به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مرکز فرهنگی شهر کتاب، دوازدهمین نشست از مجموعه درسگفتارهایی درباره بوعلی سینا با عنوان «ابنسینا در میانه فلسفه و دین» روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار میشود.
ابنسینا در ترویج و گسترش فلسفه یونانی در دنیای اسلام، و آنچه اصطلاحاً فلسفه اسلامی نامیده میشود، بیشترین سهم را داراست. اینمیان، شایان توجه است که وی صرفاً شارح فلسفه یونانی نیست، بلکه افزون بر ابتکارات فلسفیاش، کوشیده است تبیینی فلسفی از موضوعات دینی، همچون پدیده وحی، به دست دهد. سوای موضوعات اختصاصاً دینی که پیشینهای در فلسفه یونان نداشتند، موضوعات دیگری نیز هستند که هرچند تبیینهایی از آن در فلسفه یونانی وجود داشت، در سنت دین وحیانی از منظری متفاوت به آن نگریسته دهبود. یکی از این موضوعات سعادت و شقاوت است که ابنسینا هوشمندانه به تفاوت تبیین دینی و فلسفی از آنها توجه میدهد و میکوشد تبیین فلسفی خود را با آموزههای وحیانی سازگار کند.
تقریر و تبیین ابنسینا از «سعادت» و «شقاوت»، جمعی از متفکران مسلمانِ پس از وی را به این صرافت انداخت تا تفسیری از مفاهیم «سعادت» و «شقاوت» عرضه کنند که هم حامل نشانههای متن وحیانی باشد و هم حاوی مؤلفههای ارسطویی فلسفه.
نشست «ابنسینا در میانه فلسفه و دین» (با اشاره به مسئله سعادت و شقاوت) با سخنرانی سیدمحمد عمادیحائری عضو هیأت علمی بنیاد دائرةالمعارف اسلامی، دانشنامه جهان اسلام همراه است.
اینبرنامه روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت از ساعت ۱۱ صبح در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار و بهطور زنده از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانیketabofarhang، تلگرام این مرکز به نشانی bookcitycc و صفحه این مرکز در پایگاه اینترنتی آپارات پخش میشود.
نظر شما