به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام «سید حسن ضیایی» در جلسه «مهارتهای کاربردی خانه و خانواده» به موضوع «تغذیه خانواده با رویکرد ماه مبارک رمضان » پرداخت و با بیان اینکه توجه به تغذیه همچون نماز یومیه و روزه واجب است، گفت: قدم نخست در پیشگیری و درمان بیماریها، پرهیز صحیح از مواد خوراکی آسیب زا به بدن است، معده انسان همانند سطل زباله نیست که هر غذای مانده و نامرغوبی را به آن وارد کنید، پس در هنگام غذا خوردن، کاملاً آن را بجَوید و بین آن نیز، آب ننوشید.
استاد حوزه ضمن تأکید بر عدم استفاده از غذاهای فست فودی در طول سال بهویژه ماه مبارک رمضان، به مباحث «اطعمه و مشربه» در کتب فقهی شیعه اشاره و ابراز کرد: طبق روایاتی که به دست ما رسیده است، برای شروع افطاری، نکاتی باید مدنظر قرار گیرد تا بدن سلامتی خود را از دست ندهد.
حجت الاسلام ضیایی، شروع افطار را با آب جوشیده ولرم شده، بهعنوان یکی از بهترین آغازکنندهها برشمرد و افزود: آب سرد عادی، خرمای رسیده شیرین و شیر تازه جوشیده ولرم شده همراه با خرما، از دیگر مواد مناسب برای شروع افطار مسلمانان است.
وی با اشاره به تشنگی حاصل از روزه و گرما، تشریح کرد: تهیه چای آلبالوی خشک و نوشیدن آن نیم ساعت پس از افطار و نیم ساعت پیش از سحری، علاوه بر رفع تشنگی در ماه رمضان و تابستان، برای رفع چاقی اطراف شکم نیز مؤثر است، اگر تپش قلب اضافی ندارید برای رفع عطش حاصل از روزه و گرما میتوانید یک لیوان آب معمولی به همراه یک عدد لیموترش زرد رسیده را بدون شکر، بین افطار تا سحر بنوشید.
متخصص طب سنتی، ضمن تاکید بر خودداری از خوردن آب جوش سوزان و آب یخ برای پیشگیری از کبد چرب، ادامه داد: برای پیشگیری از سنگ کلیه و دفع آن نیز میتوانید یک قاشق مرباخوری سیاهدانه را همراه با غذای اصلی افطار و سحر، جویده و میل کنید.
نظر شما