۱۳ درصد از داوطلبان انتخابات شوراها رد صلاحیت شدند

نبی پور گفت:هیئت های اجرایی ۱۳ درصد از داوطلبان انتخابات شوراها را رد صلاحیت کردند و بیشترین رد صلاحیت ها طبق ماده ۳۳ قانون بود یعنی ۳۱۶ نفر از ۴۰۲ نفر بر طبق این ماده و بندهای آن رد صلاحیت شده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمد علی نبی پور» در نشست خبری که با موضوع انتخابات در محل استانداری خراسان‌رضوی برگزار شد، با بیان اینکه طبق زمان بندی انتخابات تاکنون چند فرآیند در استان به اتمام رسیده است؛ گفت: یکی از آن ها ثبت نام، بررسی و رسیدگی به صلاحیت ها است که از 22 فروردین ماه این نتایج به هیئت نظارت شهرستان ارسال شده است و این هیئت در 7 روز نتایج را به داوطلبان ابلاغ می کند و  داوطلبان رد صلاحیت شده می توانند برای اعتراض اقدام نمایند.

 

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان ‌رضوی با اعلام این خبر که هیئت های اجرایی 13 درصد از داوطلبان انتخابات شوراها را رد صلاحیت کردند و بیشترین رد صلاحیت ها طبق ماده 33 قانون بود یعنی 316 نفر از 402 نفر بر طبق این ماده و بندهای آن رد صلاحیت شده اند؛ افزود: به طور کلی 87 درصد رد صلاحیت ها بر اساس ماده 33، که بیشتر مفاد آن درباره افراد محروم از کاندیداتوری است، بوده است.

 

وی با بیان اینکه تاکید ما در رسیدگی به صلاحیت ها قانون و استعلامات چهار گانه است؛ گفت: در انتخابات شوراهای روستایی این دوره 2 هزار 586 روستا با 8 هزار 270 کرسی اصلی حضور دارند و آمار ثبت نام کنندگان نسبت به دوره پنجم افزایش و به 16 هزار 540 نفر رسیده است، اما این در حالی است که در شوراهای شهر کاهش آمار ثبت نام را داشتیم.

 

نبی پور اظهار داشت: در این دوره 51 درصد افراد دارای تحصیلات ابتدایی و حدود 70 درصد افراد نیز سابقه حضور در انتخابات را نداشته اند که این مقدار در دور پنجم 67 درصد بود. همچنبن از نظر سنی افراد زیر 35 سال، 19 درصد، بین 45 تا 55 سال 34 درصد و افراد بالای 55 سال 19 درصد هستند. و حضور خانم ها در این دوره پررنگ تر شده است به گونه ای که در دوره قبل خانم ها حضور 5 درصدی داشته اند اما در این دوره 6 درصد شرکت کرده اند.

 

وی با بیان اینکه دو درصد ثبت نام کنندگان را افراد بیکار تشکیل می دهد؛ افزود: برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات باید به این نکته توجه کرد که قطعا ایجاد شور و نشاط و مشارکت سیاسی چیزی نیست که در کوتاه مدت بتوان انجام داد اما نقش احزاب، تشکل ها، رسانه و اصحاب رسانه و رقابتی بودن انتخابات از مواردی که بر مشارکت مردم تاثیر دارد.

 

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان ‌رضوی در خصوص افزایش تعداد افراد رد صلاحیت شده در این دوره، گفت: در این دوره مراجع چهارگانه به تمامی استعلامات پاسخ دادند و این می تواند یکی از دلایل افزایش رد صلاحیت ها باشد و در انتخابات شورای شهر مشهد 15 درصد یعنی 161 نفر از شهرستان مشهد رد صلاحیت شدند.

 

نبی پور در خصوص اقدامات انجام شده برای رعایت پروتکل های بهداشتی در فرآیند انتخابات گفت: ما در استان به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی تعداد صندوق های پیش بینی شده را به بیش از پنج هزار صندوق افزایش دادیم اما به طور کلی تایید این فرآیند بر عهده هیئت های اجرایی است.همچنین در صورت تایید وزارت کشور واکسيناسيون عوامل اجرایی انتخابات مد نظر قرار دارد و امیدواریم این مهم رخ دهد اما هنوز قطعی نیست.

 

وی در خصوص رعایت پروتکل ها برای رأي دهندگان نیز بیان کرد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده اقلام بهداشتی پای صندوق های رای در نظر گرفته شده و در بخش دیگر افزايش شعبه های اخذ رأی در فضاهای باز است. در دور قبل بیش از 90 هزار نفر عوامل در انتخابات حضور داشتند و در این دوره با توجه به شرایط موجود بیش از 100 هزار نفر با ما همکاری خواهند داشت.

 

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان ‌رضوی با اشاره به نحوه تبلیغات کاندیدها در وضعیت گسترش بیماری کرونا گفت: نحوه تبلیغات با توجه به وضعیت کرونا در آن منطقه مشخص کننده خواهد بود و استفاده از ظرفیت فضاهای مجازی اهمیت ویژه ای در این شرایط دارد.

 

 وی افزود: تبلیغات خبرگان رهبری و ریاست جمهوری 20 روز است اما شوراها هفت روز است و تبلیغات خبرگان رهبری بیشتر به صورت تصویری و تلویزیونی است.

 

 

کد خبر 1046078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha