ماموستا ملا قادر قادری امام جمعه اهل سنت پاوه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه گفت:سوره قَمَر پنجاه و چهارمین سوره و از سورههای مکی قرآن است که در جزء ۲۷ جای دارد. این سوره را قمر مینامند چون به معجزه شق القمر پیامبر اسلام(ص) اشاره میکند.
وی با اشاره به آیات ۱ تا ۲۲ سوره مبارکه قمر گفت: سوره قمر در مکه مکرمه نازل شده و به طبیعت آیات و سوره های مکی این سوره نیز بیشتر در خصوص توحید، رسالت، معاد و قیامت صحبت می کند و همچنین به مسائل دیگری چون نزدیکی قیامت و شق القمر و نهایت قوم سرکش حضرت نوح و قوم عاد، ثمود و قوم حضرت صالح و قوم گمراه لوط اشاره شده و در آخر نیز اشاره گذرایی به آل فرعون و مقایسه فی مابین اقوام گذشته و مشرکین مکه در این سوره آمده است.
ماموستا قادری با تشریح آیات یک تا سه سوره مبارکه قمر خاطر نشان کرد: در این سه آیه خداوند متعال به چند موضوع از جمله نزدیکی قیامت و شق و شکافتن ماه و موضع گیری کافرین و همچنین رد معجزات و شعار آنها که می گفتند معجزه محمد سحر است اشاره شده است.
امام جمعه اهل سنت پاوه با تفسیر آیات چهار تا هشت سوره مبارکه قمر افزود: در این پنج آیه خداوند متعال به دو مسئله از جمله؛ آنچه لازم بوده است از اخبار و حوادث رسولان و هلاکت کافران برای این کافران لجوج بیان کرده ایم اما چون گوش شنوا ندارند بی فایده است و همچنین به پیامبر اسلام امر شده این قوم جاهل و غافل شایستگی ابلاغ و انذار را ندارند، از آنها رو برگردان و در آینده بی توجهی به این همه اخبار و دعوت را خواهند دید اشاره شده است.
وی در توضیح آیات ۹ تا هفده اظهار کرد: خداوند متعال در این ۹ آیه به نهایت و فرجام قوم شوم حضرت نوح اشاره فرموده و به چگونگی شروع طوفان و نجات حضرت نوح و همراهان وی و هلاکت مخالفین و نحوه ساخت کشتی و درس عبرتی که در حادثه آمده است می پردازد.
ماموستا قادری گفت: در آیات هجده تا بیست و دو، خداوند متعال به بخشی از حیات قوم عاد و مخالفت آنها با حضرت هود و هلاکت و نابودی آنها با تند باد وحشتناکی که آنها را سر به نیست کرد و مانند درختان خرما ریشه کن و نابود نمود، اشاره کرده است.
نظر شما