خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: «مرتضی شاه کرم» متولد 1363 در خرمشهر است. در سال 73 با شرکت در کلاس های تئاتر در خرمشهر بازیگری را آموخت و در نخستین حضورش موفق به دریافت عنوان بهترین بازیگر مرد جشنواره امور مساجد استان خوزستان شد. وی با بازی در فیلم «به تهران خوش امدی» وارد سینما شد سپس با بازی در فیلم اینجا خانه من است در سال 97 درخشید. جدیدترین حضور تلویزیونی مرتضی شاه کرم در سریال نجلا بود. وی علاوه بر بازیگری و کارگردانی، نویسنده و فیلنامه نویس نیز هست.گندم،برونسی،نوبت یعنی بعدی، تمام من همه عدو و جهشه از جمله کتابهای شاه کرم است. کتاب «من قاسم سلیمانی ام» اثر جدید شاه کرم است. این کتاب مشتمل بر پنج نمایش نامه کوتاه و خیابانی است که از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. در مورد این کتاب گفتگویی با شاه کرم ترتیب دادیم که قسمت دوم آن بدین شرح است:
ایده نوشتن کتاب «من قاسم سلیمانی ام» از کجا شکل گرفت؟
ایده اصلی این کتاب از سالی آغاز شد که برای تحقیق در مورد لشکر 41 ثارالله به کرمان رفتم. تحقیقاتی که می کردم یادداشت و جمع آوری می کردم.
نوشتن این کتاب چقدر طول کشید؟
من برای نوشتن نمایشنامه «مثل ماهی در خاک» تحقیق و پژوهشی در مورد لشکر 41 ثارالله داشتم که 6 ماه طول کشید. بدین ترتیب ایده ها را برای کتاب «من قاسم سلیمانی ام» داشتم و نوشتن آن حدود 3-4 ماه طول کشید زیرا قبلا تحقیق و پژوهش شکل گرفته بود.
تحقیق و پژوهش را چقدر برای نوشتن در مورد شخصیت های بزرگ ضروری می دانید؟
اعتقادم این است که وقتی می خواهیم در مورد قهرمان ملی صحبت کنیم، حتما باید پژوهش داشته باشیم. حداقل باید یکی دو سال تحقیق و پژوهش خوب و جامع بکنیم تا بتوانیم اثری خوب و تاثیرگذار تولید کنیم. تجربه سینمای دفاع مقدس این را نشان داد که اگر به محتوا هجوم ببریم و شتاب زده عمل کنیم، محتوا را از دست می دهیم و مخاطب در مقابل اثر تولیدی گارد می گیرد.
یعنی وقت زیادی باید صرف تولید محتوا شود؟
بله. ما هنرمندان باید دقت زیادی در تولید آثار دیداری و شنیداری داشته باشیم. فکر نکنیم آنچه که به طور سطحی شنیدیم، می توانیم برای تولید یک اثر اعم از کتاب و نمایشنامه به کار گیریم. معتقدم اگر در طول سال دو کتاب خوب در مورد حاج قاسم سلیمانی منتشر شود، بهتر از آن است که 10 کتاب منتشر شود که پنج تای آن خوب باشد.
از چه منابعی برای نگارش کتاب «من قاسم سلیمانی ام» استفاده کردید؟
بخشی از کار من تحقیقات میدانی بود. کتاب هایی را که در مورد حاج قاسم به چاپ رسیده بود، مطالعه کردم و خاطرات را با هم تطبیق دادم. به عنوان مثال اگر روایتی از حاج قاسم در عملیات والفجر 8 می خواندم آن را پیگیری می کردم تا ببینم دیگران چگونه آن اتفاق را روایت کردند و زوایای مختلف آن را می دیدم. می خواستم موضوع را دراماتیک کنم؛ به عنوان مثال اگر حاج قاسم در مسجدی نماز خوانده بود و پیرمردی در آن مسجد را باز کرده و دو جمله ای در مورد حاج قاسم به افرادی گفته بود، آن دو جمله می تواند به صورت دراماتیک تبیین شود. تحقیقات محلی به من برای نگارش «من قاسم سلیمانی ام» بسیار کمک کرد.
گفتنی است، کتاب «من قاسم سلیمانی ام» شامل پنج نمایشنامه با عناوین «مهندس مین»، «کاخ ریاست جمهوری»، «سرباز سردار»، «مفقود دوم» و «من قاسم سلیمانی ام» در 88 صفحه با شمارگان ۱۲۵۰ نسخه و قیمت ۲۵۰۰۰ تومان از سوی انتشارات سوره مهر چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما