«وحید خرمی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، کاهش شدید ورودی آب به سد سفیدرود و رودخانههای استان گیلان به دلیل کاهش نزولات جوی را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: از تمام ظرفیتهای منابع آبی استان گیلان برای تأمین آب زراعی مورد نیاز کشاورزان و شالیکاران استفاده میکنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان با بیان اینکه این دستگاه برای لایروبی انهار و زهکشها برنامهریزی مدونی را انجام داده است تصریح کرد: بر همین اساس و در سال آبی جاری برای لایروبی چیزی حدود 500 کیلومتر از انهار و زهکشهای نیازمند به لایروبی در استان گیلان برنامهریزی انجام شده است.
خرمی با تاکید بر اینکه تاکنون حدود 480 کیلومتر از انهار و زهکشها لایروبی شده است بهرهگیری از تمام ظرفیتها با هدف تأمین آب زراعی را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: بازدیدهایی را از محدوده فومنات انجام دادیم از طرفی اراضی شالیکاری که در نوبت وصل آب قرار دارند به خوبی در حال آبگیری هستند.
وی از تلاش بیوقفه شرکت آب منطقهای گیلان برای تامین آب مورد نیاز شالیکاران استان سخن گفت و ابراز داشت: از شالیکاران و کشاورزان گیلانی انتظار داریم فرآیند نشاکاری مزارع خود را بر اساس تقویم زراعی اعلام شده به انجام برسانند تا شاهد هدررفت منابع آبی نباشیم و صرفهجوییهای لازم هم در این زمینه انجام شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان عدم پوشش برفی در حوضه آبریز سد سفیدرود و به موجب آن کاهش میزان آب ورودی به این سد را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: آبگذاری کانالهای فومنات و راست سنگر از 5 اردیبهشت و آب مناطق مرکزی نیز از 9 اردیبهشت آغاز شده و طبق برنامه به مدت 20 روز متوالی جاری است.
خرمی انجام عملیات کشت و نشای اراضی شالیزاری استان گیلان در مدت آبگذاری کانالهای آبیاری و توجه کشاورزان به این امر را ضروری خواند و اضافه کرد: در حال حاضر حدود 900 پمپ، 450 ایستگاه آب و 260 حلقه چاه در استان گیلان وجود دارد که برای سال زراعی و پشتیبانی از کشاورزان مهیا شده است.
وی در پایان با بیان اینکه آب زراعی مورد نیاز 172 هزار هکتار از 238 هزار هکتار شالیزار گیلان از منابع سد سفیدرود تامین میشود آببندانها را منابعی خوب برای تامین آب زراعی دانست و خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقهای گیلان برای تامین آب زراعی شالیکاران از هیچ تلاشی مضایقه نمیکند از سویی از کشاورزان هم میخواهیم تقویم زراعی را رعایت کنند.
نظر شما