ثبت نام ۴۵ چهره شناخته شده سیاسی برای انتخابات سیزدهم/ برنامه‌های باور پذیر مردم را به میدان انتخابات می‌آورد

گنجی با اشاره به اینکه در این دوره ۵۲۰ نفر برای انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کردند و از این تعداد ۴۵ نفر از چهره شناخته شده هستند، گفت: برنامه‌های باور پذیر نامزدهای انتخابات، مردم را به میدان انتخابات می‌آورد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان شب گذشته (شنبه 25 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما به نام نویسی تعداد زیادی از چهره‌های شناخته شده برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: از منظری برای چنین شور انتخاباتی و وجود نخبگانی که خود را در تراز ریاست جمهوری ایران بزرگ و نظام اسلامی برای خدمت به مردم می‌دانند، خوشحال هستیم.

 

وی ادامه داد: با این حال آمدن این تعداد از افراد سرشناس نه تنها در عرصه بین المللی عرف نیست بلکه هزینه‌هایی را برای نام نویسی و بررسی صلاحیت‌ها ایجاد می‌کند. در این دوره ۵۲۰ نفر برای انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کردند و از این تعداد ۴۵ نفر از چهره شناخته شده هستند و برخی از آن‌ها معتقدند کرسی ریاست جمهوری هیچ اختیاری ندارد، اما نام نویسی کردند.

 

مدیر مسئول روزنامه جوان با اشاره به اینکه این ضعف قانون است که هر کس می‌تواند می‌آید و نام نویسی می‌کند، افزود: مردم به ابلاغ شورای نگهبان درباره قانون جدید ثبت نام توجه کردند، زیرا در سال ۹۶ هزار و ۶۰۰ نفر برای این انتخابات نام نویسی کرده بودند. برخی نام نویسی می‌کنند تا رد صلاحیت شوند که پس از رد صلاحیت فضایی را برای اثرگذاری بر تعداد آراء و ایجاد شرایط بین المللی بر ضد جمهوری اسلامی ایران ایجاد کنند.

 

وی با بیان اینکه آن‌ها هم قانون را می‌دانند، هم مواضعشان روشن است و هم نسبتشان را با قانون اساسی در گذشته تعریف کرده اند، ادامه داد: اما نام نویسی می‌کنند تا رد صلاحیت شوند.

 

مدیر مسئول روزنامه جوان با اشاره به اینکه در ایران مردم سالاری فقط چرخش نخبگان در قدرت نیست بلکه بخشی از آن مبارزه با جمهوری اسلامی است، گفت: بخشی از این مبارزه در نام نویسی‌ها بروز می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه اگر نگاه جریانی داشته باشیم و ساختار حزبی و سیاسی کشور ضعیف نباشد نباید از یک جریان ۱۵ تا ۱۶ نفر برای انتخابات نام نویسی کنند و فقط دو نفر می‌آیند، افزود: سیاست ورزی حزبی در ایران موضوعیت ندارد و در ساختار‌های سیاسی و تحزب رشدی نداشته ایم.

 

گنجی با اشاره به اینکه با توجه به افرادی که نام نویسی کرده اند همه سلیقه‌ها اکنون حضور دارند و کسی نمی‌تواند بگوید سلیقه‌ای وجود ندارد، گفت: پیش بینی می‌کنیم در این دوره از انتخابات همه سلیقه‌ها پوشش داده شوند و دست کم انتخابات سه قطبی داشته باشیم.

 

مدیر مسئول روزنامه جوان درباره برخی محدودیت ها در این دوره از برگزاری انتخابات گفت: بیماری کرونا، ناراحتی از وضع اقتصادی و نبود جلسات و تجمع انتخاباتی از موانع مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری است البته مردم می‌دانند که آمریکایی‌ها منتظر نتیجه فشار سه ساله شان در انتخابات آینده هستند تا بر اساس نتیجه آراء برای مقابله و توطئه چینی برنامه ریزی کنند بنابراین مردم به میدان می‌آیند.

 

گنجی با تصریح این نکته که شخصی کردن مناظرات و تهمت زدن نامزد‌ها به یکدیگر مردم را ناراحت می‌کند، گفت: مناظرات باید برنامه محور باشند. متاسفانه نگاه سلبی و حمله به دیگری در انتخابات برای رای آوری پررنگ است.

 

مدیر مسئول روزنامه جوان با بیان اینکه مردم بین برنامه نامزد‌ها و نیاز‌های روزمره شان رابطه برقرار کنند تا با دید بهتری تصمیم بگیرند، گفت: برنامه باور پذیر می‌تواند مردم را به میدان بیاورد. در بسیاری موارد رقابت برای حل مسائل مردم نیست بلکه برخی نامزد‌ها با عبور از سیاست‌های کلی نظام و قانون اساسی انتخابات شخصی می‌کنند و بی توجهی به حل مسئله مردم در مشارکت آن‌ها اثر منفی می‌گذارد.

 

وی با اشاره به اینکه مردم ما درگیر حال است و گذشته را فراموش می‌کنند، اما وضع موجود مبنای جهت گیری‌های مردم است، گنجی گفت: مردم ما تنوع طلب هستند و گذشته را بر اساس وضع زندگی شان ارزیابی می‌کنند بنابراین لازم است نامزد‌ها برنامه و تیم‌های جدیدی را معرفی کنند.

 

مدیر مسئول روزنامه جوان با بیان اینکه به دلیل رقابت پذیری انتخابات ما قابل پیش بینی نیست، اما معتقدم وضع موجود تعیین کننده سرنوشت انتخابات است، گفت: مگر اینکه مردم بدون توجه به برنامه‌های ارائه شده برای حل مسائل زندگی شان احساسی رای دهند.

 

وی با اشاره به اینکه شعار‌های پوپولیستی در مناظرات ممکن است در نتیجه انتخابات تاثیر بگذارد، افزود: فرهنگ ما طوری است که وزیر ناکارآمد که کاری از دستش بر نمی‌آید و مشکلات حوزه اش را نمی‌تواند حل کند دو سال بعد به عنوان قهرمان و کارشناس در فضای کشور ظاهر می‌شود و طلبکارانه همه را نقد می‌کند، انگار خودش قهرمان بوده است.

 

گنجی با بیان اینکه نامزد‌های انتخابات باید از کشور شناخت داشته باشند و این نباید محدود به مطالعه بوده باشد بلکه بر اساس شناخت برنامه بدهد، افزود: اینکه گفته می‌شود روسای جمهور پس از انتخاب ناسازگار می‌شوند بخشی به دلیل ساختار‌ها و بخشی به دلیل ناهمسو بودن مجلس و دولت است.

 

وی با اشاره به اینکه کسی که نامزد می‌شود و به سیاست‌های کلی نظام توجه ندارد، گفت: جهت گیری‌های او با سیاست گذاری نظام همخوانی ندارد هم انرژی کشور را تلف می‌کند و هم متهم می‌شود که برنامه نداشته و به وعده هایش عمل نکرده است به عنوان نمونه رئیس جمهور اگر یادش باشد که سند تحول بنیادین برای آموزش و پرورش داریم، سند ۲۰۳۰ را اجرا نمی‌کند.

 

مدیر مسئول روزنامه جوان با بیان اینکه سیاست‌های کلی نظام باید مبنای برنامه ریزی نامزد‌ها باشد، گفت: فرهنگ سیاست ورزی نباید به سمت و سویی برود که نامزد‌ها فضای انتخابات را فضای دیو و دلبر کنند، زیرا این نگاه به صحنه انتخابات کشور ما را به پیش نمی‌برد.

 

وی با اشاره به اینکه کسانی که وارد عرصه انتخابات می‌شوند باید یکدیگر را به رسمیت بشناسند و احترام طرف مقابل را حفظ کنند، گفت: برخی نامزد‌ها مبنای رقابت شان دشمنی و برای جمع آوری رای است.

 

گنجی با اشاره به اینکه اگر اخلاق در سیاست نباشد پیروزی هیچ ارزشی ندارد، افزود: بر اساس نظر سنجی‌ها ۶۰ درصد مردم گرایش سیاسی ندارند و در پی زندگی شان هستند بنابراین محور مناظرات نامزد‌ها به ویژه در صدا و سیما فقط برنامه و باور پذیری برنامه‌های نامزد‌ها باشد.

کد خبر 1056867

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha