«امیر مرادی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، با بیان اینکه برای مواجهه با تبعات منفی ناشی از وقوع حوادث غیرمترقبه و خسارت به محصولات کشاورزی بیمه کردن راهکاری اساسی محسوب میشود اظهار داشت: شالیکاران گیلانی تا پایان اردیبهشت ماه فرصت دارند تا نسبت به بیمه کردن محصولات خود اقدام کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان برنج را از جمله محصولات استراتژیک کشور و استان خواند و ضمن تاکید بر لزوم گسترش فرهنگ بیمه کردن محصولات کشاورزی بین شالیکاران تصریح کرد: سال گذشته به علت بارشهای شدید باران آن هم در فصل برداشت برنج، خسارتهای زیادی به کشاورزان استان گیلان وارد آمد.
مرادی با اشاره به اینکه طبق آمارها و گزارشات موجود تاکنون چیزی در حدود 45 هزار هکتار از اراضی برنجکاری شده استان گیلان تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند عنوان کرد: در همینجا به کلیه شالیکاران استان گیلان توصیه میشود حتما نسبت به بیمه کردن محصول اقدام کنند تا مجددا دچار خسارت و بحران نشوند.
وی از پرداخت بیمه محصول برنج در دو مقطع خزانه گیری و برداشت سخن گفت و با بیان اینکه جهت مقابله با اثرات منفی کمآبی بیمه کردن بهترین راهکار به شمار میرود ابراز داشت: برای مقابله با بحران کمآبی یکی از راههای اثرگذار، اجرای تقویم زراعی و پیشبرد فرآیند کاشت، داشت و برداشت برنج بر مبنای آن است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان تامین اعتبارات لازم برای برقدار کردن اراضی کشاورزی و بهرهوری از چاهها و تأمین آب را در استان لازم و ضروری خواند و یادآور شد: با توجه به بحث تنش آبی و تغییرات دمایی و اقلیمی امکان دارد در استان خسارتهایی داشته باشیم بنابراین کشاورزان گیلانی باید محصولشان را بیمه کنند.
مرادی آب بندان ها را ذخائر آبی خوبی برای تامین آب اراضی کشاورزی گیلان دانست و با تاکید بر اینکه باید لایروبی آنها در استان با جدیت بیشتری دنبال شود خاطرنشان کرد: یکی دیگر از روشهای مقابله با بحران کمآبی در گیلان توسعه مکانیزاسیون است زیرا کشاورزی به شیوه سنتی میزان مصرف آب را افزایش می دهد.
نظر شما