مسیب صدری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل گفت: همزمان با روز جهانی زمین پاک، انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد دو گونه پرنده جدید با نام های «جغد تالابی» و «آبچیلیک پاسبز خادار» را در پناهگاه حیات وحش یخاب شهرستان آران و بیدگل شناسایی و مستند نگاری کرد.
مدیرعامل انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد افزود: با ثبت این دو گونه پرنده، تعداد گونه پرندگان مشاهده شده و مستند نگاری شده این پناهگاه ارزشمند واقع در بیابان مرکزی ایران ، از ۱۰۵ گونه به ۱۰۷ گونه افزایش یافت و این مهم نشان از غنای زیست محیطی و توان بالای پناهگاه حیات وحش یخاب بوده و این منطقه را به جزیره پرندگان در بیابان مرکزی ایران تبدیل کرده است.
صدری در ادامه بیان داشت: همچنین در روز زمین پاک از طرح بادشکن ترکیبی زنده و غیر زنده در روستاهای حسین آباد و قاسم آباد در بخش کویرات بازدید شد. اجرای این پروژه که جایگزین مالچ پاشی نفتی در این مناطق است می تواند ضمن تقویت پوشش گیاهی بومی این مناطق، سبب ارتقاء شرایط زیستی در این زیستگاه ارزشمند برای پرندگان و خزنگان ارزشمند بیابان مرکزی شود.
مدیر انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد خاطر نشان کرد: پناهگاه حیات وحش یخاب به دلیل دارا بودن تنوع بالای پرندگان به بهشت پرندگان بیابان مرکزی ایران و همچنین به دلیل تنوع بالای گونه های گیاهی به زاگرس کوچک معروف است.
صدری افزود: پناهگاه حیات وحش یخاب با وسعت بالای ۲۷۲ هزار هکتار یکی از بینظیرترین و بکرترین مناطق زیستگاهی ایران است که در شمالی ترین قسمت استان اصفهان و در شهرستان آران و بیدگل واقع شده است و با تنوع اقلیمی کم نظیر و دارا بودن پوشش گیاهی و جانوری بسیار غنی، مرز مشترک قابل توجه با پارک ملی کویر و مطرح شدن به عنوان کریدور اصلی تردد یوزپلنگ آسیایی به لحاظ زیست محیطی اهمیت فوق العاده ای در بین مناطق چهارگانه محیط زیستی ایران دارد. این منطقه از سال ۱۳۹۲ منطقه شکار ممنوع اعلام شد و سال ۱۳۹۶ نیز به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت.
مدیر انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد اظهار داشت: نوع زیستگاه های موجود و تنوع بالای گونه های ارزشمند در این منطقه، توجه بالای مسئولین شهرستانی و استانی به این منطقه را می طلبد و تصمیمات و اقداماتی که این موارد را مد نظر قرار ندهد موجب خسارات جبران ناپذیری را برای این زیست بوم ارزشمند به همراه خواهد داشت.
مسیب صدری افزود: از جمله معضلات موجود در این منطقه می توان به برداشت های غیر اصولی و خارج از حریم معادن، چرای بی رویه دام، عدم وجود پاسگاه محیط بانی و تعداد اندک محیط بانان اشاره کرد.
شهرستان آران و بیدگل در شمالی ترین نقطه استان اصفهان و در فاصله ۶ کیلومتری کاشان واقع شده است.
نظر شما