدربزرگ ها و مادربزرگ ها سر می زنند.

 

استقبال از کتاب های تصویری چگونه است؟

متاسفانه در کشور ما شناختی در مورد کتاب های تصویری وجود ندارد و حتی کارشناسانی که در مجموعه هایی مانند انتشارات هستند و خودشان دست به قلم هستند، اطلاعات کافی در مورد کتاب های تصویری ندارند.در صورتی که کتابهای تصویری برای بچه ها بسیار مفید و اثر گذار است. این کتابها قوه تخیل بچه ها را پرورش می دهد و آنها می توانند خودشان با توجه به تصاویر، داستان سرایی کنند.

 

کد خبر 1042513

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha