آشتی مساجد با سیاست در سایه اندیشه های امام خمینی(ره)

یک استاد حوزه و دانشگاه معتقد است: با شکل گیری مبارزات سیاسی علیه رژیم فاسد شاه، علاوه بر کارکرد عبادی، کارکردهای دیگری در سایه اندیشه امام خمینی (ره) در مساجد رونمایی شد که تا آن روز به فراموشی سپرده شده بود.

 

حجت الاسلام علیرضا قندی، استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که کارکرد سیاسی مساجد مهم ترین رکن در پیروزی انقلاب اسلامی است به خبرنگار شبستان گفت: مساجد در عرصه پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان تعیین کننده ترین کانون و مرکزی برای تجمع و گردهمایی نیروهای مبارزاتی به شمار می آمدند به همین دلیل همواره مورد حساسیت ها، مخالفت ها و نظارت های رژیم شاهنشاهی بوده اند.


وی با تاکید بر اینکه در طول تاریخ، هیچ انقلابی همانند انقلاب اسلامی ایران قادر به شکوفا کردن نقش های اجتماعی و سیاسی دین نبوده است، اظهار کرد: کم رنگ بودن کارکردهای مختلف مساجد پس از غیبت امام زمان (عج) و محدود شدن آن در کارکرد عبادی مسئله مهمی است که تا زمان پیروزی انقلاب ادامه داشت و با شکل گیری مبارزات سیاسی مردم علیه رژیم فاسد شاه کم کم پتانسیل های دیگری در مساجد رونمایی شد که تا به آن روز به فراموشی سپرده شده بود.
 

حجت الاسلام قندی با استناد به این سخن حضرت امام خمینی (ره) که سیاست ما عین دیانت ماست، اظهار کرد: امام خمینی (ره) با حضور پربرکت خود و جهت دهی صحیح و مناسب به روند مبارزات مردمی، میان سیاست و مساجد پیوندی ناگسستنی برقرار کرد و موجب ایجاد رویکرد تازه و تاثیرگذاری در کنار کارکرد دینی و عبادی مساجد شد.
 

وی سپس به ترس دشمنان و سیاستمداران غرب از اسلام و بیداری اسلامی اشاره کرد و گفت: بیداری اسلامی می تواند یک رویداد خطرناک در ذهن سیاستمداران غرب تلقی شود و آن چه برای آنها احساس ناخوشایندی دارد پی بردن به برنامه های اسلام و تاثیر گذاری آن ها در ابعاد اجتماعی و سیاسی و در نهایت توفیق مسلمین جهان است.
 

حجت الاسلام قندی اضافه کرد: اگر همه پارامترهای اسلام عملی شود حکومت معنا پیدا می کند و بیداری اسلامی که در منطقه اتفاق افتاده است شکوفا می شود.
 

وی گفت: هم اکنون بهار این بیداری است و تا زمان برداشت محصول، باید رسیدگی ها و مراقبت های لازم را از طریق رجعت به احکام و اصول دین به عمل آورد.
 

این استاد حوزوی شرکت در انتخابات را وظیفه هر مسلمان و شهروند ایرانی دانست و بیان کرد: مساجد به عنوان مراکز تجمع معتمدین باید مردم را به سمت انتخاب کاندیدای اصلح سوق دهند و با کناره گیری از تحزب گرایی و شخص گرایی اصول انتخابات را بر طبق اصل دین، ولایت فقیه و جامعه اسلامی در دستور کار خود قرار دهند.
 

ائمه جماعات ضرورت شرکت حداکثری در انتخابات را نهادینه کنند
وی گفت: ائمه جماعات می توانند به عنوان افراد معتمد هر محله ضرورت شرکت حداکثری در انتخابات و برگزیدن افراد اصلح و کسانی که قیم تصمیم گیری مردم خواهند بود را در آنان نهادینه کنند تا به این امر که اسلام و شیعیان توان اداره جامعه خود را دارند جامه عمل پوشانده و دنیا را اداره کنند.


این استاد دانشگاه برگزاری برنامه های انتخاباتی در مکان هایی به غیر از مسجد را مفهوم پی ریزی شده برای جدایی مردم از خاستگاه اصلی شان یعنی مسجد دانست و خاطر نشان کرد: با نگاه به صدر اسلام می توان مشاهده کرد همه تجمعات اجتماعی، سیاسی و نظامی در مساجد برگزار می شده است؛ چرا که اولین اقدام پیامبر در زمان هجرت از مکه به مدینه احداث مسجد برای اداره حکومت بود و اگر این حرکت از مسیر خود منحرف شود اداره امور جامعه با مشکلاتی بنیادین مواجه می شود.
پایان پیام/
 

کد خبر 105469

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha