خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: طرابلس در شمال لبنان، دومین شهر بزرگ این کشور بعد از بیروت است و تاریخی ریشه دار دارد. بیش از 160 آثار تاریخی از قلعه، مسجد و بازار در این شهر قرار دارد و آثار رومانی، فاطمی، صلیبی و معماری اسلامی مملوکی در آن مشهود است.
مساجد طرابلس در ماه رمضان مملو از جمعیت نمازگزار می شود و خیابان ها، بازار و مساجد این شهر به مناسبت ماه رمضان تزیین می شود. با این وجود بسیاری از این مساجد قدیمی نیازمند مرمت هستند.
خالد تدمری، رئیس کمیته آثار و میراث گردشگری، مهندس معماری متخصص در مرمت و عضو شورای شهر طرابلس در این باره گفت: دادگاه های شرعی بیش از 365 ساختمان دینی را به ثبت رسانده اند که در آن علوم مختلف نیز تدریس می شود.
وی افزود: مسجد جامع المنصوری، از بزرگ ترین مساجد طرابلس و لبنان است که سلطان اشرف خلیل بن قلاوون در سال 1294 آن را بنا کرده است و امروزه صحن مسجد آن بر جای مانده است و از سال 2008 میلادی کار مرمت آن آغاز شده است و الان در مرحله ایمن سازی قرار دارد.
وی تاکید کرد: مسجد امیر سیف الدین طینال از زیباترین مساجد لبنان است و دارای معماری زیبایی است که معماری آن از مساجد ممالیک قاهره، حلب و دمشق الهام گرفته است.
خالد تدمری گفت: با همکاری یک تیم ایتالیایی عملیات مرمت این مسجد در حال انجام است و بیرون این مسجد چراغ هایی روشن شده است که در ماه رمضان می درخشد.
وی اظهار کرد: مسجد عیسی بن عمر البرطاسی هم مسجد است و هم مدرسه و دارای مناره های بزرگ و معماری این مسجد از معماری اندلسی بهره گرفته است و کار مرمت این مسجد با همکاری وزارت فرهنگ ترکیه صورت گرفته است و بقیه مساجد نیز در انتظار مرمت هستند.
رئیس کمیته آثار و میراث گردشگری و عضو شورای شهر طرابلس درباره ماه رمضان در مساجد طرابلس گفت: مساجد، اماکن تجاری و اماکن تاریخی در ماه رمضان بسیار فعال هستند.
نظر شما