نابودی ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی گلستان بر اثر خشکسالی

ایمانی از نابودی ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان گلستان به دلیل کاهش نزولات جوی و خشکسالی خبر داد.

«علیقلی ایمانی» به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: کاهش نزولات جوی موجب شد تا کشاورزان در سال زراعی ۱۴۰۰-۹۹ شرایط سختی را تجربه کنند.
 
 
دبیر خانه کشاورز گلستان ادامه داد: کاهش نزولات جوی موجب از بین رفتن ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی گلستان اعم از جو، کلزا و گندم است و متاسفانه این میزان از محصولات غیرقابل برداشت است و خسارت سنگینی به کشاورزان وارد کرده است.
 
 
 
وی بیان کرد: تقریباً مابقی زراعت های کشاورزی در مناطق مختلف استان گلستان نیز بین ۲۰ تا ۵۰ درصد دچار خسارت شده است.
 
 
دبیر خانه کشاورز گلستان تصریح کرد: بارندگی های اخیر اگرچه دیرهنگام رخ داد اما کمک کننده بود و به آن بخش از اراضی که دیرکاشت بوده و یا از وضعیت مطلوب تری برخوردار بودند کمک کرد و تا حدودی می تواند نقایص و کمبود بارش ها در زمستان را جبران کند‌
 
 
ایمانی با تاکید بر اینکه در اراضی دیرکاشت سمپاشی امری الزامی است، یادآور شد: در شرایط فعلی که دما و رطوبت بالا است و میزان بارش ها قابل توجه است  بیماری ها و آفات گیاهی شدت می یابد لذا کشاورزان از سمپاشی مزارع غافل نشوند.
 
 
وی اضافه کرد: به آن دسته از کشاورزانی که امکان آبیاری دارند توصیه می کنم در این شرایط جوی نیز نسبت به آبیاری مزارع اقدام کنند تا کمبودها و نقایص آبی برطرف شود.
 
 
*قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم ۵ هزار تومان شد
 
دبیر خانه کشاورز گلستان به قیمت تضمینی گندم اشاره کرد و گفت: دولت در ابتدای سال زراعی براساس قانون قبلی قیمت گندم را ۴ هزار تومان اعلام کرد که با اعتراض کشاورزان و تشکل های مختلف کشاورزی مواجه شد.
 
 
وی افزود: در این بین مجلس شورای اسلامی قانون خرید تضمینی را تغییر داد و شورایی برای قیمت گذاری تشکیل شد که رئیس آن وزیر جهاد کشاورزی و اعضای آن وزارت اقتصاد و دارایی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بنیاد ملی گندمکاران، نظام صنفی، نظام مهندسی، اتحادیه تعاون روستایی و دو کشاورز خبره هستند.
 
 
ایمانی یادآور شد: شورای قیمت گذاری براساس قانون، قیمت گندم را پنج هزار تومان برآورد کرد که ابتدا با مخالفت دولت رو به رو شد اما در نهایت دولت با این قیمت در سال زراعی جاری موافقت کرد.
 
 
دبیر خانه کشاورز گلستان تاکید کرد: هزینه های تولید محصولات کشاورزی اعم از کود، سم، ماشین آلات کشاورزی و غیره افزایش پیدا کرده است و قیمت اعلام شده گندم در سال جاری خوب است.
 
 
وی خاطرنشان کرد: البته قیمت محصول یک فاکتور است و ما باید شرایط دیگر را هم در نظر بگیریم، به عنوان مثال وزارت جهاد کشاورزی در حوزه آموزش، ترویج، یافته های جدید تحقیقاتی و ایجاد زیرساخت های لازم، افزایش بهره وری و کاهش ضایعات باید آموزش های لازم را به کشاورزان بدهد و شرایط را برای افزایش بهره وری و عملکرد محصولات کشاورزی فراهم کند تا شرایط خوبی برای کشاورزان ایجاد شود.
 
 
کد خبر 1055814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha