به گزارش خبرگزاری شبستان، «معصومه ظهیری» در ویژه برنامه افتتاحیه هفته هنر و رسانه بشری که با مشارکت معاونت فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران و مدیریت حوزه علمیه خواهران استان خوزستان برگزار شد، اظهار داشت: فضای رسانه به عنوان پیام رسان در طول تاریخ متفاوت بوده است. خداوند تبارک و تعالی به قلم قسم یاد می کند: «نون والقلم» در آیات قرآن نیز کار پیام رسانی جزء کارهای بسیار مهم بوده است، به طوری که خداوند انبیاء و رسل را مأمور به این کار کرده است: «ما علی الرسول الا البلاغ».
وی افزود: برای کسانی که این مهم را انجام می دهند، خداوند نهراسیدن و حضور مقتدرانه را توصیه می کند و این گونه توصیف می فرماید: «الذین یبلغون رسالات الله و یخشونه و لا یخشون احدا الا الله».
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران با اشاره به روایتی از امیرمؤمنان علی(ع) که می فرمایند «فرزند زمان خویش باشید و فرزندانتان را به آداب زمان تربیت کنید»، ادامه داد: از زمانی که پرده خوانی، نمایشنامه خوانی و شعر رواج داشته است تا قلم و کتابت و نوشتار، تا بعدها رسانه هایی که الکترونیک و دیجیتال بودند مثل رادیو و تلویزیون و هنر هفتم، سینما و ابزارهای امروز. سرعت بعد از مدرنیته و پُست مدرنیته به حدی بوده است که هم از جهت سخت افزاری، ابزارها را کوچک و در دسترس تر کرده و هم از جهت نرمافزاری در آن تنوع ایجاد کرده است؛ لذا کسی که می خواهد در عرصه میدان تبلیغ وارد شود، بنابر توصیه قرآن و فرمایش امیرمؤمنان علی(ع) باید خودش را مجهز کند، به اصطلاح رسانه ها باید سواد رسانه داشته باشد و رسانه را بفهمد.
وی بیان داشت: سواد رسانه ای امروزه ما، علم و آگاهی را در اختیار قرار میدهد، ولی عرصه و میدان ما خیلی سالم نیست، به نحوی که گاهی جنسیت ها مشخص نیست، تخصص ها مشخص نیست و گاهی دام هایی در این فضا گسترانیده شده که افراد در آن به نحوی شکار می شوند و مورد صید قرار می گیرد؛ بنابراین فهم سواد رسانه و هنر علاوه بر آن مهارت، نیاز به این دارد که انسان ها چگونگی حضور خودشان را نیز مطلع باشند.
خانم ظهیری به راه اندازی دوره هنری و رسانه ای بشری اشاره کرد و گفت: بشارت دوره بشری، حضور طلاب ما در عرصه های هنری و رسانه ای است تا به کنشگران اجتماعی و فعالان عرصه رسانه تبدیل شوند و بتوانند به عنوان مربیان رسانه، هنر و فضای مجازی به فعالیت خود ادامه دهند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم در زمان نه چندان دور بتوانیم رشته و واحد درسی در عرصه های هنری و رسانه ای در ۲۰ واحد درسی سطح ۲ در حوزه های علمیه خواهران تعبیه کنیم، البته دوره های هنری و رسانه ای در حال حاضر برای افراد داوطلب و علاقه مندان برگزار می شود ولی امید داریم این دورهها زمینه ای شود برای فراگیر شدن مباحث در واحد های درسی به صورت تخصصی و تکمیلی و بتوانیم درختواره دانشی برای این موضوع به عنوان واحد اقتضائی تعریف کنیم.
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه های علمیه خواهران در پایان افزود: استقبال خوب طلاب در استان ها ما را علاقه مند میکند و انگیزه بیشتر برای ما ایجاد می کند برای اینکه بتوانیم از همه امکانات خودمان در این زمینه استفاده بهینه را ببریم.
نظر شما