«نون ‌خ»؛ سریالی که می تواند «با‌ مزه» بماند

مزیت نسبی «نون خ» از همان ابتدا، فاصله گرفتن از الگوهای کلیشه ای طنز در سریال های ایرانی و حرکت به سوی ساخت کاراکترهای بومی بود؛ مولفه ای که باید بیش از پیش مورد توجه سعید آقاخانی قرار گیرد. 

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی: در شب هایی که گذشت آخرین قسمت های سریال نوروزی «نون خ» روی آنتن تلویزیون رفت تا سومین فصل این سریال هم به پایان برسد. سریالی که از همان نخستین قسمت های فصل اول بارقه ای از امید را در ذهن مخاطبان به وجود آورد و تماشای مجموعه ای دیدنی را نوید داد. نون خ یک در کنار نقاط قوت خود، نقاط ضعفی داشت که «سعید آقاخانی» کوشید در نون خ دو آن ها را مرتفع کند. از این جهت فصل دوم سریال نسبت به فصل نخست، مجموعه ای منسجم تر از آب درآمد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد. بسیاری از آن ها که نون خ دو نخستین تجربه آشنایی شان با نورالدین خانزاده و دوستانش بود، پس از آن به تماشای قسمت های نون خ یک نشستند. آن چه نون خ دو را چنان گیرا و جذاب کرد، فاصله گرفتن از الگوهای کلیشه ای طنز در سریال های ایرانی و حرکت به سوی ساخت کاراکترهای بومی بود؛ نکته ای که در فصل های نخست سریال پایتخت هم چشمگیر بود. 

 

نون خ دو در حالی نوروز سال گذشته روی آنتن رفت که همه گیری کرونا فیلمبرداری قسمت های پایانی سریال را با چالش مواجه کرد. در این شرایط بود که با پایان فصل دوم، «مهدی فرجی» تهیه کننده سریال از تداوم تولید نون خ خبرداد.

 

بر این اساس فصل سوم نون خ نوروز امسال پخش شد و به خاطر موفقیت فصل گذشته، انتظارات بسیاری از آن وجود داشت. کاراکترهای دوست داشتنی فصل دوم در کنار دیالوگ های ماندگار و اشارات جالب توجه به شرایط جامعه همگی از نون خ سریالی جذاب و یکدست ساخته بود. مولفه هایی که به نظر می رسد در فصل سوم چنان که باید مورد توجه قرار نگرفت.



مثلا یکی از مشکلات نون خ یک، حضور «علی صادقی» بود. مساله ای که در فصل دوم مرتفع شد و حالا دوباره در نون خ سه به نقطه منفی سریال بدل شد. صادقی با آن کاراکتر و رفتارهای تکراری سال های گذشته، نه تنها هیچ مزیتی برای نون خ نداشت، بلکه بافت یکپارچه سریال را نیز دچار مشکل می کرد. به واقع فیلمنامه نون خ سه در مقایسه با نون خ دو به نظر دست خالی می رسید و تمهید جبران آن افزودن کاراکتر سیروس و بهادرخان بود. راه حلی که به هیچ عنوان نتوانست این خلا را جبران کند.

 


موضوع دیگری که می توان به آن اشاره کرد، رخدادهای فانتزی سریال است که در فصل سوم از منطق سریال خارج شده و به پدیده ای غیرقابل قبول بدل شده است. در این زمینه می توان به برخورد صاعقه به کاراکتر فریبرز اشاره کرد که سریال را از حالت رئال به کمیک تبدیل کرد.



علاوه بر این ها باید به تلخی های قصه نون خ سه پرداخت که برخلاف فصل های گذشته از قصه های فرعی به داستان اصلی سریال راه یافت و در دقایقی زیادی از مجموعه کام مخاطبان را تلخ کرد. گرچه در این میان سکانس هایی چون گفتگوی حس برانگیز «نورالدین و خجسته»، از لحظات فوق العاده این فصل به حساب می آید.

 

اما در کنار نقاط ضعف سریال نون خ، باید به نقاط قوت آن نیز اشاره کرد. مثلا کاراکتر سلمان و افزایش قصه ها و دیالوگ های مربوط به او که توانست ضعف های سریال را تا حدی بپوشاند. منطق خاص شخصیت سلمان موجب شد دیالوگ هایی به یادماندنی از او به یادگار بماند و ورد زبان مردم کوچه و خیابان شود.

 

به طور کلی  نون خ سه را باید در میان مجموعه های تلویزیونی ویژه نوروز، سریالی موفق و پرمخاطب تلقی کرد. سریالی که توانست در شب های نوروز طیف های متنوع مردم را پای تلویزیون بکشاند و خنده ای بر لبشان بنشاند. گرچه تصمیم به تداوم تولید نون خ قطعا نیازمند بازنگری در نقاط ضعف و تقویت مزیت های نسبی سریال است. 

 

 

 

کد خبر 1043094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha